shampoo bar
Blog,  Ecologisch leven

Shampoo bar | Een nieuwe stap naar ecologisch leven.

Toen ik de kans kreeg om een shampoo bar te testen dankzij Shampoobars.nl, greep ik deze met beide handen! Ik heb er al vaker over gelezen en gedacht om het eens te gaan testen. Maar ik heb het steeds maar uitgesteld…

Wij doen al langer ons best om wat kleine aanpassingen te maken voor een betere wereld. Minder plastic gebruiken is niet altijd even makkelijk, maar deze shampoo bars komen we al weer een stuk verder.

Wat is een shampoo bar?

Een shampoo bar is een stuk zeep om je haar mee te wassen. Het komt in verschillende geuren en kleuren en is te vinden voor elk type haar.

Deze shampoo bars zijn gemaakt van natuurlijke producten. Je kunt zelfs kiezen voor shampoo bars die vegan zijn en vrij van palmolie. Zelf koos ik voor de variant met honing, omdat ik al eerder een artikel had gelezen over de voordelen van honing voor je haar.

Wat zijn de voordelen van een shampoo bar tegenover gewone shampoo?

 1. De shampoo bars zitten niet verpakt in plastiek. Zelfs de verpakking is volledig biologisch afbreekbaar. In de verpakking tref je chipjes aan (zie foto) en deze worden opgelost in water, of kunnen op de composthoop.
 2. Je hebt geen conditioner nodig, in de shampoo bars zitten voedende oliën. Dat scheelt nog eens extra aan plastiek EN aan bespaart nog wat extra geld in je portemonnee!
 3. Eén shampoo bar gaat evenlang mee als 3 flessen gewone shampoo. Spotgoedkoop dus, voor de prijs moet je het niet laten! Je zou er 80 keer je haar mee moeten kunnen wassen. Dus hier zou een stuk zeep 2 maanden moeten meegaan.
 4. Als je op reis gaat, dan neemt dit stukje zeep haast geen plaats in. Zeker in vergelijking met een fles shampoo en conditioner! En schrik dat het zou kunnen uitlopen is ook niet nodig 😉
De shampoo bars zijn te verkrijgen in allerlei geuren en kleuren.

En nu testen maar!

De shampoo bar gaat meteen in de badkamer en wordt door heel ons gezin getest. Dus verwacht je maar aan de mening van 4 verschillende personen 😉 Vince is nog maar 4 jaar, een eigen mening zal hij hier nog niet over hebben, haha 🙂

Na het eerste gebruik:

De eerste van ons gezin waarbij ik de shampoo bar heb getest, was ons zoontje Vince. Ik merkte meteen op dat de shampoo goed schuimt, en dat ik er ook niet veel van nodig heb. Na het wassen en drogen valt het zelfs mijn man op dat zijn haartjes mooi glanzen.

Ik was de tweede om de shampoo bar te testen. En ik overdrijf niet, maar dit overtreft al mijn verwachtingen. De ecologische voordelen zijn niet tegen te spreken, maar over de kwaliteit van het product had ik echt mijn bedenkingen. Nooit eerder heb ik een shampoo bar getest, gewoon omdat ik zo hard mijn twijfels had over wat het zou doen met mijn haar… Dit was echter helemaal onterecht.

De shampoo bar schuimt even goed als gewone shampoo.

Dus mijn haar is echt wel schoon! Ik heb ook geen conditioner gebruikt achteraf, en toch was mijn haar echt goed doorkambaar. Het voelt ook helemaal niet droog aan, wat bij een gewone shampoo wel het geval is als ik geen conditioner gebruik. En ook op mijn haar zit een mooie glans en mijn haar is echt heel zacht.

Lees ook: DIY: zelf je wasmiddel maken.

Het product doet wat het belooft!

Ook mijn man en onze dochters hebben de zeep getest, en het is voor hen allemaal goed bevallen. Jammer dat ik net enkele grote bussen conditioner en shampoo heb gekocht! Deze gaan we nog netjes opgebruiken, maar nadien komt er dus echt niets anders meer in huis dan deze shampoo bars. Voor de mensen die nog zouden twijfelen: gewoon doen! En laat zeker een reactie achter onder deze blog! Zo kunnen we samen meer mensen overtuigen om te gaan voor deze zero-waste shampoo bars!

Lees ook: 13 tips om ecologisch te leven.

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

4 reacties

 • Stefanie Nyssen

  Ik gebruik dit al een jaar, ook de verpakkingsvrije vegan zeep en alle producten voor lichaamsverzorging zijn verpakkingsvrij. Ik bestel regelmatig bij Lush, waar het aanbod gigantisch is. De producten die verpakt zijn in potten zijn ook geen probleem voor het milieu. Als ik eens naar Gent ga neem ik die verpakkingen gewoon mee en lever ze in in de winkel. Ik zou niet meer zonder de shampoobar kunnen en ook niet meer zonder de andere producten.

  • Stephanie

   Tof dat je reageert op mijn blog Stefanie! Ik heb het nu pas gezien omdat je bericht tussen mijn spam is geraakt. Ik heb geen ervaring met de producten van Lush. Ik kan ook niet meer zonder de shampoo bars. Mijn haar reageert (raar maar waar) helemaal anders nu op ‘gewone’ shampoo. Groetjes x

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *