Boek review Druks van Francien Regelink
Blog,  Mama met AD(h)D

Boek Review Druks van Francien Regelink

Als vrouw met AD(h)D ben ik altijd heel nieuwsgierig naar verhalen van andere personen met dezelfde stempel. Ik ben benieuwd hoe anderen dit ervaren, waar ze tegen aan lopen maar ook welke mooie dingen AD(h)D hen brengt. Ik lees me graag in over dergelijke diagnoses om zo steeds meer te leren over de impact dat dit heeft op een mens maar ook vooral om mezelf terug wat beter te leren kennen en begrijpen.

Toen ik dit boek voorbij zag komen op de Instagrampagina van Francien wist ik dat dit iets voor mij zou zijn. De titel alleen al spreekt enorm aan. Druks, als in drugs maar ook in druk zijn. De manier waarop Francien haar ‘Druks’ dealt is gewoon hilarisch. Dat dit boek ook op een hilarische manier geschreven werd is dan ook niet verwonderlijk.

Boek review: Druks

Mijn (on)rustige leven met ad(h)d

Hier gaat het boek over:

Het boek van Francien is een boek vol persoonlijke ervaringen met AD(h)D. Ongetwijfeld herkenbaar voor iedereen die ADD of ADHD heeft. Want uiteindelijk hebben we allemaal in grote lijnen dezelfde klachten.

Francien legt mooi uit wat AD(h)D is, en wat het met een mens doet. Hoe het haar leven heeft beïnvloedt maar ook hoe ze de moeilijkheden die ermee gepaard gaan aanpakt. Zo is haar ochtendroutine iets om jaloers op te zijn! Francien gaf me met haar boek de motivatie om hier ook mee aan de slag te gaan. Om het roer om te gooien en nog eens extra het positieve in elke dag te zien. Want ik ben sowieso een positief persoon, alleen kan een kleine tegenslag me helemaal van de kaart brengen. Niet goed dus.

Welke thema’s kun je terugvinden in ‘Druks’?

 • AD(H)D, wat is dat?
 • Het leven van een AD(H)D’er
 • In het koppie van een AD(H)D’er
 • AD(H)D en relaties
 • AD(H)D en je shit op orde (haar woorden :p )
 • Over hoe AD(H)D mijn superkracht is

Voor wie is het boek?

Voor mensen met AD(H)D is het heel leuk om de herkenning te lezen. Het is heel vlot en grappig geschreven. Ooit al van het woord ‘denkdiarree’ gehoord? Ik tot voor kort ook niet! Ik heb mezelf, dankzij het boek, weer wat beter leren kennen. Waarvoor dank Francien!

Voor mensen die mensen kennen met AD(H)D (snappie?). Heb je vrienden of familie die AD(h)D hebben, en wil je hen wat beter begrijpen? Dan heb je ongetwijfeld veel aan het boek van Francien. Er zijn zoveel mensen met ADD en ADHD en er is nog zo weinig begrip voor onze manier van denken of handelen. En daar kan dit boek zeker verandering in brengen.

Kortom: het boek ‘DRUKS’ is voor iedereen de moeite waard om te lezen. Ik heb het boek in minder dan 24u gelezen, wat heel wat wil zeggen voor een ADD-er.

Meer info over het boek:

 • Auteur: Francien Regelink
 • Bindwijze: softcover
 • Uitgever: Blossom Books
 • Verschenen in Augustus 2020
 • 288 pagina’s

Het boek kun je hier kopen.

Benieuwd naar mijn persoonlijke verhalen / ervaringen met ADD? Die kun je hier terugvinden.

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *