2 zusjes die samen met hun broertje op foto staan in een pretpark
(Be)sparen,  Blog,  Daguitstapjes

3 tips om goedkoper op uitstap te gaan.

Uitstapjes maken met het hele gezin, er is niets leuker dan dat! Wanneer je op uitstap bent heb je echt pure quality time met het gezin. Meer dan je thuis zou hebben, want thuis is er altijd afleiding. Maar op uitstap gaan, gaat meestal gepaard met geld… veel geld. Of je moet haast in eigen tuin blijven.

Hier zijn enkele tips om goedkoper op uitstap te gaan!

1. Kijk op tijd uit voor goedkopere tickets!

Ik betaal maar zelden de volle pot voor een uitstap. Voor pretparken en dierentuinen betaal ik vaak niet eens de helft van de prijs! Er zijn genoeg acties te vinden waarbij je tickets veel goedkoper kunt vinden dan wanneer je ze aan de ingang koopt!

  • Hou reclame folders in de gaten!

Zo kocht ik al meerdere keren tickets via Kruidvat of tijdens een actie bij Brantano. Zo konden we al goedkoop naar Plopsaland gaan en goedkoop naar de dierentuin! Het scheelt echt een hele hoop, en als je wat uitkijkt hoef je echt geen grote bedragen neer te leggen in de winkel zelf. 2 tubes tandpasta kan al genoeg zijn om je tickets goedkoop te kunnen aankopen. Zo bespaarde ik meer dan 100 euro voor een uitstapje naar Plopsaland voor ons gezin. Dat is al eens de moeite, toch?

  • Kijk op veilingsites

En verder heb je nog websites zoals Vakantieveilingen waar je kunt bieden op verschillende pretparktickets, reisjes, dierentuinen enz… De beste acties kun je vinden nog voor de zomer is begonnen. Let op de houdbaarheidsdatum van de tickets en hou er rekening bij dat er 5 euro kosten bijkomt voor vakantieveilingen zelf.

Lees ook: 12 tips om te besparen.

2. Neem zelf eten en drinken mee

Je bespaart niet alleen een pak geld, voor de kinderen is een picknick vaak leuker dan ter plaatse te eten. EN veel gezonder ook. En het hoeven echt geen saaie boterhammen te worden. Lekker sandwiches, zelfgemaakte belegde broodjes of ontbijtkoeken smaken zoveel beter.

Een koelbox met ijsblokken houdt je drank uren lang fris. Dat kan al flink wat geld besparen.

Ook 4-uurtjes neem je gemakkelijk zelf mee. De prijzen in pretparken zijn gewoon te gek voor woorden. Je kunt ook een stukjes fruit meenemen om tussendoor te eten.

Lees ook: 14 tips om je ecologische voetafdruk te verkleinen.

3. De natuur is gratis!

Op uitstap gaan wil niet zeggen dat je altijd geld moet uitgeven aan pretparken, cinema, bowling enz…

  • Maak een fietstochtje met het gezin.
  • Ga op ontdekking in de buurt, er zijn vast leuke speeltuintjes te vinden!
  • Wandelen in een bos vinden we altijd heel leuk om te doen, vooral lekker fris in de zomer.
  • Ga aan zee gaan wandelen of geniet van een middagje op het strand. Naast je benzine en eventuele parking hoef je geen extra geld uit te geven.

Hebben jullie nog tips voor goedkope uitstapjes? Laat ze zeker achter in een reactie!

Dit artikel bevat affiliate links.

Delen is lief!

7 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *