Blog,  Hobby's

Waarom ik begonnen ben met bloggen.

Mijn eerste blog op deze website dateert van 21 januari 2017. Maar eigenlijk blog ik al langer dan 21 januari. Dat kun je ook merken aan het aantal blogs die ik op 21 januari heb gepost. Ik had eerst een kleinere blog op blogspot.

Eigenlijk ben ik ermee gestart omdat ik dingen uit het verleden maar moeilijk kon verwerken. Door ‘problemen’ met de oudste dochter ben ik dingen uit mijn jeugd weer gaan herbeleven. In het bijzijn van de schooldirecteur, leerkracht, hulpleerkracht, GON-begeleidster en 2 mensen van het CLB ben ik in tranen uitgebarsten. Door de moeilijkheden bij onze dochter, werden ook mijn eigen schoolproblemen weer opgerakeld.

Waarom ik begonnen ben met bloggen.

 

Ik moest na al die jaren dit verdriet echt wel verwerkt krijgen!

Daarom dacht ik: als ik mijn verhaal kan opschrijven en andere mensen die hetzelfde hebben meegemaakt een hart onder de riem kan steken. Dan moet ik dat zeker doen! Ik heb ADD. Omdat ook onze dochter daarop is getest geweest, is het ook bij mij uitgekomen.

Dus ik ben mijn verhaal beginnen schrijven. Mijn zelfvertrouwen staat op zo’n laag pitje, dat ik het amper durfde posten. En toen ik dat wel had gedaan, heb ik de dagen nadien constant de neiging gehad om het terug te verwijderen. Met een heel klein hartje heb ik toen op enkele facebookgroepen voor AD(H)D-ers mijn post gedeeld, en daar heb ik zo’n mooie en warme reacties op gekregen, dat ik er nog enkele posts over heb geschreven.

Na een tijdje merkte ik dat ik wel meer te vertellen had dan enkel over ADD.

Toen is het idee gekomen om een eigen website te maken en hierop verder te bloggen. Ik blogde over alles waar ik maar zin in heb. Over thuisblijfmoeder zijn, over ADD maar ook over andere dingen die in mijn leven afspeelden. Ik begon het liever en liever te doen. Toch bleef de onzekerheid lang hangen. Het duurde maanden voordat ik sommige familieleden vertelde over mijn blogavontuur. En nog steeds weten velen van onze familie niet dat ik dit doe, ook al doe ik het intussen al bijna een jaar half.

Bloggen is leuk en leerrijk!

Het bloggen is tot nu al 1 groot avontuur geweest. Er komt zo ontzettend  veel bij kijken, elke dag leer ik dingen bij. Het is pas sinds korte tijd dat ik me er echt op gestort heb en hier verder mee wil doen. Door mijn ADD hou ik de meeste dingen niet lang vol, ik hoop dat ik dit niet opgeef en er voldoening uit blijf halen. Ik doe het gewoon ontzettend graag. Ik wil blijven groeien en bloeien als blogger en ik hoop dat mensen het leuk vinden om te lezen. Er steekt heel wat tijd in, en zolang ik merk dat het loont, wil ik het blijven doen.

Bedankt aan mijn lezers en al de aanmoedigende woorden die jullie al voor me hadden!

Het is dankzij jullie dat ik stukje bij stukje open bloei. En het is door jullie dat ik zelfzekerder word. Het is door jullie dat ik doe wat ik doe. ♥♥♥

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

34 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *