Geld besparen tijdens corona: foto van een rekenmachine met 50 euro briefjes en een loep.
Bespaartips,  Blog

Geld besparen tijdens corona crisis

Het leven is sinds de corona crisis duurder geworden, ik denk niet dat iemand dit kan ontkennen. Vooral de supermarktprijzen gingen de lucht in. Hierdoor raken wij niet meer rond met ons boodschappenbudget.

Komt daarbij dat veel mensen voor bepaalde tijd een stuk minder inkomen hadden (of misschien nog steeds hebben?). Tijd om op zoek te gaan hoe we kunnen geld besparen tijdens corona! Ik kan je enkele tips meegeven waarmee je geld kunt besparen zonder grote moeite.

Geld besparen tijdens corona:

1. Besparen op je energiefactuur

Niets wat zo makkelijk is om op te besparen. Heb je ooit al stilgestaan bij de maandelijkse betaling van je energie? Voor ik thuis bleef voor de kinderen stonden wij daar dus nooit bij stil.

Jarenlang ging de betaling van onze energiekosten via domiciliëring van de rekening. Nooit stelde ik me er vragen bij. Tot we beslisten dat ik thuis zou blijven voor de kinderen en ik voor het eerst op zoek moest gaan naar manieren om geld te besparen.

Het eerste wat we deden was manieren zoeken om te besparen op onze vaste lasten. De vaste kosten die maandelijks terugkeren.

Ik nam de jaarafrekening van gas en elektriciteit bij me en deed de vergelijking

En ik schrok! Echt… wij konden jaarlijks honderden euro’s besparen, zonder er enige moeite voor te moeten doen.

We zaten al jaren vast bij dezelfde maatschappij met een contract die je al jaren niet meer kon krijgen. Zelfs de energiemaatschappij waar we toen bij zaten gaf veel lagere prijzen voor ons verbruik. Maar dat lieten ze uiteraard niet weten aan ons, dat we een lager tarief konden krijgen.

Ik was zo kwaad! Ik veranderde meteen van leverancier en na een maand begonnen we heel wat geld te besparen. Onze maandelijkse lasten werden een stuk minder.

En ik heb mijn lesje geleerd. Elk jaar wanneer we de afrekening krijgen doe ik de vergelijking.

Het houdt helemaal niets in!

Heel simpel, je gaat naar deze website, geeft je verbruik in (of een schatting ervan), je vergelijkt en kiest de maatschappij uit waar je goedkoopst bent. De rest wordt voor jou gedaan. Je hoeft verder niets op te zeggen, want dat regelt de nieuwe maatschappij voor jou. Altijd! Het enige wat je nodig hebt is je jaarafrekening zodat je je verbruik kunt ingeven. Je krijgt achteraf geen vervelende mails ofzo wanneer je de vergelijking hebt gedaan.

Veranderen kost je NIETS, je wint alleen maar geld hiermee. En het kost je ook geen moeite, dus waarom zou je het niet doen. En hierbij komt ook dat je niet hoeft te wachten tot je vorige contract ten einde is.

2. Besparen op boodschappen

Boodschappen zijn duurder geworden. Dat is gewoon een feit, veel mensen klagen hierover. Toch kun je ook tijdens deze crisis geld blijven besparen op je boodschappen. En loont het nog meer de moeite dan anders.

Hou promoties in de gaten

Maak een weekmenu met de huidige promo’s. Kijk waar je op kunt besparen. Koop aardappelen en fruit bij een lokale boer. Aardappelen, appels en peren zijn vaak meer dan de helft goedkoper dan in de winkel.

Koop huismerken

Huismerken zijn kwalitatief even goed (vaak zelfs beter) dan dure merken. Hier kun je gemakkelijk 50% en meer mee besparen. Proeven is de boodschap en geloof me, je zult niet teleurgesteld zijn.

3. Bespaar op autokosten

We moeten met z’n allen zoveel mogelijk thuis blijven. Wij kiezen er bewust voor om niet naar zee te rijden en uitstapjes doen we zoveel mogelijk dicht bij huis. Kleinere boodschappen doen we gewoon te voet. Daar besparen we niet alleen flink wat geld mee, het is nog eens super gezond ook.

4. Bespaar op je telecom kosten

Tot voor kort hadden wij verschillende filmabonnementen. Netflix blijft voor ons een topper, de rest hebben we opgezegd. We hoeven geen terugkijk tv te hebben want we kijken nog amper gewone tv. Ons filmabonnement opzeggen bespaart ons maandelijks 25 euro. Wat op een jaar tijd toch 300 euro samen is.

Persoonlijk zijn we heel tevreden van onze telecom leverancier. Maar ook hier kan het de moeite zijn om de vergelijking te doen en eventueel over te schakelen.

5. Stop met overbodige uitgaven te doen

Heb je echt dat extra paar schoenen nodig? Je kunt tenslotte maar 1 paar per keer aandoen, toch? Decoratieve stukken kunnen heel mooi en verleidelijk zijn maar zijn meestal gewoon overbodig.

En heeft je kindje echt nieuw speelgoed nodig? Of heeft hij of zij al bergen speelgoed liggen waar hij niet naar omkijkt?

Het is goed om echt bewust stil te staan bij de dingen die je wil aankopen. In de meeste gevallen heb je het echt niet zo dringend nodig als je zou denken. Probeer eens om een maand (liefst langer) om niets te kopen buiten je wekelijkse boodschappen. Dit is misschien het ideale moment om te starten met minimaliseren. De overbodige spullen kun je verkopen en zo wat extra geld binnen brengen.

Op welke manier kun jij geld besparen tijdens corona? Deel gerust je tips in de reacties onderaan.

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *