Een duurzame badkamer: wasbare wattenschijfjes en bamboe tandenborstel
Blog,  Ecologisch leven

Een duurzame badkamer | Ecologisch leven

Wist je dat we per persoon zo’n 165 kilo aan plastic verpakkingen kopen? En dat de helft van dat plastic na 1 keer gebruiken wordt weggegooid? 165 KILO PER PERSOON??? De zeeën en oceanen zitten er vol van. Als het zo verder gaat zit er binnen de kortste tijd meer plastic dan vis in onze oceanen! Het is meer dan tijd om daar met z’n allen iets aan te doen. Een badkamer is een plaats waar heel veel plastic wordt verspild. Zorgen voor een duurzame badkamer kan dus een groot verschil maken.

Tips voor een duurzame badkamer:

Heb je er ooit al bij stilgestaan hoeveel plastic er in je badkamer aanwezig is? Hoeveel tandenborstels, oorstokjes, plastic flessen voor shampoo, conditioner en douchegel vliegen er maandelijks bij jou de deur uit? Als je er even bij stil staat, is dat echt wel even slikken. Bij https://paperandboo.com/ kun je voor al deze producten een plasticvrije, duurzame, ecologische oplossing vinden.

Vervang plastic tandenborstels door een bamboe tandenborstel

Zo eenvoudig kan het zijn. Vervang je plastic tandenborstel kopen door een bamboe tandenborstel. Je kunt ze ook krijgen voor kinderen en wanneer je ze per 4 aankoopt krijg je nog een mooie korting er bovenop!

✓ 100% biologisch afbreekbare verpakking
✓ Gemaakt van duurzaam bamboe
✓ 96% biologisch afbreekbare tandenborstel
✓ BPA vrije borstelharen

Maak gebruik van bamboe wattenstaafjes

Ook de plastic oorstokjes kun je heel eenvoudig vervangen door een bamboe variant. Zelfs de verpakking is volledig plasticvrij. De wattenstaafjes zijn gemaakt van duurzaam bamboe en biologisch katoen en zijn dus onschadelijk voor het milieu.

✓ 100% biologisch afbreekbaar ✓ Gemaakt van duurzaam bamboe en biologisch katoen ✓ In 1 doosje zitten 100 stuks ✓ Volledig plasticvrij

Gebruik ecologisch verantwoorde deodorant

De basis van deze deodorant bestaat uit zuiveringszout, kokosolie en sheaboter. Het zuiveringszout in de deodorant zorgt ervoor dat je poriën niet verstopt raken. Maar geen zorgen, er onstaan ook geen geurtjes. Deze deodorant verbloemt niet alleen geur, hij voorkomt zelfs geur. Smeer dagelijks deodorant ter grootte van een erwtje per oksel en bewaar op kamertemperatuur.

✓ Eén potje is genoeg voor 120 frisse oksels ✓ Milieuvriendelijke verpakking ✓ 100% natuurlijk ✓ Laat geen vlekken achter ✓ Volledig plasticvrij ✓ Vegetarisch, vegan en cruelty free

Een duurzame badkamer zonder plastic flessen shampoo, conditioner en douchegel.

Ik ben verzot op de shampoobars die ik eerder al getest heb. Mijn hele ervaring hiermee kun je hier teruglezen. Voor wie het nodig zou vinden is er ook conditioner te verkrijgen, maar mijn haar heeft dat met de shampoobars niet echt nodig. Om je lichaam te wassen kun je body bars kopen. Hier heb je niets van plastic verpakkingen. En dat scheelt een hoop flessen op jaarbasis.

✓ Milieuvriendelijke verpakking

✓ Dierproefvrij

✓ Volledig plasticvrij

✓ Cruelty free

Relaxen met natuurlijke bruisballen

Hoe zalig is het niet om na een drukke dag in een warm bad te stappen? Dit momentje voor jezelf maak je extra fijn met een bruisbal. Heerlijke bubbels, een leuk kleurtje en een lekkere geur maken van jouw me-time een echt relax momentje. Je hebt keuze uit deze zalige geuren: mango, kokos, lavendel en zeezout. Een duurzame badkamer hebben is alles behalve saai!

✓ Dierproefvrij

✓ Vegan

✓ Palmolievrij

✓ Plasticvrij

Ontwar en kam je haren met een haarborstel en kam in bamboe

Deze haarborstel gemaakt van duurzame bamboe en natuurrubber is een milieuvriendelijk alternatief op de plastic haarborstels en borstels gemaakt van everzwijnharen. Het handvat en de borstelharen zijn volledig gemaakt van bamboe en daarom duurzaam en veganistisch.

✓ Gemaakt van duurzaam bamboe en natuurrubber
✓ Voor ieder haartype en elke haarlengte
✓ 100% natuurlijk en 100% biologisch afbreekbaar
✓ Volledig plasticvrij
✓ Vegan en cruelty free
✓ Voor gezond haar en een gezonde hoofdhuid

Reinig je huid met wasbare wattenschijfjes

Gedaan met verpakkingen vol wegwerp wattenschijfjes te kopen. Vanaf nu genieten we van deze wasbare wattenschijfjes. Deze zijn een duurzaam alternatief om make-up te verwijderen of je huid te reinigen. Je kunt ze wassen in het bijgeleverde waszakje en zo kun je ze keer op keer hergebruiken. Met 2 tienerdochters komen deze zeker goed van pas!

✓ Set van 12 zachte pads, 4 scrub pads en een waszakje
✓ 100% biologisch afbreekbare verpakking
✓ Gemaakt van duurzame bamboevezels en katoen
✓ Wasbaar
✓ Volledig plasticvrij

PAPER & BOO gelooft in verschillende natuurlijke materialen. Een aantal van de materialen waar ze graag mee werken zijn bamboe, gerecycled papier en tarwestro. Niet alleen hun producten, maar ook hun verpakkingen dragen bij aan deze boodschap. Alle verpakkingen zijn namelijk 100% biologisch afbreekbaar. Onze verzorgingsproducten worden uiteraard ook vervaardigd uit duurzame ingrediënten. Om alle producten te kunnen opbergen hebben ze ook duurzame opbergmogelijkheden in hun assortiment.

Ook interessant: Tips voor een minimalistische badkamer.

Samenwerking

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.