onderhoudsvriendelijke badkamer
Blog,  Huishoudtips

Tips voor een onderhoudsvriendelijke badkamer

Wanneer mensen denken aan thuisblijfmama’s of huisvrouwen in het algemeen, lijkt het alsof iedereen denkt dat we allemaal een vlekkeloos huishouden hebben. Tja, wat hebben we anders te doen, toch? *kuch* #vooroordelen #hokjesdenken Maar als je een beetje op mij lijkt, is het tegendeel waar: ik heb een uitgesproken afkeer van opruimen en poetsen. Mijn liefde gaat uit naar een minimalistisch huishouden, waarbij ik de tijd die ik aan poetsen besteed tot een absoluut minimum beperk. Geef mij maar meer qualitytime met de kids en minder tijd met mijn stofdoek en dweil! Bij deze deel ik graag mijn tips voor een onderhoudsvriendelijke badkamer.

Kies voor een makkelijk te onderhouden douche

Ik ben sowieso voorstander van een douche tegenover een bad. Al is een bad vaak onmisbaar als je kleine kinderen hebt. Een bad en douche in 1 kan natuurlijk ook. Hierbij kan een glazen wand interessant zijn in onderhoud. Een douche kan enorm veel onderhoud vragen. Eigenlijk zelfs het meeste onderhoud van je hele badkamer, iets om extra aandacht aan te geven wanneer je gaat voor een badkamer renovatie!

Ga voor een inloopdouche, het kan maar zo eenvoudig zijn!

Een inloopdouche, liefst met glazen scheidingswand, is het makkelijkste in onderhoud:

> Je kunt het gewoon mee dweilen met de rest van je vloer

> Er zijn veel minder hoeken en kanten waarin vuil en zeepresten kunnen opstapelen dan bij een douchecabine.

> Kies voor wanden met zo weinig mogelijk voegen, een glazen wand is echt ideaal! (ik zie mezelf nog steeds voegen schrobben met een tandenborstel en bleekwater toen ik in mijn vorig leven nog als poetsvrouw aan de slag was: VRE-SE-LIJK!)

Kies voor gemakkelijk te onderhouden wanden en vloeren

Het kiezen van de juiste materialen voor zowel de vloer als de wanden van je badkamer kan een wereld van verschil maken als het gaat om onderhoudsgemak. Natuursteen heeft zonder twijfel een prachtige uitstraling maar het onderhoud ervan een ware uitdaging zijn en moet je zo voorzichtig zijn met welke producten je gebruikt.

Inloopdouches kunnen worden gebouwd met diverse waterbestendige materialen. Denk hierbij aan een glaswand, keramische tegels of kunststof panelen. Deze materialen zijn vaak duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Klinkt als muziek in de oren voor wie niet van poetsen houdt, toch?

Alles van de grond!

Kies voor een hangtoilet en hangkasten. Dit zorgt ervoor dat je heel makkelijk de vloer kunt dweilen. Wanneer je kasten hebt die tot op de grond komen moet je ook weer heel voorzichtig zijn met het dweilen want je kasten hebben snel last van slijtage en nemen met tijd ook het vocht op.

Voila si, met deze tips heb je sowieso een onderhoudsvriendelijke badkamer die in no-time weer proper en net is. Graag gedaan! 😉

Laat je ook inspireren door mijn tips voor een stappenplan voor een huishoudschema.

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *