besparen op uitstapjes
Bespaartips,  Blog,  Uitstapjes

Besparen op uitstapjes met kinderen | 30 tot 50% korting!

Uitstapjes maken met het gezin kan echt oplopen. Zo kost een dagje naar een pretpark ons als gezin van 5 al snel 250 euro. Bedragen waarbij ik al eens serieus slik, want voor veel gezinnen is dit amper betaalbaar. Te gek voor woorden zelfs!

Gelukkig zijn er manieren om deze tickets een stuk goedkoper aan te kopen. Een pretpark of dierentuin blijft een superleuke uitstap voor het hele gezin. Je moet weten dat ik nooit volle pot betaal voor zo’n uitstappen. Behalve dan wanneer het over Pairi Daiza gaat, hiervoor vond ik nog nooit een korting voor onze toegangstickets… Als iemand hiervoor tips zou hebben… Shoot! 😉

Geld besparen op uitstapjes met kinderen: mijn tips!

Sommige uitstapjes kun je gewoon gratis doen!

Er zijn zoveel leuke uitstapjes te doen die gewoon gratis zijn. Er zijn zoveel bossen om te ontdekken met al evenveel leuke speeltuinen. Ideaal voor als je wat kleinere kinderen hebt. Maak samen een mooie wandeling. Sluit af met wat tijd op een speelpleintje en neem wat spulletjes mee om in de zandbak te spelen. Of ga eens naar zee: je kunt kiezen om een namiddagje op het strand te spenderen. Samen vliegeren, over de golven springen of een zandkasteel maken. Maar ook een avondwandeling op de dijk kan heel gezellig en leuk zijn.

Laat je hier inspireren voor gratis uitstapjes:

Riebedebie

Uitmetkinderen.be

Koop je tickets online

Dat bespaart je niet alleen geld, maar ook tijd. Je hoeft niet meer in de wachtrij te staan aanschuiven en kan gewoon met je geprinte tickets binnen of gewoon de code laten scannen van op je telefoon. Online toegangstickets kopen kun je op verschillende manieren doen.

Via de website van het pretpark zelf

Pretparken en dierentuinen bieden vaak een lagere prijs aan online dan wanneer je je tickets aan de deur koopt. Het gaat heel snel en je krijgt meteen je tickets via mail opgestuurd.

Bieden op tickets

De eerste plek waar ik naar kijk wanneer ik goedkopere toegangstickets wil voor een pretpark, dat is Vakantieveilingen. Hier koop ik elk jaar tickets voor pretparken. Hier bieden mensen op toegangstickets. Enkele jaren geleden konden we zo spotgoedkoop op uitstap gaan, tegenwoordig is dit al wat beter gekend en gaan de prijzen al wat hoger. Maar het blijft toch zeker een besparing van 30% en meer.

Hou er altijd rekening mee dat toegangstickets per 2 worden aangekocht en dat er administratiekosten bijkomen van €5,50 per aankoop. (dus niet per ticket) Lees ook altijd de voorwaarden, kijk wat er op staat qua datum en dergelijke. Normaal heb je enkele maanden tijd om je tickets te gebruiken, maar lees dit voor de zekerheid toch even door. Alle info is te vinden op de pagina waar je de biedingen kunt doen. Gewoon even scrollen en alle info is heel eenvoudig te vinden. Maak een account aan (gratis) en start met bieden. Let op, als je de hoogste bieder bent moet je de tickets wel degelijk aankopen.

Nadeel: Het kan best wat tijd kosten om te bieden. Zeker als je een maximum budget in je hoofd hebt.

Ga op zoek naar aanbiedingen

Vaak kun je in sommige supermarkten zoals Albert Heijn of in het Kruidvat goedkope tickets scoren. 1+1 gratis bijvoorbeeld. Hou dus zeker de reclamefolders in de gaten en sla je slag. Kijk ook hier goed naar de uiterste datum waarop je de tickets mag gebruiken.

Bespaar op eten en drinken

De prijzen van eten en drinken in pretparken en dierentuinen is absurd hoog. Je kunt heel eenvoudig besparen door zelf eten en drinken mee te nemen. Laat de frigobox in de auto staan en haal deze op om ’s middags te picknicken in het park of bij de auto. Een picknickdeken maakt het net wat gezelliger nog.

Laat je niet verleiden in de shops

In elk park heb je tegenwoordig shops. Leuk, dat wel, maar duur en eigenlijk niets wat je nodig hebt. Onze kinderen vonden het vaak leuk om even door de winkel te wandelen en maakten er geen probleem van als ze geen cadeautje kregen. Hebben je kinderen het wat moeilijker om aan de verleiding te weerstaan? Dan zou ik deze shops zelfs volledig vermijden.

Heb jij nog tips om geld te besparen op uitstapjes met kinderen? Laat ze zeker achter in de reacties. Het is altijd leuk om deze blog nog aan te vullen met meer tips en inspiratie.

Deze blogpost bevat affiliate links. Lees er hier meer over.

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *