Warning: Undefined array key "file" in /var/www/vhosts/thuisblijfmama.be/httpdocs/wp-content/plugins/jquery-pin-it-button-for-images/includes/public/class-jpibfi-client.php on line 232
Blog,  Kids,  Spelen

Het leukste buitenspeelgoed voor kinderen!

Met de lente en zomer in het vooruitzicht, en de kans dat we toch veel in ons kot gaan moeten blijven… (naar het buitenland reizen zal er waarschijnlijk niet inzitten) Kunnen we ons er maar beter op voorzien dat we vele namiddagen gaan moeten vullen in onze tuin. Om het buitenspelen gezellig en aantrekkelijk te maken voor de kinderen en de verveling tegen te gaan kun je een waar speelparadijs creëren voor hen. Hieronder vind je een hele lijst aan leuk buitenspeelgoed voor kinderen waarmee ze zich elke dag opnieuw mee kunnen entertainen.

Buitenspeelgoed voor kinderen:

Een huisje of tentje

Niets wat zo gezellig is als je kun verstoppen in een tentje of huisje. Ideaal om de fantasie van een kind tot leven te laten komen. Mama of papa spelen, prins en prinses of indiaantje… Wat dacht je van een leuke tipi? Of een kleurrijk huisje in pvc? Of zou je eerder kiezen voor een duurzaam houten huisje? De mogelijkheden zijn haast onbeperkt. Sommige huisjes hebben zelfs een garage of keuken. Super leuk!

Iniaantje spelen in deze leuke tipi?
Dit is wel een heel leuk houten huisje, niet?
Dit speelhuisje is een echt klassieker!

Een zandbak

Een zandbak is altijd leuk voor kinderen. Al zijn sommige ouders daar niet helemaal mee akkoord 😉 Voor wie een zandbak wil zou ik zeker aanraden om eentje te kiezen met een deksel. Katten houden namelijk van zand, en we houden het graag hygiënisch. Zo hou je alle katten uit de buurt weg uit het speelzand van je kind.

Deze zandbak is pure nostalgie!
Deze houten variant heeft afgeronde hoeken, zorgt voor schaduw en kun je afdekken! Vergeet niet om een zeil te leggen onder het zand.

Waterspeelgoed

Wanneer je op zoek bent naar buitenspeelgoed voor kinderen, dan mag water zeker niet ontbreken. Met water spelen is een van de leukste dingen die er is! Er zijn heel wat watertafels, waterpistolen en ander waterspeelgoed te verkrijgen. Water zorgt voor verfrissing tijdens warme zomerdagen en zorgt voor uren speelplezier.

Waterpistolen

Dit waterpistool is een van de vele stoere varianten die online te vinden zijn.
Deze foam waterspuiters zijn per 4 te koop en dus superleuk wanneer vriendjes, neefjes of nichtjes komen spelen. Zorgen voor een grote emmer water of een gevuld zwembad en ze zijn er uren zoet mee.

Watertafels

Er zijn heel wat leuke watertafels te vinden voor peuters en kleuters. Het is een veilige manier voor hen om met water te kunnen spelen.

Deze watertafel is een van de vele die je online kunt vinden. Inclusief vishaak, super leuk!
Deze stoere piratenboot is een leuke watertafel met een haai die water spuit, het heeft een waterkanon en een constant stromende fontein.

Watersproeiers en waterglijbanen

Deze grote waterbal kun je aansluiten op de tuinslang, als dit er niet leuk uit ziet… Dan weet ik het ook niet meer 😉
Racen op deze dubbele waterglijbaan, hoe cool is dat!!

Een trampoline

Een trampoline kan voor heel wat uren speelplezier zorgen. Wanneer je een trampoline aankoopt, zorg dan voor een veilige model. MET een veiligheidsnet en een beschermrand. Er wordt ook aangeraden om maar 1 kind tegelijk te laten springen. Indien mogelijk kies je best voor een inbouwtrampoline. Maar ook deze heeft best een veiligheidsnet. Trampolines heb je in allerlei formaten. Wanneer je het veilig houdt, dan is dit echt een heel leuk tijdverdrijf. Kijk goed naar het gewicht wat er op mag, want niet op elke trampoline kan papa of mama mee springen 😉

Deze trampoline heeft een veiligheidsnet en beschermrand.
Deze trampoline is half ingebouwd en heel veilig voor de kinderen.

Schommelen en glijden

Hier staat al jaren een schommel / glijbaan in de tuin. Ook voor tieners blijft dit leuk. Er zijn heel wat verschillende toestellen waaruit je kunt kiezen en waar je afwisseling in kunt maken. Er zijn heel eenvoudige modellen, maar er zijn ook heel wat leuke uitgebreide speeltoestellen. Je kunt ook kiezen om enkel een schommel of een vrijstaande glijbaan in de tuin te zetten.

Je kunt gaan van een heel basic speeltoestel met 2 schommels en een glijbaan…
… tot een speeltoestel met klimwand, picknicktafel en zandbak!
Deze heeft onder andere een glijbaan met wateraansluiting, een speelhuis met toonbank, een telescoop en een zandbak.

Op wieltjes

Voor elke leeftijd zijn er wel leuke speeltuigen op wielen. Een fiets, step of rolschaatsen zijn maar enkele van de vele leuke rijtuigen die je kunt kopen.

Een peuter kun je blij maken met deze leuke driewieler. Deze heeft een leuk opbergvakje en kun je overal meenemen dankzij de duwstang.
Een loopfiets is ook leuk en zou zorgen dat je kindje sneller zijn evenwicht leert vinden. Hierdoor kunnen ze vaak sneller op een gewone fiets rijden zonder steunwielen.
Een go-cart is leuk voor wie een grote tuin heeft, maar deze kan ook makkelijk meegenomen worden aan zee of gebruikt worden wanneer je op wandel gaat in de buurt.
Voor de kleinsten zijn er leuke steps met 3 wielen verkrijgbaar.
Voor wie het wat specialer wil zijn er leuke steps met aandrijvingsmechanismes.

Buitenspelletjes

Er zijn heel wat leuke buitenspelletjes die je met het hele gezin kunt spelen. Wanneer mama en papa meespelen is het nog zoveel leuker natuurlijk 😉

Voor de sportievelingen

Voor de kleine ontdekker / helper

Kleine kinderen spelen graag fantasiespelletjes. Hierbij doen ze niets liever dan mama, papa, opa of oma nadoen. Dit kan perfect en veilig met onderstaand speelgoed. Wedden dat ze super fier zijn als ze net zoals jij kunnen doen?

Dit insectenset is heel leuk voor kinderen om op zoek te gaan in de tuin naar insecten. Met een vergrootglas kunnen ze deze diertjes volledig ontdekken. Een insectenboekje kan hen helpen om meer te leren over het insect dat ze gevangen hebben. Leer hen respect bij voor de natuur en zorg dat ze het insect nadien weer vrij laten.

Ook interessant: Leuke activiteiten voor binnenshuis.

Ook interessant: Leuke gezelschapsspelletjes voor kleuters.

Het leukste buitenspeelgoed voor kinderen

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *