Blog,  Kids,  Kind 0-12

Kinderen beschermen tegen de zon | Veilig buiten spelen

Met de zomer in zicht kunnen we weer genieten van het mooie weer in eigen tuin. Hoe leuk het stralende zonnetje ook mag zijn, de zonnestralen zijn helemaal niet onschuldig. Vooral voor kinderen moeten we echt opletten dat ze geen zonneslag oplopen of verbrand raken door de zon. Kinderen beschermen tegen de zon is gelukkig goed mogelijk met onderstaande tips. Zo kun je met een degelijke parasol al heel wat bescherming bieden. En kun je volop genieten van het mooie weer zonder schrik te hebben dat je kindje iets oploopt.

Kinderen beschermen tegen de zon: tips!

Insmeren is zo belangrijk!

Gebruik voor kinderen minstens een factor 30, maar liefst factor 50 zonnecrème! Smeer hen in ruim 20 minuten voordat ze buiten gaan om te spelen. Nadien moet je dit om de 2 uur herhalen. Ook iedere keer dat ze uit het zwembad komen smeer je hen best opnieuw in. Vergeet niet om hun oortjes, neus, nek en voetjes in te smeren. Dit zijn plaatsen die vaak vergeten worden en dus sneller gaan verbranden.

Een degelijke parasol is een must-have

Vermijd zoveel mogelijk direct contact met zonlicht. Een klassieke tuinparasol is ideaal om met je kind mee te verplaatsen in de tuin. Van het zwembad, naar de zandbak en naar hun picknicktafel. Zo kunnen ze altijd veilig in de tuin spelen. Voor aan de tuintafel kun je ervoor kiezen om een vaste muurparasol te gebruiken. Op deze manier kan je kindje altijd in de schaduw spelen.

Vermijd de sterke middagzon

Wanneer het toch te warm wordt, probeer dan toch wat binnen te blijven. Grote hitte kan schadelijk zijn voor onze gezondheid, en zeker ook voor een kind. Hitte kan aanleiding geven tot uitdroging of een hitteslag. Vermijd de uren van 12 tot 16 u als de zon sterk is. Het is veiliger om in de voormiddag buiten te spelen wanneer de zon nog niet zo fel schijnt of naar de avond toe, wanneer de grootste hitte voorbij is.

Een hoedje en zonnebril

Een zonnehoedje en zonnebril zijn geen overbodige luxe. Laat bij voorkeur ook hun t-shirtje aan, dit gaat hen ook wat beschermen. Kies voor een hoedje met brede rand, zo is hun gezichtje en nek ook wat beter beschermd. Een degelijke zonnebril met UV filter kan de ogen van je kindje beschermen en is zeker geen overbodige luxe.

Zorg voor extra vochtinname

Om uitdroging te voorkomen moet je zorgen dat je kindje meer drinkt dan anders. Kinderen kunnen ook extra vocht binnen krijgen door fruit en groenten te eten. Hou hun vochtinname extra in de gaten en zorg voor verfrissende drankjes.

Pas op met warme tegels

Laat je kind bij voorkeur met sandaaltjes buiten lopen. Tegels en zand kunnen enorm warm worden en brandwonden veroorzaken bij uw kleintje. Wanneer je zelf niet op blote voeten loopt, test dan zeker eens met je handen of het zand in de zandbak niet te warm is of de tegels in de tuin.

Safety first, maar geniet ook vooral van de mooie zomerse dagen, voor je het goed en wel beseft is het mooie weer al terug voorbij.

Ook leuk: Het leukste buitenspeelgoed voor kinderen.

Afbeelding van Jill Wellington via Pixabay

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *