Blog

Welke elektrische stadsfiets is geschikt voor vrouwen?

Als je comfortabel en veilig wilt kunnen fietsen in een stedelijke omgeving, is een goede elektrische stadsfiets onmisbaar. Vrouwen kunnen hierbij kiezen uit tal van fraaie soorten fietsen. Of je nu nieuwe of juist tweedehands elektrische fietsen zoekt: het is belangrijk om meteen de juiste keuze te maken. In dit artikel lees je tips van experts. Waar moet je als vrouw goed op letten als je een elektrische fiets wilt kopen? Welke nieuwe of tweedehands elektrische fietsen zijn het meest geschikt als stadsfiets voor dames?

De prijs van de elektrische stadsfiets

Voor veel vrouwen is de prijs van een elektrische stadsfiets een factor van belang. Zoek je een geschikte elektrische stadsfiets, dan variëren de prijzen tegenwoordig van zo’n 1500 euro tot soms wel 6000 euro. Gemiddeld kun je rekenen op 2500 euro voor een goede nieuwe elektrische stadsfiets. De betere merken en modellen zijn wat duurder, maar bieden wel de garantie op topkwaliteit. Liggen deze bedragen te hoog voor je? Dan kun je natuurlijk altijd een kijkje nemen in het brede aanbod tweedehands elektrische fietsen dat vandaag de dag beschikbaar is. Je kunt dan al snel honderden euro’s op je elektrische fiets besparen. Vergeet ten slotte niet dat er ook bijkomende kosten kunnen zijn, zoals de premie voor een fietsverzekering en de periodieke onderhoudskosten.

De benodigde actieradius

Bij het vinden van de beste elektrische stadsfiets voor dames moet je ook letten op de actieradius van de gewenste elektrische stadsfiets. De actieradius staat voor de maximale afstand die je met één volle accu kunt afleggen. Deze reisafstand hangt samen met de kracht van de accu. Er zijn fietsaccessoires met een vermogen van 200 kWh, maar ook krachtigere accu’s van 500 kWh. Fiets je geregeld langere afstanden? Koop dan een elektrische stadsfiets met een sterkere accu. Goed om te weten is dat je bij veel fietswinkels een sterkere accu kunt kiezen als je dat wenst. Je betaalt dan meer, maar beschikt wel over de gewenste actieradius.

Het comfort van de stadsfiets

Belangrijk bij het kopen van de beste elektrische stadsfiets is natuurlijk ook het comfort. Het comfort wordt bepaald door diverse factoren. Cruciaal zijn met name de zithouding, het zadel en de vering van de fiets. Maak daarom een flinke proefrit, om te kijken of de fiets aan jouw comfortwensen voldoet. Het is verstandig om dit te doen! En om niet op de bonnefooi de eerste de beste elektrische stadsfiets te kopen die je tegenkomt.

Kwaliteit van de accu

We noemden net al het vermogen van de accu als belangrijk aandachtspunt wanneer je een elektrische stadsfiets zoekt. Maar minstens zo belangrijk is de kwaliteit van de accu. Accu’s van elektrische fietsen zijn duur genoeg. Daarom is het aan te raden om voor een goed merk accu te kiezen, dat lang meegaat. Laat je hierover goed informeren bij de fietsenhandel en doe online grondig onderzoek.

De plek van de fietsmotor

De locatie van de motor is ten slotte nog iets om rekening mee te houden. Elektrische fietsen kunnen een voorwielmotor, middenmotor of achterwielmotor hebben. De middenmotor is wellicht de beste keuze, omdat deze zorgt voor een goede gewichtsverdeling van de fiets als geheel. Ga je voor het goedkoopste type fietsmotor? Dan is een voorwielmotor meestal het voordeligst. Het voordeel van een achterwielmotor is dat deze relatief stil is. Succes en veel fietsplezier toegewenst!

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *