Ijzerboomgaard in Diksmuide
Blog,  Uitstapjes

De Ijzerboomgaard in Diksmuide | Uitstapje met kinderen

Vorige week hebben we afgesproken met enkele huisonderwijzers in het provinciaal domein de Ijzerboomgaard in Diksmuide. Het was de eerste keer dat we met onze kinderen naar Diksmuide geweest. We waren alvast heel benieuwd naar deze plek, want we hadden er nog niet eerder van gehoord. Ik kan alvast zeggen dat het dik de moeite is, aja, anders zou ik de moeite niet doen om deze blogpost eraan te wijden. We zijn er in totaal dik 5 uur gebleven. En zelfs onze pubers vonden het plezant! Ik deel graag onze ervaring over deze plek, en geef ook wat extra tips mee!

De Ijzerboomgaard met kinderen: hier mag je je aan verwachten.

Bij aankomst is er een grote parking voorzien, wat altijd heel handig is natuurlijk. Bij aankomst zie je meteen de grote oppervlakte waarop het domein gelegen is. Je stapt over een brug boven het water en komt aan op een groot grasveld. Er is een speeltuin voorzien die ideaal is voor kleine kinderen.

Maar het leukste aan de Ijzerboomgaard, dat is de natuurspeelzone dat boven water ligt. Verschillende parcours die kinderen kunnen afleggen boven het (ondiepe) water. Zelfs onze 2 pubers vonden het zalig en hebben enorm gelachen. Niet elk parcours is even makkelijk. Ook is er een trekvlot over het water waar de kinderen een groot deel van hun tijd op hebben doorgebracht. En eerlijk? Als mama vond ik het ook oprecht leuk om alle parcours even mee te doen 😉

Er is een kinderboerderij met café

Na het ravotten en de leuke babbels met de andere huisonderwijs ouders, gingen we nog een kijkje nemen op de kinderboerderij. Hier kun je door de stallen en in de tuin even rondlopen om naar de diertjes te kijken.

Openingsuren van de kinderboerderij:

  • Maandag, dinsdag en donderdag: van 8u30 tot 16u00
  • Woensdag en vrijdag: van 8u30 tot 19u00
  • Zaterdag en zondag: van 11u00 tot 19u00

Zin om een ijsje te eten, een lichte maaltijd te nuttigen of gewoon gezellig iets te drinken? Dan kun je terecht in café ‘de Ijzerboomgaard‘. Leuk om te weten: de ingrediënten van hun producten komen van landbouwers die vlakbij gelegen zijn. Het café is niet altijd open, kijk dus zeker naar de openingsuren voordat je vertrekt.

De ideale plek om te picknicken in Diksmuide

Het grote grasplein maakt het een ideale plek om te picknicken. Er zijn enkele picknicktafels voorzien, maar je kunt ook perfect met een dekentje op de grond picknicken. Omdat je er gemakkelijk enkele uren kunt vertroeven is het zeker aangeraden om wat te voorzien om te eten en drinken. #frigoboxtoeristen 😉 En picknicken is ook gewoon heel gezellig.

Vergeet zeker dit niet:

Dit park is, in mijn ogen, enkel de moeite bij mooi weer. De kans op natte voeten, of zelfs natte kinderen, is niet onbestaand. Het is een open veld en wanneer het waait kan het er fris zijn, je zit hier dan ook best dicht bij de kust. Zonnecrème en een pet zijn ook echte aanraders, want de kinderen zitten echt wel al die tijd in de zon.

Ook leuk om te weten: honden zijn toegestaan, uiteraard wanneer ze aan de lijn vast zitten.

Er is een openbaar toilet wat echt, toen wij er waren, heel proper was.

Ook van plan om eens in Diksmuide naar de Ijzerboomgaard te gaan met je gezin? Laat hieronder zeker weten hoe jullie het ervaren hebben.

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *