Tips om een minimalstisch huis gezellig aan te kleden
Blog,  Minimalisme

Tips om een minimalistisch huis gezellig aan te kleden

Ik ben al jaren bezig met minimalisme en heb een hekel aan een overload aan spullen. Ik zei onlangs nog tegen mijn man: ik ben precies anti-materialistisch. Veel spullen zorgen voor onrust bij mij en vooral een hoop werk in het huishouden. En laat dat nu net iets zijn wat ik liever zo weinig mogelijk doe! 😉 Ik deed al meerdere malen een minimalisme challenge en ben blij met alles wat ons huis uit gaat.

Een minimalistisch huis hoeft helemaal niet ongezellig en kaal aan te voelen. Met enkele items kun je zorgen dat je huis echt aanvoelt als een thuis dat pure gezelligheid uitstraalt.

Mijn tips om een minimalistisch huis toch gezellig te maken:

Kies voor een accentkleur

Een gezellig huis staat voor mij ook gelijk aan kleur. Zelf hou ik van zachte kleuren. Denk aan olijfgroen, beige, zacht roze… Bij minimalisme denken mensen vaak aan een volledig witte ruimte. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Die ene muur in een mooi kleur schilderen maakt je huis al een stuk interessanter.

Kies voor mooie gordijnen in je favoriete kleur. Deze zorgen al meteen voor een gezellige sfeer in huis. En ga voor zachte kussens en dekentjes in dezelfde kleurtinten. Op die manier haal je al heel wat gezelligheid en warmte in huis.

Ga volop voor planten

Ik hou enorm van planten in huis, zolang het wat binnen de perken blijft ook. Ik zie heel graag planten met grote speciale bladeren, denk maar aan de verschillende Monstera planten. Zalig! Maar ook kleinere planten hier en daar zijn super mooi. Maar dat is, net zoals alles bij interieur, pure smaak.

Zelf hou ik niet van planten die bloemen hebben, ik vind deze ook moeilijker in onderhoud. Ik heb planten nodig die gemakkelijk in onderhoud zijn. En zoals ik al eerder zei: ik hou niet van veel huishouden, ook dat mag minimalistisch blijven voor mij.

Kies voor enkele eyecatchers

Wanneer je niet houdt van kasten vol beeldjes en tientallen kadertjes aan de muur, kies dan voor echte eyecatchers in huis. Zo kan een speciale salontafel al voor een wauw effect zorgen. Kies voor dat ene speciale schilderij of die ene grote foto in huis die helemaal jouw ding is. Ook een mooie hanglamp kan een eyecatcher zijn. Op die manier hou je je interieur interessant. De weinige dingen die je in huis plaatst zijn net dat tikkeltje specialer.

Kies voor herhaling van materialen

Hou je van goudtinten, zilvertinten, roze of net van natuurlijke materialen? Dan kan het mooi zijn om hierbij voor herhaling te zorgen. Wanneer je kiest voor fotokadertjes, lampen of bloempotten… Dan is het nog zo leuk wanneer alles een mooi geheel vormt.

Ik kan in ieder geval besluiten: een minimalistisch huis kan echt heel gezellig en interessant zijn. Maar dan zonder de grote massa aan spulletjes die je ook telkens moet gaan onderhouden. Geef toe: het scheelt je toch een pak werk in het huishouden wanneer je minder materiaal hebt om voor te zorgen. Daarbij zorgt het ook voor minder prikkels, ideaal voor mensen die prikkelgevoelig zijn.

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *