Onkruid verwijderen met natuurlijke producten
Blog,  Huis & tuin,  Huis, tuin & dier

Onkruid verwijderen met natuurlijke producten.

Ik ben zeker dat ik niet de enige ben die gek word van onkruid. Aan onze voordeur, de oprit of het terras… Het zit overal. En hoewel we van alles proberen om ervan af te raken, het vindt altijd z’n weg terug. Zeker wanneer zon en regen zich combineren groeit het als kool. Onkruid vermijden is moeilijk, want in elk gaatje of spleetje kan onkruid gaan groeien. Er zit niets anders op dan de boel te bestrijden. En zoals altijd probeer ik hier de gemakkelijkste manier op te vinden. Eentje die niet tijdrovend is, die snel en doeltreffend is. En onkruid verwijderen met natuurlijke producten vind ik heel belangrijk! De verkoop van gevaarlijke onkruidverdelgers is nu gelukkig verboden.

Onkruid verwijderen met natuurlijke producten: Herbatak!

De nieuwe spray van KB Herbatak is de perfecte onkruidbestrijder, handig en klaar-voor-gebruik. Je hebt al binnen één dag resultaat. Ik deed de test en zelfs na 1 uur zag ik al resultaat. Voor onkruid die wat dikkere wortels heeft duurt het wat langer voor je resultaat ziet. Bovendien maakt het product ook komaf met mos ! Zaaien en planten is al mogelijk één dag na gebruik; het product is namelijk heel snel inactief in de bodem.

De werkzame stof is azijnzuur, een stof die voorkomt in de natuur en in kleine hoeveelheden ook in planten. Als de stof in geconcentreerde vorm op ongewenste planten wordt gespoten, verandert ze in een snelwerkende onkruidverdelger. De stof vernietigt heel snel verschillende lagen van de plantencellen, waardoor de groei stopt en de plant afgebroken wordt. KB Herbatak Spray werkt ook tegen mos op verharde en niet-verharde permanent braakliggende terreinen.

KB Herbatak is te gebruiken op je terras, je oprit en op paden. NIET om het onkruid in je gras te bestrijden!

Links zie je het onkruid voor de behandeling, rechts het resultaat na minder dan 20u. Het onkruid begint al helemaal te verschrompelen. 7 tot 14 dagen na de eerste behandeling herhaal je indien nodig. Bij onkruid wat teveel kans kreeg om te groeien is een herhaling zeker nodig. Extra tip: laat het dus niet te ver komen 😉

Afval beperken

Niet alleen het product is natuurlijk, ook het plastic afval kun je gaan beperken. Wanneer de fles leeg is kun je ervoor kiezen om deze zelf terug aan te vullen met concentraten. Zie de verpakking in karton op de foto. Met 1 flesje kun je meer dan 5 liter product maken. Dus voordat deze op is zul je al heel wat onkruid kunnen verdelgen 😉 De verhoudingen staan op de verpakking en hier kun je dus perfect de spuitfles blijvend gebruiken. Dus minder plastic afval, ideaal toch! De werkzame stof is azijnzuur voor de sprays en pelargonzuur voor de concentraten.

Let op met andere huismiddelen in de strijd om onkruid te verwijderen

Ik hoorde tijdens het testen vaker dat mensen hun onkruid bestrijden met bleekwater, azijn of zout. Dit zijn middelen die niet zo onschuldig zijn als ze lijken. Bleekwater is heel slecht voor het milieu, dat komt hier al jaren niet meer in huis. Maar ook azijn en zout zijn niet onschuldig. Deze kunnen de bodem verontreinigen en zijn schadelijker dan je zou denken.

Azijn heeft ook geen goedkeuring van de overheid om op onkruid te gebruiken. KB Herbatak werd eerst uitgebreid getest in testcentra en moest dan door een hele procedure van goedkeuring door overheidsinstanties. Met de KB Herbatak kun je rechtstreeks op het onkruid sprayen.

Onkruid verwijderen in gras:

Sinds vorig jaar is het verboden om onkruidbestrijders te gebruiken in het gras. Momenteel kun je enkel het onkruid uitsteken. Bijvoorbeeld door middel van een onkruidsteker. Je kunt ook preventief je gazon zeer dicht laten groeien door goede meststoffen te gebruiken. Hier is in elk geval nog werk aan de winkel om een mooi groen gazon te hebben. Daar starten we in september mee!

Waar kun je dit product aankopen?

KB Herbatak is onder andere te koop in Gamma, Hubo en Makro. Andere (online) verkooppunten kun je hier vinden.

#samenwerking

Ik ben Stephanie, mama van 2 dochters en een zoontje. Na de geboorte van ons derde kindje hebben we de beslissing genomen dat ik thuis zou blijven voor de kinderen. Op deze blog hou ik alles bij waarin in interesse heb of dingen die ik graag wil delen.

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.