Geld verdienen met online enquêtes in België
Bespaartips,  Blog,  Hobby's

Geld verdienen door enquêtes in te vullen in België | Kan het echt?

Deze blog is voor huismoeders die op zoek zijn naar flexibele manieren om vanuit het comfort van hun eigen huis een extra inkomen te genereren. Geld verdienen door online enquêtes in te vullen biedt hier een unieke kans. Als thuisblijfmama begrijp je het belang van het vinden van werk dat zich naadloos aanpast aan je drukke schema van het moederschap. Het deelnemen aan marktonderzoeken niet alleen geeft jou een stem in de ontwikkeling van toekomstige producten en diensten, maar stelt je ook in staat om op een betekenisvolle manier bij te dragen aan je gezinsinkomen. Allemaal terwijl je aanwezig en beschikbaar blijft voor je kinderen. Ik geef graag wat meer uitleg over wat je kunt verdienen door enquêtes in te vullen zodat je beter begrijpt waar dit allemaal over gaat.

Is geld verdienen met enquêtes invullen bedrog? Hoe werkt het juist en wat zit er achter?

Het idee dat geld verdienen met enquêtes bedrog is, is een veelvoorkomende zorg. Echter, het proces is legitiem en functioneert als een waardevolle tool voor marktonderzoek voor bedrijven. Deze bedrijven betalen voor consumentenfeedback omdat het hen helpt hun producten en diensten te verbeteren. Wanneer je deelneemt aan een enquête, kun je vragen verwachten over je koopgedrag, productvoorkeuren, en soms ook over persoonlijke demografische informatie. Het kan zo simpel zijn als een vragenlijst over welke wasproducten je allemaal gebruikt. Deze gegevens zijn cruciaal voor bedrijven die hun marktstrategieën willen afstemmen op de werkelijke behoeften en voorkeuren van consumenten.

Enquêtes invullen is dus absoluut geen bedrog, je brengt een waardevolle bijdrage aan een bedrijf en daar wordt je voor beloond, net zoals het hoort. Niet elk platform betaald overigens geld uit, maar vaak kun je wel heel interessante kortingsbonnen krijgen. Ik heb mijn eigen bons vooral uitgegeven aan winkels als bol.com, H&M & Torfs. Terwijl je man geld verdient voor je gezin, kun je op deze manier een steentje bijdragen in het aankopen van kleren en schoenen. En dat geeft je echt een goed gevoel, ik kan ervan meespreken.

Kun je echt geld verdienen met enquêtes invullen?

Meestal kun je echt geld verdienen met het invullen van enquêtes, maar als huisvrouw/thuisblijfmama vind ik het interessanter om mijn punten in te ruilen voor cadeaubonnen. Ieder gezin is gebaat bij een cadeaubon voor bol.com, H&M, een schoenenwinkel of zelfs een supermarkt. Je hebt soms ook de keuze om een donatie te maken aan een bepaald goed doel, of je kunt soms ook een goed doel kiezen.

Ik heb zo eens op vrij korte tijd 60 euro aan kortingsbonnen verzameld (15 euro per stuk) waarmee ik naar de H&M ging. Het voelde zalig aan om maar weinig inkomsten van mijn man hieraan te besteden. Heel vaak kun je ook gewoon uitbetaald worden in geld indien je dat zou willen. Dat valt bedrijf per bedrijf te bekijken.

Hoeveel tijd ben je kwijt met het invullen van online enquêtes?

Dat valt op zich goed mee! Dit kun je als thuisblijfmama gewoon tussendoor doen. Een enquête neemt vaak niet zo heel veel tijd in beslag. Je kunt dit dus gemakkelijk doen wanneer je kleintje een dutje doet of aan het spelen is.

Lijst van betrouwbare enquêtebedrijven in België:

Voor huismoeders in België biedt het invullen van online enquêtes een interessante kans. Hieronder volgt een lijst van enkele betrouwbare enquêtebedrijven waarmee je kunt starten. Deze bedrijven zijn gekend voor hun transparantie, eerlijke beloningsstructuren, en positieve feedback van gebruikers. Terwijl sommige platforms zich richten op specifieke thema’s of productcategorieën, bieden anderen een breder scala aan onderwerpen. Dit kan je dus bedrijf per bedrijf bekijken.

Toluna

Toluna is een bekend online platform dat gebruikers in staat stelt hun mening te delen via enquêtes en beloond te worden voor hun deelname. Gebruikers verzamelen punten die ingewisseld kunnen worden voor verschillende beloningen, waaronder geld via PayPal en cadeaubonnen voor populaire winkels. Het platform biedt ook de mogelijkheid om deel te nemen om producten te testen. Toluna staat bekend om zijn gebruiksvriendelijk platform en breed scala aan onderwerpen. Op Trustpilot kregen ze 4 sterren op bijna 50.000 reviews. Klinkt super, toch?

NIEUW! Ipsos: What you expect

Beantwoord vragen over de huidige kosten van levensonderhoud en welke gevolgen deze hebben voor burgers in België. Als de samenleving de prijsinstabiliteit in heel Europa wil aanpakken, moet zij gebaseerd zijn op de ervaringen van echte mensen. Help hen onderzoeken hoe mensen zich voelen en worden beïnvloed door veranderingen in prijzen, huisvesting en werkgelegenheid en wat u in de toekomst verwacht. Als actief lid wordt je voor je tijd beloond met cadeaubonnen (Amazon, H&M, Penneys, Clark) of je kunt ervoor kiezen om een donatie te doen aan een goed doel.

YouGov

YouGov is een internationaal data- en analytisch bureau dat gespecialiseerd is in marktonderzoek en opiniepeilingen. Het platform verzamelt de meningen van mensen over de hele wereld over verschillende onderwerpen, variërend van politiek en maatschappelijke kwesties tot consumentenproducten. Deelnemers aan YouGov-enquêtes dragen bij aan dit onderzoek en kunnen punten verdienen die inwisselbaar zijn voor beloningen zoals cadeaubonnen en geld. YouGov is een waardevolle bron van informatie is voor bedrijven, overheden en media.

PrimeOpinion

Verdien tot 5 euro per ingevulde enquête. Door simpelweg je mening te geven over de actualiteit, welk afwasmiddel u gebruikt of welke televisie u het liefst kijkt, kun je wat extra geld verdienen. Van je winkelgedrag tot politieke gedachten, van je favoriete merken tot het voetbalteam dat je steunt, er wordt waarde gehecht aan je mening. Je kunt geld ontvangen, kiezen voor cadeaubonnen of zelfs doneren aan een goed doel.

OnlineGFK

GfK (Gesellschaft für Konsumforschung) is een internationaal marktonderzoeksbureau dat inzichten verzamelt over consumentengedrag. Het online platform van GfK stelt deelnemers in staat om mee te doen aan enquêtes en marktonderzoeken, waarbij ze beloond kunnen worden voor hun bijdrage. GfK gebruikt deze gegevens om bedrijven en merken te helpen hun producten, diensten en marketingstrategieën te verbeteren. Deelnemers aan GfK-onderzoeken kunnen punten verdienen die inwisselbaar zijn voor cadeaubonnen of andere beloningen.

MediaPanel

MediaPanel is een online panel van het marktonderzoeksbureau Ipsos waarin je als lid dagelijks, in een korte vragenlijst, de televisieprogramma’s die je de dag voordien bekeken hebt kan beoordelen. Daarnaast kan je ook regelmatig deelnemen aan vragenlijsten over radioprogramma’s, televisie en radio in het algemeen of over diverse mediagerelateerde onderwerpen. Door jouw deelname kan je mee vorm geven aan het Vlaamse medialandschap.

BetaaldeEnquêtes

Bij Betaalde Enquêtes heb je de mogelijkheid om invloed uit te oefenen op de ontwikkeling van de producten en diensten die je in de toekomst gaat gebruiken. Geef je mening door deel te nemen aan betaalde enquêtes, producttests en mystery shopping in ruil voor contant geld of cadeaubonnen.

Mystery shopping is iets waar ik zelf ook ervaring mee heb en heeeeeel leuke opdrachten heb kunnen doen. Hierbij ga je een winkel anoniem gaan beoordelen. Je kijkt naar hoe de winkel erbij ligt, hoe vriendelijk het personeel is, en hoe er wordt omgegaan wanneer je bijvoorbeeld een product terugbrengt. Nadien moet je een lijst invullen om je ervaring te delen en krijg je een beloning in de vorm van cash geld of een tegoedbon.

Surveoo

Sluit je aan bij de Surveoo-gemeenschap en verdien contant geld door hun betaalde onderzoeken te voltooien. Je hebt elke dag toegang tot een ruime keuze aan enquêtes en betaalde onderzoeken.

Ipsos iSay

Ipsos iSay is een online community voor het belonen van enquêtes, mogelijk gemaakt door Ipsos, een van ’s werelds grootste en best betalende marktonderzoeksbureaus op basis van enquêtes. Ze werken samen met ’s werelds meest vertrouwde merken en bedrijven om hen te helpen hun producten en diensten te verbeteren.

SurveyLama

SurveyLama is een online betaalde enquêtesite. Elke dag wordt u aangeboden om deel te nemen aan betaalde enquêtes, aan het einde van uw deelname ontvangt u LamaPoints. Deze LamaPoints zijn inwisselbaar voor PayPal-overboekingen en Amazon-cadeaubonnen.

THX APP

Met de THX-app kun je punten verzamelen door deel te nemen aan consumenten- en mediaonderzoek. Deze punten kun je inwisselen voor cadeaubonnen. Voor actieve deelnemers verloten ze nog diverse andere mooie prijzen! Je punten kun je ook weggeven in de THX Giving box, waaruit zij verschillende goede doelen steunen. Deze app kun je downloaden op je smartphone.

Mr Survey

Deel je mening en verdien beloningen! Mr. Survey.com biedt betaalde enquêtes aan. Door je te registreren, ontvang je online enquêtes die je kunt invullen op basis van jouw profiel en interesses. Elke deelnemer ontvangt voor elke ingevulde enquête een beloning.

Voila si, hierbij dus alle Belgische bedrijven waarbij je geld kunt verdienen door enquêtes in te vullen! Ik hoop dat je er evenveel plezier aan beleeft zoals ik dat heb gedaan. Het gevoel dat je toch een deel inbrengt in de kosten van het huishouden dankzij gewoon enkele uurtjes per week tussendoor enquêtes in te vullen terwijl je kroost ligt te slapen / op school zit. You’re welcome 😉

Deze blog is geen samenwerking maar mijn persoonlijke ervaring. De blog bevat wel affiliate links. Dit wil zeggen dat als je je aanmeld of een aankoop doet, ik een klein bedrag ontvang. Dit helpt mij om deze blog draaiende te houden en te voorzien van leuke content.

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *