Thuisblijfmama worden

Dagboek van een thuisblijfmama: zondag!

Wat doet een thuisblijfmoeder een hele dag? En zeker als ze geen kleine kinderen meer in huis heeft en ze allemaal al naar school gaan? Daar vertel ik jullie graag meer over in de vorm van een dagboek. Een hele week hou ik bij wat ik allemaal heb gedaan, en daarover post ik elke dag een artikel.

Zondag 20 mei:

Ook vandaag hoeft het alarm me niet te wekken. Om 9u15 word ik wakker, zalig! Het was vannacht 1u30 toen de film gedaan was en ik ging gaan slapen. De meisjes zijn ook al wakker. Ik drink een tas koffie terwijl ik mijn blog post van zaterdag. Om 10u pas maak ik Vince wakker! Ik zei het al eerder: ik ben gezegend met 3 goeie slapers. De tweede tas koffie gaat vlot binnen, samen met 2 sandwiches. Dat vind ik zalig, eten in huis hebben en gewoon in pyjama kunnen ontbijten.

Na het eten ruim ik de tafel af en geef ik de opdracht aan de meisjes om onze apotheekkast leeg te halen. Terwijl ze alles op tafel zetten, ga ik mij gaan douchen. Als ik klaar ben kan ik vlotjes de kast uitwassen. Ik bekijk alle producten op datum, en stop alles wat nog goed is terug. De droogkast gaat aan en ik steek een nieuwe wasmachine in. De was… een taakje die nooit stopt, ook niet voor 1 dag maar.

Wat hebben we verder ook weer gedaan?

Dat geheugen van mij is precies een zeef, maar dan een met hele grote gaten in. Het is zondagavond als ik dit schrijf, en ik moet alweer serieus denken wat ik enkele uren geleden heb gedaan! De kinderen hebben gestudeerd en ik heb wat aan de pc gezeten en ben gaan winkelen om een t-shirt. Als er iets is waarin ik niet meer kan minimaliseren, dan is het wel mijn kleren. Ik heb ontzettend weinig kleren, en ik kon nu echt niet anders dan iets te kopen. Op zondag is er maar 1 kledingwinkel open, en er is net een lente sale. Met andere woorden: er hangen vooral dingen die haast niemand anders wil. Teleurgesteld ga ik terug naar huis. Ik heb een t-shirt mee, maar hij is niet helemaal mijn ding.

BBQ-time!

De ouders van mijn man belden me gisteren op om te vragen of we zin hebben in BBQ. Tuurlijk!! Wanneer niet 😉 Na een aperitiefje smullen we van al het lekkers dat voorzien is. Wat bijpraten en achteraf genieten van een ijsje. De kindjes toch, ik heb geen ijs gegeten. Ik heb geen zin meer in ijs. Het is bijna 22u als we thuiskomen. Tijd om mijn blog te typen en om 23u gaan de kindjes naar bed. Ze mogen lang opblijven want morgen is er een feestdag. Straks nog 2 afleveringen bekijken van Lucifer op Netflix met het ventje. Het weekend was fijn, morgen nog een extra vrije dag om van te genieten!

 

 

 

Dagboek van een thuisblijfmama: zondag!

 

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *