Kinderen educatief bezig houden tijdens Corona
Blog,  Kids,  Spelen

Kinderen educatief bezig houden tijdens Corona crisis

Die 3 weken dat er geen les wordt gegeven in school is een noodzakelijke maatregel om de verdere verspreiding van het Corona virus te vermijden. Dat dit geen vakantie is mag intussen duidelijk zijn. We kunnen amper buiten komen, alles is gesloten: musea, zwembaden, Chiro enz… En weken lang thuis zitten is geen pretje. 3 weken verlies van onderwijs zal ook een grote impact hebben op onze kinderen, want hoe halen ze die laatste leerstof nog in? Het schooljaar is binnen enkele maanden voorbij… Ik kan alvast zeggen dat ik zo hard hoop dat ze de zomervakantie niet gaan inkorten!

Kinderen educatief bezig houden tijdens de Corona crisis:

Een vast ritme blijft belangrijk

Elke dag in de zetel hangen en tv kijken of op de smartphones bezig zijn is echt geen werk. Want het is niet alleen slecht voor de kinderen, ook voor ons is dit niet te doen. Al na 1 luie zondag loop ik de muren op, voel ik me moe en futloos. Dit moeten we proberen te beperken. Buiten komen is geen goed idee, vooral omdat we hier al met 2 zieke zijn. Hallo koorts en snotneuzen! Ons zoontje heeft roodvonk, zijn huid jeukt en voelt aan als scheurpapier. Hij heeft pijn aan zijn keel en tong en heeft koorts. Niet leuk dus! We moeten dus wel binnen blijven, maar we gaan toch wel enkele dingen inplannen. Hoe we dit gaan aanpakken moet ik nog even bekijken, maar ik hou jullie op de hoogte.

Wat er elke dag moet gebeuren tijdens de weekdagen:

Er moet gewerkt worden voor school. Ik vermoed dat er taken zullen binnen komen voor onze tieners via smartschool. Indien dit niet het geval is, dan is het voor hen het ideale moment om wat moeilijkere vakken in te studeren. De school is open, en desnoods kijk ik of het mogelijk is om schoolboeken te halen.

Online zijn er talloos veel leuke werkboekjes voor kinderen, zowel voor kleuters als lagere school!

Online platvormen waar je terecht kunt voor oefeningen:

Voor kleuters:

Naast de leuke invulboekjes die je online kunt vinden, zijn er wat online platformen waar je gratis werkblaadjes kunt afdrukken;

->Op www.aduis.nl kun je heel wat leuke werkbladen vinden voor kleuters en lagere schoolkinderen. Die kunnen gratis gedownload worden

->Wanneer je via Google de zoekterm ‘werkblaadjes kleuters’ ingeeft, heb je heel veel keuze uit verschillende gratis werkblaadjes die je kunt afdrukken.

-> Op de website van smartgames kun je nu gratis apps downloaden t.w.v 12 euro!

Voor de lagere school:

->Vanaf maandag 16 maart tot de paasvakantie zetten ze bij www.xnapda.be alle INSTRUCTIEFILMPJES en AUTOMATISATIEFILMPJES van ieder leerjaar GRATIS, zodat de leerlingen thuis de leerstof kunnen bijhouden en inoefenen.​​​​​​​ Hoera voor dat! Normaal is dit betalend, maar door de Corona crisis wordt dit even gratis ter beschikking gesteld!

->Ook op het leerplatform Bingel kunnen kinderen uit de lagere school terecht voor extra oefeningen.

-> Op de bijlesmeester.be kun je gratis oefenbladen voor rekenen en taal downloaden.

-> Ook smartgames biedt nu gratis apps aan t.w.v 12 euro om online te spelen. Super!

Voor tieners uit het middelbaar onderwijs:

Waarschijnlijk kreeg je zoon of dochter in het begin van het schooljaar een of meerdere websites door waar sommige van de boeken van uw kind online terug te vinden zijn. Dit lijkt me het ideale moment om de moeilijkere vakken even in te oefenen.

->Zo kunnen onze kinderen uit het middelbaar kunnen via hun account op knooppunt.net heel wat boeken en leerstof terugvinden indien deze op school zijn gebleven. Knooppunt is een online platform waar je op een eenvoudige en snelle manier toegang krijgt tot het digitale lesmateriaal dat bij de lesboeken van je kind(eren) hoort.

Ik hoop dit lijstje te kunnen aanvullen wanneer ik meerdere handige platformen tegen kom. Tips van jullie zijn natuurlijk ook altijd welkom. Ik wil ook even duidelijk zijn dat ik onze kinderen niet van ’s morgens tot ’s avonds ga opzadelen met huiswerk. We zullen dit wel beperken. Maar ik blijf het wel een noodzaak vinden, want ik vrees dat er na de paasvakantie heel wat leerstof zal moeten ingehaald worden, dus ze kunnen maar beter goed mee zijn met wat ze tot nu toe al leerden.

Lees ook: Leuke activiteiten voor binnen tijdens deze Corona crisis.

Lees ook: Zo hou je het hoofd koel tijdens de Corona crisis: tips om niet stilletjesaan gek te worden!

Lees ook: Thuiswerken met kinderen: tips!

Tips om de verspreiding van Corona tegen te gaan kun je hier vinden.

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *