Foto van een minimalistische badkamer
Blog,  Minimalisme

Een minimalistische badkamer|Mijn droombadkamer

Een badkamer hoeft van mij niet groot te zijn. We spenderen hier tenslotte geen uren per dag in. Althans, wij toch niet. Maar het is wel een ruimte waarin je tot rust moet kunnen komen. Even ontspannen voordat je werkdag begint, of nadat je er een drukke dag op hebt zitten. Om tot rust te komen is een minimalistische badkamer belangrijk.

Eentje waarbij je niet overprikkeld wordt door de drukte die ze uitstraalt. Een badkamer waarin je niet denkt wat je allemaal nog zou moeten doen om deze op te ruimen of schoon te houden. Onze badkamer is te klein om minimalistisch te kunnen inrichten. Toch droom ik af en toe van mijn ideale badkamer die er misschien later toch zal komen.

Minimalistische badkamer:

Een douche en / of bad

Ik ben zelf geen voorstander van een bad. Nooit geweest, en dat zit er ook niet aan te komen. Geef mij maar een inloopdouche. Het minimalistische mag (lees moet) natuurlijk doorgetrokken worden in het poetswerk ook. Een inloopdouche is sneller gekuist dan een douchekabine. En omdat we ook graag ecologisch leven kan een regendouche hier niet ontbreken.

Toch begrip ik dat een bad echt een must kan zijn voor iemand. Voor veel mensen is het de ideale manier om te kunnen ontspannen en even alle stress van je te laten glijden. Een heet bad is ideaal om je spieren even te laten ontspannen. Kies er dan ook bewust voor om de randen van het bad niet vol te zetten met tierlantijntjes. Dit zorgt enkel voor een drukker uitzicht van de badkamer en meer werk tijdens het poetsen.

Badkamermeubel met spiegelkast

Het is leuk wanneer er niet overal losse spullen liggen. Dan is het wel nodig om een badkamermeubel met voldoende kasten te hebben. Heb je, net als wij, een kleine badkamer waarin geen groot badkamermeubel past? Dan is het wel handig om te kiezen voor een spiegelkast. Daarin kun je alle kleine spullen kwijt zoals tandenborstels, bekers, haarborstels, reserve producten… Voor de rest ben ik al lang blij als er ruimte is voor handdoeken, washandjes en onze haardroger. Hoe minder spullen er rond slingeren, hoe rustiger alles oogt en hoe sneller alles terug schoongemaakt is.

Een toilet

Dat missen we hier wel, we hebben geen toilet boven. En met een gezin van 5 zou dit echt wel van pas komen. Ook hier zou ik kiezen voor het gemak tijdens het schoonmaken en dan kies ik voor een hangtoilet.

Een eyecatcher

Zelf is mijn liefde voor planten sinds kort echt aangewakkerd. Ik zou dus echt wel gaan voor een mooie plant in de badkamer. Het brengt wat kleur en leven in de badkamer. Ik vind dat een plant in de badkamer ook wat rust uitstraalt. Een badkamer kan ook te kaal lijken natuurlijk 😉

Rustige kleuren

Kies voor rustgevende kleuren. Persoonlijk zou ik gaan voor een witte badkamer met licht houtkleurige kasten. Een rieten wasmand pas hier ook mooi bij. Kleuren kunnen mooi zijn maar ogen al snel wat drukker.

Heb jij een minimalistische badkamer? Hoe is deze ingericht?

Lees ook: Minimaliseren, zo begin je er aan.

Afbeelding van Jean van der Meulen via Pixabay

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *