Purpuz Planner
Blog,  Mama met AD(h)D

Purpuz planner: Pink edition!! | review

In mijn chaotisch leventje als ADD-er, ben ik steeds op zoek naar orde en structuur. Ik maak al jaren planningen, to-do lijstjes en probeer wanhopig een agenda bij te houden. Maar al die losse blaadjes waar ik op schrijf raken uiteindelijk verloren. Al mijn andere notitieboekjes liggen overal en nergens, gewoon ongebruikt. Vorig jaar slaagde ik er voor het eerst in om mijn agenda bij te houden. Een hele stap vooruit! Al stonden echt niet alle afspraken hierin, toch was het al een hele verbetering met de voorbije jaren, en daar ben ik fier op.

Maar al mijn notitieboekjes, losse blaadjes en een te kleine agenda lijken me niet te helpen om de chaos te overzien. Integendeel!Toen ik Clen, de maker van de Purpuz Planner, zo enthousiast zag vertellen over wat mensen allemaal kunnen bereiken met zijn planner, werd ik toch wel heel nieuwsgierig. Het enthousiasme was groot toen ik de Purpuz Planner in de brievenbus vond en ik deze mocht ontdekken en reviewen.

Review: de purpuz planner!

Mijn eerste indruk:

Waauw, love the color! Ik ben echt fan van roze, al altijd geweest! En eerlijk is eerlijk, de grijze variant zou me niet kunnen bekoren. Van mij mag het allemaal wel flashy en aantrekkelijk zijn. Dat maakt het leuker voor mij om in te werken! Het valt meteen op hoe stevig en kwalitatief de Purpuz Planner is. De kaft lijkt wel uit stof gemaakt te zijn. En, niet onbelangrijk, het is gemaakt met duurzaam papier!!

Het plannen in de Purpuz Planner:

Iedereen heeft plannen en doelen in het leven. Maar ernaar toe werken lijkt vaak zo moeilijk! We weten niet waar begonnen en raken uiteindelijk nergens. Met de Purpuz Planner heb je eindelijk alle tools in handen om je doel te bereiken. Met deze planner zet je de theorie om in praktijk. In verschillende stappen leer je om je verschillende doelen te ordenen in wat wel of minder belangrijk is, om daarna in 9 stappen dichter bij je doel te komen. En doordat je deze planner ook als agenda gaat gaan gebruiken, word je dagelijks aan je doel herinnert. En geen nood! In de Purpuz Planner staat voldoende uitleg + een voorbeeld uitgewerkt om je hierbij te helpen.

De Purpuz Planner als agenda:

Dit is een van de grote pluspunten aan deze planner: de ruimte die je hebt om te schrijven! Ik kan er verjaardagen in kwijt en ik heb plaats om mijn financiën maandelijks bij te houden. Voor mijn huishouden heb ik ruimte om maandelijks en wekelijks de klusjes bij te houden en ook voor mijn blog kan ik hetzelfde doen. Dat scheelt mij veel aan notitieboekjes en losse blaadjes die ik toch telkens kwijt raak. Gedaan met tijd verspillen omdat ik alles moet gaan zoeken hier. Ik ben blij dat ik eindelijk een boek heb waarin ik alles kwijt kan!

+ punten aan de Purpuz Planner:

1. de maandplanner

 • hierin staat een aparte ruimte waarin je kunt schrijven met wie je wil afspreken. Leuk om maandelijks bewust eens na te denken over wie je allemaal wil bezoeken! Zo sta ik al sneller eens stil bij de familie die ik minder vaak zie en maak ik er werk van om toch maandelijks iemand te plezieren met een bezoekje!
 • Er is ook een ruimte om op te schrijven waar je graag eens naartoe wil gaan. Leuk om heel bewust maandelijks iets leuks te plannen met de kinderen.
 • Mijn maanddoelen privé EN voor het werk. Voor mij houd dat in dat ik bij privé telkens mijn extra taakjes voor het huishouden kan inplannen, terwijl ik voor mijn blog kan werken in het ‘werk’ gedeelte. Hier gaat mijn blogboekje!! Dat heb ik bij deze niet meer nodig!
 • Op deze maandplanner wil ik alle verjaardagen gaan invullen. Zo zie ik tijdig wie wanneer jarig is en hoeveel kaartjes en geschenkjes ik deze maand moet aankopen. Ik heb in het verleden wel gebruik gemaakt van een verjaardagskalender, maar deze gaan telkens op in het interier. Ik zag er gewoon over, dus verjaardagen bleven vergeten worden.
 • Er is ook een creatieve ruimte die je kan gebruiken voor wat jij maar wil. Hierin zie ik voldoende ruimte om mijn financiën voor die maand bij te houden. Weg met de losse blaadjes waarbij ik maandelijks onze inkomsten en uitgaven op bijhield. (lees: kort alles opschreef om vervolgens weer kwijt te raken om nooit meer gevonden te worden)

2. De weekplanner

 • Ook hierin kan ik wekelijks mijn huishoudplanning in noteren, wat voor mij ook wel heel belangrijk is. Wat ik tot nu toe nog nooit gedaan heb, dat is er bijschrijven hoe lang ik hiervoor nodig heb en hiervoor is plaats gemaakt in deze planner. Weten hoe kort een bepaald klusje maar duurt kan heel motiverend werken. Als ik maar een half uurtje tijd heb, ben ik geneigd om aan niets meer te beginnen. Terwijl je eigenlijk in een half uur meer kan doen dan je vaak denkt.
 • Ook in de weekplanner is er een creatieve ruimte die je naar wens kunt invullen. Wat ik hiermee ga doen weet ik nog niet. Maar dat het zal gebruikt worden, dat is wel zeker. Ik heb altijd wel iets wat ik snel moet opschrijven en niet mag vergeten mag worden.
 • Je krijgt ook wekelijks een leuke opdracht en er is ruimte om elke dag een overwinning en groei neer te schrijven. Wat ervoor zorgt dat je elke dag gaat nadenken over de positieve dingen die je die dag bereikt hebt. Klinkt super, toch?!

En verder…

-vind je na elke maand ruimte op jezelf te evalueren. Door middel van vragenlijsten die je moet invullen, sta je stil bij je doelen en wat je bereikt hebt. Ben je al wat dichter bij je doel gekomen? Waar ben je fier op en wat kan er beter?

-is er een wekelijks quote te lezen die je even laten stilstaan bij het leven.

-is er ruimte voorzien om afspraken voor het volgende jaar al te noteren.

-staat er achterin een bucketlist om in te vullen

-zijn er een aantal lege pagina’s waarin je je creativiteit kwijt kunt

De Purpuz planner is hier te koop en te verkrijgen in roze en in grijs.

Lees ook: 10 tips om op je maandelijkse lasten te besparen.

Deze blog bevat affiliate links. Lees er hier meer over.

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

6 reacties

 • brigitte ballings

  Hé Stephanie,

  Ik gebruik hem ook al twee jaar!

  Wel de grijze versie met een gouden touch, en die staat ook goed in een meer business context.

  Heel erg handig, veel plaats om te schrijven, leuke kwaliteit van papier.

  Ik vind hem wel een tikkeltje te zwaar en ik merk dat ik niet alle plaats benut, soms zelfs de goede quotes niet lees.

  Ik dacht een andere te kiezen voor volgend jaar, maar als ik jouw recensie lees, heb ik er ook weer zin in …. en bedenk ik dat ik hem misschien meer “mindfull” en doelbewust wil gaan gebruiken!

  Dank je voor de inspiratie

  Brigitte

  • Stephanie

   Dag Brigitte,

   over de kleuren is dat echt persoonlijk natuurlijk. Ik hou van kleurtjes en zelfs zakelijk zou dit mijn voorkeur krijgen 😀 Maar gelukkig dat we niet allemaal hetzelfde zijn natuurlijk. De kwaliteit van het papier is inderdaad heel goed, daar ben ik ook heel tevreden mee. Qua gewicht is dat mij niet opgevallen, mijn agenda blijft gewoon thuis. Dat maakt voor mij dus niet uit op zich. Ik ben iemand die graag alles opschrijft en lijstjes maakt, dus in andere agenda’s heb ik steeds plaats tekort. Leuk dat je hier een reactie komt geven 🙂

   Vele groetjes,
   Stephanie

 • Stefanie

  Mooie Planner! Lekker overzichtelijk! Ik heb zelf de Mascha planner.. maar ik moet zeggen ik heb ‘m nog weinig gebruikt. Ik ben nog steeds te veel van de losse blaadjes en her en der een krabbel. Wie weet ooit 😉

  • Stephanie

   Hey Stefanie,
   Ik had nog nooit gehoord van de Mascha planner en heb het filmpje eens bekeken op bol. Zoiets is niets voor mij. Al die stickertjes die je moet kleven, dat is wat te rommelig voor mij. Daarom dat een bullet journal ook helemaal mijn ding niet is. Al snap ik wel dat het leuk kan zijn voor anderen om alles te personaliseren

  • Stephanie

   Hey Nicole! Ja, ik kan wel begrijpen dat mensen hun creativiteit kwijt moeten in hun planner/ agenda. Voor mij kan het echter niet voorgekookt genoeg zijn om het zo te zeggen, hahaha 🙂 Als ik bijvoorbeeld kijk naar bullet journals, dan word ik haast gek. Ik zou niet weten hoe eraan te beginnen en ik weet dat het nooit goed genoeg zou zijn. Dus deze planner is echt oprecht ideaal voor mij 🙂 Bedankt voor je reactie!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *