Blog,  Thuisblijfmama worden

Dagboek van een thuisblijfmama: zaterdag!

Wat doet een thuisblijfmoeder een hele dag? En zeker als ze geen kleine kinderen meer in huis heeft en ze allemaal al naar school gaan? Daar vertel ik jullie graag meer over in de vorm van een dagboek. Een hele week hou ik bij wat ik allemaal heb gedaan, en daarover post ik elke dag een artikel. Mijn dagboek van gisteren kun je hier lezen.

Zaterdag 19 mei!

Aaaah, weekend! Zalig!! Geen vervelend alarm vandaag, maar lekker uit mezelf wakker worden om 8u45. De kinderen slapen nog. Ik kan genieten van een kop koffie voordat de kinderen uit bed zijn! Ik leg de Senseo aan en begin intussen de vaatwas te legen. Het knopje van de Senseo zit al maanden vast, dus van zodra het toestel warm genoeg heeft, begint de koffie te lopen. Als ik hoor dat mijn koffie is doorgelopen, wil ik mijn tas nemen… die ik niet heb klaargezet. *zucht* Goed begin van de dag dus, een dubbele tas koffie die overgelopen is. Eerst opkuisen natuurlijk!

Tijd om gezellig met mijn kop koffie even social media te bekijken en mijn blog van vrijdag te delen. Niet lang daarna staan onze dochters op. Ze denken dat ze ook broer gehoord hebben. En inderdaad, ook hij is net wakker geworden. Tijd om me klaar te maken en naar de bakkerij te gaan. Heel het gezin gaat samen gezellig aan tafel zitten om te ontbijten. Behalve mijn man, die eet mee maar heeft net een hele nacht moeten gaan werken. Voor hem is het zijn avondeten en voor hem heb ik een belegd broodje gekocht. Ik kan er zo van genieten om allemaal samen aan tafel te zitten.

Tijd voor wat dagelijkse huishoudelijke werkjes.

Ik hang de was op die gisterenavond heeft gedraaid en ik stop een machine was in.  Tijd om de keuken en keukentafel op te ruimen en af te kuisen. Een boodschappenlijstje maken voor de komende 3 dagen en dan ga ik met Vince (3) naar de winkel, intussen stop ik bij de glasbak want ik heb een bak vol glas die weg moet. Na de boodschappen begin ik al vroeg aan het avondeten: voll-au-vent!

We moeten nog om een nieuwe bril voor Kyara (12) en dat zie ik niet zo zitten met die kleine man mee. Hij mag gelukkig bij zijn meter gaan spelen met zijn neefje. Ook Ylana (10) wil mee gaan spelen. We zijn dus lekker op ons gemak om een bril uit te kiezen. De eerste brillenwinkel was niet aangenaam, er waren weinig modellen, en een opdringerige verkoper! Ik heb er een hekel aan! Ik had al aangegeven dat we zelf zouden kijken en iemand roepen indien nodig. Dan zijn we maar naar de volgende geweest waar ze ons wel rustig lieten kijken. We hebben de bril gevonden!

Tijd om broer en zus te gaan ophalen!

Ze hebben er een leuke middag op zitten. Tijd om naar huis te gaan en de rest van het eten klaar te maken. We eten voll-au-vent met verse frietjes. Na het eten (het is al 20u30) mogen de meisjes de tafel afruimen, of beter gezegd… moeten 😉 Ik ga wat aan de computer zitten werken om mijn blog te schrijven. Straks is het tijd voor een aperitiefje en een hapje. Als de kinderen in bed zitten om 23u, dan is het tijd voor mama en papa om in alle rust nog een film te bekijken. Happy life!!

Hebben jullie kunnen genieten van je zaterdag?

 

 

 

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *