2 zusjes die samen met hun broertje op foto staan in een pretpark
Bespaartips,  Blog,  Op reis,  Uitstapjes

Besparen op uitstapjes met kinderen: mijn 3 beste tips!

Er is niets leuker dan samen op uitstap gaan met het gezin. Ik geniet van elke uitstap die we maken, van de tijd die we als gezin samen doorbrengen. Wanneer je op uitstap bent heb je echt pure quality time met het gezin. Dit is heel anders dan de tijd die je thuis door brengt, want thuis is er altijd wel iets te doen, er is altijd afleiding.

Maar op uitstap gaan gaat vaak gepaard met geld, soms echt veel geld. Zo kost een uitstap naar een pretpark voor onze gezin al snel meer dan 150 euro! Gelukkig kun je met kleine aanpassingen goedkoper op uitstap gaan zonder te moeten inboeten op plezier! Deze moeder kijkt altijd of het niet wat goedkoper kan 😉

Tips om goedkoper op uitstap te gaan!

1. Kijk op tijd uit voor goedkopere tickets!

Ik betaal maar zelden de volle pot voor een uitstap. Voor pretparken en dierentuinen betaal ik vaak niet eens de helft van de prijs! Er zijn genoeg acties te vinden waarbij je tickets veel goedkoper kunt vinden dan wanneer je ze aan de ingang koopt!

> Hou reclame folders in de gaten!

Zo kocht ik al meerdere keren tickets via Kruidvat of tijdens een actie bij Brantano. Zo konden we al goedkoop naar “>Plopsaland gaan en goedkoop naar de dierentuin! Het scheelt echt een pak geld, en als je wat uitkijkt hoef je echt geen grote bedragen neer te leggen in de winkel zelf. 2 tubes tandpasta kan al genoeg zijn om je tickets goedkoop te kunnen aankopen. Zo bespaarde ik meer dan 100 euro voor een uitstapje naar Plopsaland voor ons gezin. Dat is al eens de moeite, toch?

> Kijk op veilingsites

En verder heb je nog websites zoals

> In het slechtste geval, wanneer je geen goedkope tickets kunt vinden…

Koop dan de tickets online op de website van het park waar ja naartoe gaat. Zo bespaar je ook al enkele euro’s per ticket en je hoeft niet aan te schuiven om je toegangstickets aan te kopen.

Lees ook: 12 tips om te besparen.

2. Neem zelf eten en drinken mee

Je bespaart niet alleen een pak geld, voor de kinderen is een picknick vaak leuker dan ter plaatse te eten. EN veel gezonder ook. En het hoeven echt geen saaie boterhammen te worden. Lekker sandwiches, zelfgemaakte belegde broodjes of ontbijtkoeken smaken zoveel beter.

Ook 4-uurtjes neem je gemakkelijk zelf mee. De prijzen in pretparken zijn gewoon te gek voor woorden. Je kunt ook stukjes fruit meenemen om tussendoor te eten of pak eens een zak chips mee, op zo’n dag mag dat al eens 😉

Lees ook: 14 tips om je ecologische voetafdruk te verkleinen.

3. De natuur is gratis!

Op uitstap gaan wil niet zeggen dat je altijd geld moet uitgeven aan pretparken, cinema, bowling enz… Wij ontdekten onlangs Heuvelland. Het is prachtig om daar te gaan wandelen. En er zijn ongetwijfeld nog vele mooie plaatsen in ons eigen land te ontdekken.

  • Maak een fietstochtje met het gezin.
  • Ga op ontdekking in de buurt, er zijn vast leuke speeltuintjes te vinden!
  • Wandelen in een bos vinden we altijd heel leuk om te doen, vooral lekker fris in de zomer.
  • Ga aan zee gaan wandelen of geniet van een middagje op het strand. Naast je benzine en eventuele parking hoef je geen extra geld uit te geven.

Hebben jullie nog tips voor goedkope uitstapjes? Laat ze zeker achter in een reactie!

Dit artikel bevat affiliate links.

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

7 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *