Blog,  Kinderen,  Vakantietips

5 Tips voor een gezellige winteravond met het gezin.

Ik ben geen voorstander van het koude vriesweer, maar op zich heeft de winter veel leuke kanten. Zo is het in de winter veel gezelliger binnen dan in de zomer. Ik kan enorm genieten van de feestdagen! Van een wandeling op de kerstmarkt en je nadien verwarmen met een kop heerlijke warme chocolademelk. Maar nog meest hou ik van een gezellige avond thuis met het hele gezin!

Tips voor een gezellige avond:

  1. Pyjama party!! 

Dit moet wel op nummer 1 staan! Want niets is zo comfortabel en gezellig als in je pyjama en badjas zitten. Ik had voor deze winter nood aan nieuwe pyjama’s. Sinds enkele maanden hebben we centrale verwarming. Hierdoor is het boven niet meer zo koud en zijn mijn pyjama’s in flanel veel te warm! Voor een deftige dames pyjama heb ik op de site van Esprit gekeken. Ze hebben een hele leuke collectie pyjama’s in jersey. Helemaal mijn ding! Vooral die roze pyjama set!! Al vind ik de teksten van de andere pyjama sets volledig bij me passen! Wist je dat je ook online kon bestellen bij Esprit? De verzendingskosten zijn maar 0,99 euro en terugsturen, indien nodig, is gratis. Je kunt ook kiezen om op factuur te betalen, als je op tijd terugstuurt wat je niet wil houden, dan hoef je enkel te betalen wat je wel houdt. 

2. Breng wat sfeer in huis

Zet een rustig achtergrond muziekje op of steek wat kaarsjes aan. Met de kerstversiering in huis is de sfeer niet ver te zoeken. Vooral de lichtjes in de kerstboom zorgen voor veel gezelligheid. 

3. Lekkere hapjes + bijhorend aperitiefje!

Wij zijn verzot op aperitieven. Een glaasje kinderchampagne voor de kindjes, en een glaasje cava voor mama en papa 😉 Voeg daarbij wat chipjes, blokjes kaas en enkele warme hapjes, en we zijn in feeststemming. Op en top gezelligheid!

4. Speel samen een gezelschapsspel

Pure quality-time! Tijd die je vrij maakt om als gezin samen iets te doen, en echt tijd maken om met de kinderen bezig te zijn. (niet vergeten de smartphones stil te zetten 😉 ) De kinderen vinden het super leuk! En als zij lachen en plezier hebben, dan kunnen we als ouders niet anders dan meelachen! Zulke momenten zijn goud waard.

5. Sluit de avond af met een leuke familiefilm

Nadat jullie samen gegierd hebben van het lachen tijdens het spelen van jullie gezelschapsspel, is het tijd om samen naar een film te kijken. Kruip allemaal samen in de zetel, in je pyjama, onder een fleece dekentje… Op Netflix staan er heel wat leuke kerstfilms. Heb je geen Netflix? Dan kun je een film huren, een lenen bij vrienden of een film opnemen op tv. Binnenkort zullen er weer heel wat leuke familiefilms te bekijken zijn! 

Houden jullie soms zo’n gezellige familie avondjes?

Delen is lief!
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *