Blog,  Thuisblijfmama worden

Dagboek van een thuisblijfmama: maandag.

Wat doet een thuisblijfmoeder een hele dag? En zeker als ze geen kleine kinderen meer in huis heeft en ze allemaal al naar school gaan? Verveelt ze zich dan niet? Ik heb vroeger al eens een dagindeling gepost van toen ik nog een peuter in huis had. Het leek me wel leuk om eens een hele week een dagboek bij te houden over wat ik doe nu de kinderen allemaal naar school gaan. We starten bij het begin van de week: maandag!

 

Maandag 14 mei:

Om 6u30 gaat mijn alarm af, zoals op elke andere schooldag. En zoals elke andere schooldag geraak ik pas uit bed om 7u. Ja, ik beken, ik ben een snoozer! Opstaan is lastig!

Na mijn dagelijkse douche maak ik de meisjes wakker, het is al 7u15. Ik kam snel mijn haar en neem mijn handtas. Vlug naar de bakker met mijn natte haar en om 7u35 ben ik terug thuis om ook de kleinste van het nest wakker te maken. Hij is al een even grote snoozer als zijn mama en papa, hihi 🙂 Het duurt dus wel even voor hij zijn bed uit wil.

Allemaal samen ontbijten, kleertjes aandoen en dan breng ik de twee jongste naar school. Grote zus blijft vandaag wat langer thuis want er staat een bezoek bij de oogarts op de planning. Om 9u20 moeten we er zijn, dus om 9u vertrekken we. Als we aankomen in het ziekenhuis merken we een probleem op aan de balie voor onze klevers. Er staan een hele boel mensen op hun beurt te wachten om zich aan te melden. Na even wachten gaan we toch door naar de oogarts, die klevertjes haal ik later wel. De afspraak loopt uit nadat onze dochter zich onwel voelt en even moet gaan neerliggen. De druppeltjes in haar ogen moeten ook een half uur inwerken voor de oogtesten.

Als we eindelijk van het ziekenhuis weg raken (ruim 2 uur later) is het al tijd om broer, zus en neefje van school te halen. Omdat grote zus bijna niets ziet en zich nog altijd niet 100% voelt, verwittig ik school dat ze niet meer gaat. De druppels werken 24 uur en haar ogen zijn gevoelig aan het licht en ze kan zowiezo niet lezen, schrijven of het bord zien. Nadat iedereen gegeten heeft ruim ik de tafel af en vul ik de vaatwas en leg hem aan. Dan is het weer tijd voor school. Na een half uurtje kletsen met een mama (wat ik maar zelden doe) kom ik weer thuis om 13u45.

Tijd voor even wat me-time!

Ik bekijk wat you-tube filmpjes van Laura Brijde. Een Nederlands topwijf die met vriend in Spanje woont. Ze is onlangs in Zuid-Afrika geweest, en ik heb de filmpjes met veel plezier bekeken. Ik volg haar intussen al maanden, misschien zelfs al een jaar. Ze heeft altijd wel iets leuks te vertellen over haar leven in Spanje. Tussenin ruim ik hier en daar wat op, met mijn hernia kan ik niet zo lang aan een stuk op een stoel zitten. Dan maak nog even wat tijd om deze blog te schrijven.

En ja hoor, het huishouden komt ook langs, even toch…

De keuken opruimen, vaatwas legen en nog een deel met de hand afwassen. Nadien nog snel boodschappen doen voor het avondeten en dan komen mijn andere 2 kindjes thuis van school. Vandaag eten we puree, vers gehaktbrood en verse gestoofde worteltjes. Dus ik doe wat voorbereidend werk voor het avondeten. Tegen dat het 18u45 is, is het eten klaar en kunnen we aan tafel schuiven. Intussen ben ik wat bezig geweest met de kinderen en heb ik even bijgekletst met een vriendin via Whatsapp.

Slaaptijd.

Om 7u50 ga ik naar boven met ons zoontje, wat vroeger dan normaal, maar dan hebben we extra tijd voor knuffels en verhaaltjes. Samen met zijn mini zaklampjes in het donker onder het donsdeken boekjes lezen, en plezant dat hij dat vindt 😀 Om 8u30 sta ik beneden en verwarm ik het eten voor mijn man. Nog wat sandwiches smeren voor op zijn werk, zijn werktas klaarzetten en dan is hij klaar om naar zijn werk te gaan. Op dat moment gaan ook de meisjes gaan slapen. Enkel nog de vaatwas vullen en de dag zit er weer op.

Tijd om even met de mama te bellen en deze blog verder te schrijven. Als ik rondkijk in huis zie ik overal wel weer rommel liggen. Maar goed, ik en huishouden, dat gaat niet zo goed samen. Morgen is er weer een dag om op te ruimen en te kuisen. Ik trek er mij niet al te veel van aan.

Nadat ik klaar ben met deze blog te schrijven, ga ik nog wat in de zetel liggen (rugpijn!!) en wat tv kijken. Om 23u naar bed en mijn alarm klaarzetten om 6u30! Slaapwel!!

 

 

 

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

33 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *