Kinderboek: De walvis wilde meer
Blog,  Boeken

Boekreview: De walvis wilde meer

Ik hou van boeken met een mooie betekenis achter. Het boek ‘De walvis wilde meer’ is zo’n boek. De prenten zijn prachtig, het verhaal pakkend. Grote fan, daarom verdient dit boek een plekje op deze blog. Het verhaal werd heel leuk in rijm geschreven en bevat prachtige tekeningen.

De walvis wilde meer – Rachel Bright

Diep, diep in de zee woont een walvis. Hij wordt elke ochtend wakker met een knagend gevoel in zijn buik. Het is net alsof er een groot gat zit. Hij heeft geen honger. Maar wat mist er dan? Om de leegte te vullen, gaat hij op zoek naar spullen. De mooiste schatten uit de diepzee, bijzondere dingen uit scheepswrakken. Op een dag ziet hij een mooi koraalrif. Zal hij daar vinden wat hij zoekt? Maar dan zet een dappere kleine krab hem aan het denken. Misschien kan hij het gat niet vullen met spullen verzamelen, maar juist door iets aan een ander te geven.

Meer info:

  • Auteur: Rachel Bright
  • Illustraties: Jim Field
  • Bindwijze: hardcover
  • Uitgeverij: Gottmer
  • Verschenen in maart 2021
  • 32 pagina’s
  • Voor kinderen vanaf 5 jaar

In dezelfde reeks beschikbaar (verhalen met een betekenis en in rijm geschreven) :

Ook leuk om (voor) te lezen: De Neehoorn.

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *