Blog,  Er op uit,  Kids,  Spelen,  Uitstapjes

Activiteiten tijdens de herfstvakantie | Tips!

Volgende week is het weer zo ver: herfstvakantie!! Ik vind het super leuk om weer alle 3 de kinderen thuis te hebben. Geen idee wat je allemaal kunt gaan doen tijdens deze week? Ik geef graag tips voor activiteiten tijdens de herfstvakantie! Zowel voor buitenshuis als binnenshuis!

Leuke activiteiten tijdens de herfstvakantie:

Activiteiten buiten huis:

Naar de bioscoop!

Zoals elke vakantie spelen er heel wat leuke films in de cinema. De ideale uitstap tijdens een regenachtige dag! Benieuwd welke films er allemaal spelen deze herfstvakantie? Neem dan zeker hier een kijkje.

Halloween in Bellewaerde!

Versiering Fiësta Mortal in Bellewaerde

Fiësta Mortal in Bellewaerde is meer dan de moeite om eens te gaan bezoeken. Alle attracties zijn omgetoverd in een spookjesachtig decor! We gingen alvast het park gaan verkennen. Lees hier meer over onze dag in Bellewaerde.

Gaan ijsschaatsen!

Iets wat ik als kind al super graag deed! Mijn ijsschaatsen van vroeger heb ik nog steeds liggen. Memories…

Naar het Instagram museum!

Ongetwijfeld heel leuk om met je tieners te doen! Het Instagram museum ligt in Brussel. Ideaal om heel wat leuke foto’s te maken. Wedden dat je pubers staan te springen hiervoor?

Meer info vind je hier: https://smilesafari.be/

Naar de kinderboerderij!

Ook hier kan ik nooit mee missen. Onze kinderen zijn alle 3 verzot op dieren.

Gaan wandelen in het bos!

De herfst is zo mooi! Een mooi tapijt van gekleurde blaadjes op de grond, zalig! Het is leuk om een zakje mee te nemen en wat blaadjes te rapen en andere leuke dingen om thuis mee te knutselen.

Neem wel niet teveel mee! De diertjes in het bos hebben ook heel wat blaadjes nodig en eikels en kastanjes om te eten.

Wandelen aan zee!

Gewoon een dikke jas aandoen, verstand op 0 en gewoon even gaan uitwaaien aan zee. Zo ontspannend! Vergeet nadien niet om je terug op te warmen met een warme chocolademelk. Mmmmmm….

Ga naar de boekenbeurs!

De ideale tip voor boekenwurms! Van 29 oktober tot en met 11 november kun je naar de boekenbeurs in Antwerpen gaan.

Klik hier voor meer informatie: https://www.boekenbeurs.be/programma

Ontdek een nieuw indoorspeelplein!

Niets leuker voor kinderen dan even goed kunnen ravotten in een indoorspeeltuin! Terwijl ze even al hun energie kwijt kunnen heb je zelf even tijd voor een babbel met een vriendin / zus / schoonzus…

Met een verwenbordje graag 😉

Gaan zwemmen!

Iets wat de kinderen heel leuk vinden om te doen. Vooral als het een zwembad is met verschillende glijbanen, golfbad enz… En in de vakantie mag het al eens een subtropisch zwembad zijn.

Activiteiten voor binnen:

We hoeven echt niet elke dag de deur uit te gaan. Ook binnen kun je heel wat leuke activiteiten doen tijdens de herfstvakantie!

Filmnamiddag!

Even op Netflix een leuke film zoeken, een dekentje erbij nemen, en gezellig wat luieren in de zetel. Meer hoeft dat niet te zijn! Of toch… misschien is een pot versgemaakte popcorn wel een idee!

Knutselen met spullen uit het bos!

Ben je zelf niet zo creatief? Geen zorgen, ik ben ook geen knutselaar! Maar op Pinterest vind je een overdosis aan inspiratie! Super leuk en creatief!

Samen bouwen met lego!

Iets wat mijn zoontje zo graag doet! Gewoon samen een hele dag lekker torens bouwen. Ook hier hebben ze ruimte om creatief te spelen.

Hier vind je de leukste lego pakketten!

Cupcakes bakken en versieren!

Ook dit is hier een groot succes! Haal wat gekleurde rolfondant en uitsteekvormpjes in huis en zoek wat inspiratie op Pinterest. Misschien is cupcakes maken in thema Halloween wel een ideetje!

Gezelschapsspelletjes spelen!

Gezelschapsspelletjes spelen doen we hier graag. Vooral spelletjes als Monopoly, Uno spin en Lach je rijk spelen ze het liefst.

Speelgoed sorteren!

Met de Sinterklaas periode die eraan komt is dit misschien wel het ideale moment om ook eens het speelgoed te sorteren en op te ruimen. Wat kan verkocht worden? Wat kun je misschien wegschenken aan kindjes die het minder breed hebben? Gewoon terug wat plaats maken voor de nieuwigheden die er aan zullen komen.

Heb je zelf tips voor activiteiten tijdens de herfstvakantie? Deel ze gerust onder deze blog, wie weet heeft iemand er iets aan 🙂

Deze blog bevat affiliate links.

Photo by Designecologist from Pexels

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *