Bespaartips,  Blog,  Ecologisch leven

4 redenen waarom ik zo graag zonnepanelen wil!

Het is al verschillende jaren dat wij zonnepanelen willen leggen. Maar het geld heb je niet zomaar in 1, 2, 3 samen. We hebben eerst ons dak volledig vernieuwd, dat is intussen alweer bijna 4 jaar geleden.

Nu is het eindelijk zo ver! Wij gaan zonnepanelen leggen! Welke redenen we hiervoor hebben?

1) Zonnepanelen zijn een investering waarmee je op termijn een pak geld kunt besparen.

Nadat je je zonnepanelen hebt terugverdiend, heb je er nog vele jaren gratis elektriciteit van. Wij zouden onze zonnepanelen op een dikke 9 jaar terugverdiend hebben. Indien de panelen 20 jaar meegaan, hebben we een goeie 10 jaar gratis elektriciteit. Al de jaren dat ze nog langer meegaan, wat heel mooi meegenomen is, blijven we van die gratis elektriciteit genieten. Elektriciteit wordt er niet goedkoper op met de jaren. Het lijkt ons dus een goede investering.

2) De maandelijkse lasten verlagen.

Maandelijks zullen we hierdoor (vermoedelijk) een 70 euro per maand besparen, op zen minst. Eens de panelen er liggen, en we een jaar verder zijn, hou ik jullie wel op de hoogte hoeveel het verschil net is. Het geeft ons als gezin alvast wat meer ademruimte.

3) Groene elektriciteit, het is een milieubewuste keuze.

Veel uitleg hoef ik hier niet bij te geven. Zonne-energie is 100% groene energie. Ze geven geen broeikasgassen af en vervuilen hierdoor het milieu niet.

4) En voor mij de aller, allerbelangrijkste reden: gedaan met dat vervelende nachttarief!!

Ik ben het zo beu om alles op nachttarief te moeten doen! Wat heb ik er aan om thuisblijfmoeder te zijn en dan altijd ’s avonds en in het weekend nog vanalles te moeten doen op nachttarief? Wij verbruiken meer dan de helft van onze elektriciteit op nachttarief, hierdoor besparen wel een pak geld. Maar gemakkelijk is het niet, ik ben een hele dag thuis dus die 60° wasjes zou ik ook liever overdag kunnen doen. Dan heb ik daar ’s avonds geen werk meer aan.

En jullie? Overwegen jullie om zonnepanelen te laten leggen? En waarom wel of niet? Of heb je er al liggen en zijn jullie hier tevreden over?

Bron.

 

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

21 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.