
Tiramisu met frambozen en witte chocoladeschilders | Zonder koffie & alcohol!
Ik hou van al het fruit dat in de zomer te krijgen is: aardbeien en frambozen zijn mijn favoriete vruchten! Zelf hebben we braambessen en frambozen staan in de tuin. Ik hou ervan om de bessen te verwerken in desserten of om er confituur van te maken. Deze frambozentiramisu is zalig lekker, frisser dan de klassieke variant en dus ideaal voor warme zomerdagen. Doordat deze tiramisu zonder koffie en zonder alcohol is, maakt het een ideaal dessertje dat ook voor kinderen geschikt is.
Tiramisu is een van mijn favorieten desserten, ook als we op restaurant gaan. Maar dan enkel een verse, zelfgemaakte variant. Want tiramisu uit de supermarkten vind ik echt totaal niet smakelijk! Deze keer heb ik niet de klassieke tiramisu gemaakt, maar een variant hierop: tiramisu met frambozen uit eigen tuin! Ik hou ervan om altijd in grote hoeveelheden te maken zodat we er 2 dagen van kunnen smullen of om nog iemand anders blij te maken met een portie. Als je een dessertje wil voor 4 personen, dan kun je de ingrediënten door 2 delen.
Lees ook: Supersnelle en makkelijke appeltaart.
Ingrediënten voor deze frambozen tiramisu:
- 500 gram frambozen (vers of diepvries)
- 200 gram suiker
- 4 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- 500 gram mascarpone
- lange vingers (een doos van +-200 gram is voldoende)
- witte chocoladeschilfers
Ik gebruik een grote schaal om de tiramisu in klaar te maken en om hier dan porties uit te scheppen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de desserten in aparte glaasjes te doen.
Zo maak je deze heerlijke tiramisu met frambozen:
Hou enkele frambozen apart voor de afwerking. Verwarm de rest van de frambozen samen met 100 gram suiker. Zet op een licht vuurtje en roer af en toe tot de suiker goed opgenomen is. Neem van het vuur.
Klop de eiwitten stijf.
Klop de eidooiers met 100 gram suiker en het zakje vanillesuiker op tot een luchtig mengsel. Roer hier de mascarpone door. Meng daarna voorzichtig de eiwitten onder het mengsel.
Schep de helft van de mascarpone in de schaal. Leg er een laag koekjes op en overgiet met het frambozenmengsel. Het vocht van de frambozen zal ervoor zorgen dat de koekjes zacht worden. Doe hierboven de rest van de tiramisu. Leuker is nog om de tiramisu in bijvoorbeeld deze mooie glazen te verdelen, zo geef je er een feestelijke touch aan.
Laat enkele uren opstijven in de koelkast en werk af met de rest van de frambozen en de chocoladeschilfers.
Smakelijk!
Op zoek naar een verfrissend maar smaakvol drankje voor bij de frambozentiramisu? Probeer dan zeker eens onze zelfgemaakte ijskoffie. Even lekker als die van Starbucks, maar stukken goedkoper!
Hou je van frambozen? Of heb je er in je tuin staan en weet je niet goed wat je er allemaal mee kunt maken? Mijn chocolade meringue taart met mascarpone en frambozen is overheerlijk! De topfavoriet van ons gezin en lekker gevonden door de hele familie! Zin in een ander fris dessertje? Dan is plattekaastaart met aardbeien en speculoos ook een aanrader!



6 reacties
gea
Dat ziet er echt heerlijk uit. Ik heb het zelf niet eerder gemaakt ook.
Stephanie
Het is ook echt lekker 🙂 zeker als je graag frambozen eet.
Sarah
Zaterdag samen met de kindjes gemaakt. Was super lekker! Makkelijk receptje. Gaan we zeker nog eens maken!
Stephanie
Oh wat leuk om te lezen! Lief dat je dit even komt zeggen 🙂
Jasmien
Super receptje!
Thuisblijfmama.be
Dankjewel! 🙂