huishoud tag
Blog,  Huishouden,  Tags

De huishoud tag | Ben jij een huishoudgodin?

Ik zag deze huishoud tag bij Saskia van Twinkelbella en ik vond deze zo leuk! Mensen die mij al langer volgen weten dat ik heel graag tags invul! Deze keer over het huishouden, iets wat mijn sterkste kant niet is.

De huishoud tag!

Over de was

Droger of waslijn?

Hoe meer ik op de waslijn kan hangen om te drogen, hoe liever! Enkel handdoeken en ondergoed gaan ALTIJD in de droger. Handdoeken omdat die zoveel zachter zijn dan en ondergoed omdat ik te lui ben om kousen van 5 personen een voor een op te hangen. Beddengoed hang ik liefst van al lekker buiten uit om te drogen, maar in de winter gaat dit ook de droger in! Ik zou niet weten waar ik het allemaal moet gaan  uithangen anders. Kleren hang ik altijd uit, liefst buiten, maar in de winter binnen op mijn droogtoren.

Sorteren of alles bij elkaar?

Sorteren, zowiezo! Wit, gekleurd, donker, kookwas en handdoeken + ondergoed.

1 soort wasmiddel, of verschillende soorten wasmiddel?

Tot nu toe nog verschillende. Ik maak zelf wasproduct en dat gebruik ik voor het beddengoed en mijn handdoeken en ondergoed. Voor de kleren koop ik flessen Ecover van 5 liter. Ik hou wel van een wasmiddel geurtje, daarom gebruik ik voor de kleren en het beddengoed altijd een beetje Lenor. Ik ben verzot op de geur van de blauwe flessen, ik hoef er maar een heel klein scheutje bij te doen, en de fles gaat vele maanden mee! 

Een wasdag, of elke dag een wasje?

Elke dag een wasje, anders raak ik niet rond tegen het einde van de week! En waar moet ik dan alles gaan hangen? Vaak doe ik zelfs meer dan 1 wasje in een week.

Kleding strijken, ja of nee?

Ja, maar enkel het nodige. Ik denk dat ik maar om de 2 weken eens mijn strijkijzer boven haal. Nog niet toe zelfs!

Koken

Makkelijk of culinair?

Makkelijk. Ik kook wel graag, maar ik zoek wel de makkelijkste recepten uit, dat kun je wel zien op mijn blog ook. En het is niet omdat ik er minder werk aan wil doen, dat het daarom minder lekker smaakt 😉 Ik hou wel van taartjes bakken!!

Weekboodschappen of meerdere keren per week?

Ik probeer op weekboodschappen te doen, maar dat lukt me nooit. Ik doe haast elke dag boodschappen. 1 keer per week probeer ik het meeste te halen, maar ik moet vaak tussenin toch nog eens naar de winkel. Op zich niet zo erg, want dan ben ik intussen ook weer eens buiten.

Vaak hetzelfde per week, of vaak nieuwe dingen?

Veel dingen komen 2-wekelijks terug, ik probeer wel wat gevarieerd te koken. Ik probeer ook af en toe eens nieuwe dingen uit. En als iets in de smaak valt, dan gaat het recept in mijn receptenmap.

Eten bewaren of weggooien?

Heel simpel, hier gaan de restjes naar de kippen. Wat ze zelf niet kunnen of mogen eten gaat in de vuilnisbak maar dat proberen we natuurlijk wel te beperken.

Aan tafel eten of op de bank/zetel?

Aan tafel! Er zijn uitzonderingen waarbij ik aan de pc durf te ontbijten in het weekend, maar alleen als de kindjes dan nog slapen. 

Poetsen

Stofzuiger of swiffer?

Stofzuiger, sowieso! Met 3 kinderen, 3 katten, een hond en een tapijt kunnen we ook niet anders. Boven zou ik wel eens snel met de swiffer rond gaan, maar dan een met een doek die ik kan uitwassen. Zo’n wegwerpdoeken gebruiken vind ik zonde!

Kant en klare doekjes, of zelf een sopje maken?

Zelf een sopje maken. Kant en klare doekjes zijn zo’n verspilling! Ik gebruik een allesreiniger in sprayvorm. Even sprayen, afnemen en klaar. Ik gebruik ook regelmatig een emmer met een scheutje ecologische allesreiniger. Afhankelijk van hoeveel zin ik heb om te poetsen 😉

Benieuwd welke ecologische schoonmaakproducten ik het liefst gebruik? Deze kun je terugvinden in deze blog.

Zelf ramen lappen of door de glazenwasser?

Zelf! Dat is ook een werkje dat ik nog graag doe. Maar veel te weinig!

Overig

Iedere dag je bed opmaken, of laten voor wat het is?

Laten voor wat het is. Ik heb liever dat mijn bed een hele dag kan verluchten. Trouwens, er komt niemand boven, dus voor wie zou het bed dan mooi moeten opgemaakt zijn? Dat is iets wat ik nooit gesnapt heb.

Met de hand afwassen of vaatwasser?

Vaatwasser!! Ik zou niet meer zonder kunnen. Enkel dingen die niet in de vaatwas kunnen moet ik met de hand afwassen, maar dat stel ik nogal te vaak uit. #sloddervos

Opgeruimd huis of rommelig huis?

Liefst van al zou ik een opgeruimd huis hebben, maar eerlijk is eerlijk… ons huis is altijd rommelig. *zucht* 

Wie doet het huishouden, jij of je partner?

Ik, en dat is niet meer dan normaal. Hij werkt fulltime, gaat 2 avonden per week naar school en werkt wat in huis. Nu is hij bezig met de zolder om te bouwen tot een slaapkamer.

Ik geef deze huishoud tag graag door aan volgende bloggers:

Deze blog bevat affiliate links, lees er hier meer over.

huishoud tag

Ik ben Stephanie, mama van 2 dochters en een zoontje. Na de geboorte van ons derde kindje hebben we de beslissing genomen dat ik thuis zou blijven voor de kinderen. Op deze blog hou ik alles bij waarin in interesse heb of dingen die ik graag wil delen.

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.