Blog,  Thuisblijfmama worden

Dagboek van een thuisblijfmama: vrijdag!

Wat doet een thuisblijfmoeder een hele dag? En zeker als ze geen kleine kinderen meer in huis heeft en ze allemaal al naar school gaan? Daar vertel ik jullie graag meer over in de vorm van een dagboek. Een hele week hou ik bij wat ik allemaal heb gedaan, en daarover post ik elke dag een artikel.

Hier kun je de dagboeken van maandag, dinsdag, woensdag en donderdag terugvinden.

 

Vrijdag 18 mei:

Woop woop!! Om 6u30 gaat mijn alarm af, en ook vandaag slaag ik er in om maar 10 minuten te snoozen. Ik hou ervan om eerst mijn koffie rustig te kunnen drinken voordat de kinderen wakker zijn. Zalig!! Als ik de meisjes 20 minuutjes later wakker maak, ga ik mij eerst gaan klaarmaken. Eens terug beneden vragen ze om croissants. In eerste instantie zeg ik neen, dat is voor het weekend. Maar als ik in de bakkerij sta merk ik dat ik geen geld genoeg meer heb voor brood, en €2,20 betalen met de kaart is TE belachelijk. Dus wat doet mamalief? Yeps, 2 croissants voor de meisjes en een donut voor Vince. Voor één keertje kan het geen kwaad 😉

Als ik thuis kom, maak ik eerst ons zoontje wakker. Als ik hem vertel dat er een donut op hem ligt te wachten, kan hij niet snel genoeg uit bed zijn! Haha 🙂 Samen gezellig ontbijten, mama en papa eten gewoon brood. Als ik de 2 jongste tegen 8u30 heb afgezet op school ga ik terug naar huis. Er moeten nog wat papieren voor de verzekeringen worden ondertekend door mij en mijn man. Nadien ga ik tegen 9u naar de bank ermee.

Rond 9u20 kom ik aan bij meme.

Meme is de oma van mijn man. Maar we noemen haar gewoon meme, net als alle kleinkinderen en achterkleinkinderen. Meme is bijna 89 jaar en nog heel goed voor haar leeftijd. Toch kan ze al wat hulp gebruiken in het huishouden, en daar help ik haar graag mee. Normaal elke week, maar in de vakanties of op vrije dagen als de kinderen thuis zijn, sla ik wel eens een weekje over. Ook met mijn rugproblemen ben ik toch enkele weekjes niet kunnen gaan. Ik ben vaak 3 uur bij meme, maar als ik 2 uur ‘gewerkt’ heb, is het veel. Volgens mij geniet ze meer van de babbel dan van haar gepoetste huis 😉 Ik ben graag bij haar, voor mij is ze evenveel als mijn eigen grootouders.

11u40: tijd om de kinderen van school te halen!

Samen gezellig aan tafel boterhammen eten. De kinderen hoeven vanmiddag maar van 13u30 tot 15u naar school. Dus deze middag zijn ze een kwartier langer thuis dan normaal. Ze spelen samen wat buiten, want het weer valt nog goed mee vandaag. Als ze naar school zijn blijf ik nog een half uurtje op de computer hangen. Dan is het tijd om boodschappen te doen, we hebben bijna niets meer van drank in huis! Kort nadat ik thuis ben, is de school alweer uit. Mijn zus blijft hier wat hangen tot 17u, maar als ze naar huis wil gaan, wil Vince percé mee gaan met haar. Omdat het nog wel 2 uur duurt voor we gaan eten, gaan we nog even mee naar tante. Dat is plezant voor de kinderen!

En dan is het alweer avond!

En ik heb echt geen zin om te koken… ik blijf maar denken wat we zullen eten vanavond. Ik beslis om pizza uit de koelkast te halen in de supermarkt. Lekker en gemakkelijk! Het is al na 20u als we eten!! De kinderen kijken nog samen naar een film terwijl ik op de pc bezig ben. Pas om 22u30 gaan ze naar bed. Normaal gaan ze pas om 23u gaan slapen, de 2 grote dochters toch. Maar ze zijn moe en beslissen om toch maar te gaan slapen. Zo heb ik nog even rustig de tijd om deze blog te schrijven.

Ik kijk al uit naar het weekend! Ik heb geluk om 3 goeie slapers te hebben. Normaal zullen ze niet voor 9 uur uit bed komen. Genieten!!

Ik hoop dat jullie allen een goed weekend hebben!

 

 

 

 

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *