(Be)sparen,  Blog,  Daguitstapjes

3 tips om goedkoper op uitstap te gaan.

Uitstapjes maken met het hele gezin, er is niets leuker dan dat! Maar op uitstap gaan, gaat meestal gepaard met geld… veel geld. Of je moet al in eigen tuin blijven. Hier zijn enkele tips om goedkoper op uitstap te gaan!

Kijk op tijd uit voor goedkopere tickets!

Ik betaal maar zelden de volle pot voor een uitstap. Voor pretparken en dierentuinen betaal ik vaak niet eens de helft van de prijs! Er zijn genoeg acties te vinden waarbij je tickets veel goedkoper kunt vinden dan wanneer je ze aan de ingang koopt! Zo kocht ik al meerdere keren tickets via Kruidvat. Zo konden we al goedkoop naar Plopsaland gaan en goedkoop naar de zoo! Het scheelt echt een hele hoop, en als je wat uitkijkt hoef je echt geen grote bedragen neer te leggen in de winkel zelf. 2 tubes tandpasta kan al genoeg zijn om je tickets goedkoop te kunnen aankopen. En verder heb je nog websites zoals Vakantieveilingen waar je kunt bieden op verschillende pretparktickets, reisjes, dierentuinen enz… Hou de reclames in het oog, de beste acties zijn enkele maanden voor de zomervakantie te vinden, let hierbij op de vervaldatum!!

⇒Voor dit jaar kocht ik tickets voor Plopsaland De Panne aan 15 euro per persoon dankzij een actie in Brantano. In totaal lig ik voor ons 5 aan 75 euro. Tickets aan de kassa in het pretpark zelf zou ons 182,50 euro gekost hebben. Dat is dus meer dan 100 euro korting. Dit maakt het allemaal al wat meer betaalbaar, want geef toe… Dat zijn toch al serieuze bedragen hé!!

 

Picknicken is leuker dan dure fastfood kopen!

Dat is een feit dat zeker is 😉 Onze kinderen vinden het super leuk om te picknicken. Het is een pak gezelliger om samen buiten te picknicken dan om in een fastfoodrestaurant te gaan eten. En het hoeven echt geen saaie chocoboterhammen te worden. Kies wat fruitsoorten om mee te nemen, sandwichen, ontbijtkoeken, pistolets, … Maak er zelf iets leuks van. Het bespaart je een pak geld, het is leuker en gezonder. Wij gaan elke zomer gaan picknicken in het bos en als we een fietstocht maken nemen we al snel ons eigen eten mee. Ook een tussendoortje kun je zelf meenemen. Waarom zou je 2 euro betalen voor een mini zakje chips, als je voor een goeie euro al een grote zak hebt?

De natuur is gratis!

Op uitstap gaan wil niet zeggen dat je altijd geld moet uitgeven aan pretparken, cinema, bowling enz… Neen, ga eens op ontdekking naar een bos waar een leuke speeltuin is. Naar zee gaan en in het zand spelen kost ook geen geld. Neem ook hier je picknick mee in een koelbox en laat die in de auto staan met flink wat koelblokken tot het tijd is om te eten. Zo hoef je niet met zware zakken te zeulen! Je betaald dan enkel nog je benzine en eventueel parking.

 

Hebben jullie nog tips voor goedkope uitstapjes? Laat ze zeker achter in een reactie!

 

 

 

Dit artikel bevat Affiliat links.

 

Tips om goedkoper op uitstap te gaan.
Delen is lief!

7 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *