zo was 2018
Blog,  Lifestyle

Zo was 2018 voor mij | Jaaroverzicht

2018 is een jaar met vele ups en downs. Maar opvallend meer downs dan in andere jaren. Ik hoop dus dat 2019 heel wat minder negatieve zaken met zich meebrengt. Ik overloop graag eens wat punten over mijn persoonlijke leven, maar ook over wat ik dit jaar bereikt heb met mijn blog en welke veranderingen er zijn gebeurd in ons huis.

Zo was 2018 voor mij

Persoonlijk:

 • Ik heb voor het eerst een hernia. Wat pijnlijk zeg!! Op een gegeven moment lag ik huilend en rillend van de pijn in de zetel. De enige manier om uit onze zetel te raken, is door er uit te rollen op mijn knieën! Ik kan amper mijn kleren aan en af doen… Pfff, maar met de hulp van de kinesist ben ik nu (fingers crossed) pijnvrij.
 • Zowat de helft van de familie heeft een operatie moeten ondergaan, of zo lijkt het toch… de een al wat heftiger dan de ander. Ik hoop voor hen dat 2019 een goed jaar is voor hun gezondheid!
 • We maakten een mooie reis met ons gezin in het zonnige Calpé.
 • Het verlies van de pepe van mijn man.
 • Problemen in de familie waardoor ik in ernstige slaapproblemen terecht kwam. Hiervoor moet ik zelfs naar een psycholoog gaan om terug te leren slapen… Daar werk ik nu nog steeds aan. Maar het gaat steeds beter!
 • Mijn man neemt een stapje terug op het werk, en gaat in het weekend werken. Nu is hij heel veel thuis, en dat vinden we allemaal leuk! Ook al verdient hij nu een pak minder, we blijven er in slagen om rond te komen.
 • Onze dochters doen het super goed in school en het ziet er naar uit dat ze het veel beter zullen doen dan papa en mama!
 • We hebben 3 kippen in de tuin, en die beestjes zijn zoveel leuker dan ik had kunnen denken! Ik ben al een groot deel over mijn kippenangst heen, woehoew! Applausje voor mezelf, hihi.

De groei van mijn blog:

 • Ik ging enkele leuke samenwerkingen aan, super tof!
 • Ik leer steeds meer bij, bloggen is echt een leerproces waarbij je alleen maar kunt blijven groeien!
 • Mijn blog heeft een enorme groei gemaakt in vergelijking met 2017.
 • Instagram is mijn nieuwe verslaving.
 • Ik heb meer inspiratie en ik hoop dat dit zo blijft voor 2019 😉

Veranderingen in ons huis:

 • Onze gaskachel heeft plaats gemaakt voor centrale verwarming van beneden tot boven! Zalig dat het nu niet meer koud is in de slaapkamers.
 • Ons water wordt nu ook verwarmd door dezelfde boiler, dus onze elektrische boiler (=energievreter) is uit het huis, oef!
 • We hebben zonnepanelen gelegd, wat voor een fikse besparing zorgt maandelijks.
 • Mijn man en schoonvader zijn begonnen met het ombouwen van onze zolder tot een slaapkamer voor onze oudste dochter.
 • We hebben ons mini-bedje (1.40m / 2m) geruild voor een king-size bed van 2m20 lang op 2m breed. Iedere keer dat ik onze slaapkamer binnen ga, kan ik niet anders dan denken: man, dat bed is toch weel heeeeel groot, hahaha! Maar het is wel heel wat beter voor onze rug, en eindelijk hebben we plaats in ons bed.

Hoe was jullie jaar? Was 2018 een mooi jaar, of een jaar om snel te vergeten??

Vergeet je deze blog niet te pinnen?

Ik ben Stephanie, mama van 2 dochters en een zoontje. Na de geboorte van ons derde kindje hebben we de beslissing genomen dat ik thuis zou blijven voor de kinderen. Op deze blog hou ik alles bij waarin in interesse heb of dingen die ik graag wil delen.

2 reacties

 • Rachel

  Wat hebben jullie dan een naar jaar achter de rug zeg.. hopelijk is het zonniger in 2019! Dat wens ik jullie toe. Mijn jaar was ook schommelig, mooie dingen mogen doen maar ook te horen gekregen dat mijn vader Parkinson heeft, en die heeft ook aardig wat tegenslagen gehad dit jaar.. Ook weer kennissen moeten begraven..

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.