Week 1 van de lockdown: een rollercoaster van emoties
Blog,  Over mij,  Persoonlijk

Week 1 van de lockdown: zo hebben wij het ervaren.

Wat een rollercoaster aan emoties heb ik de voorbije week gehad! Het ene moment genieten van de kinderen thuis… Dan weer stressen om de huiswerk planningen van de meisjes op te stellen… Genieten van de lentezon in de tuin… Bezorgdheid om onze (groot)ouders… Slapeloze nachten… Piekeren… Relativeren… Het is emotioneel echt zwaar geweest en ik hoop dat dit wat gaat stabiliseren de komende tijd. Al vrees ik door de stijging van sterfgevallen in ons land dat het stressniveau hoog zal blijven. De cijfers van Italië zijn echt niet normaal beangstigend! Waar ik eerst 2 keer per dag het nieuws bekeek en Het Laatste Nieuws online volgde… Kijk ik nu maximuum 1 keer naar het nieuws, en meestal zelfs enkel de cijfers. Ik ben depressie gevoelig en voel de impact van dit hele gebeuren op mezelf. Ik moet nu goed voor mezelf gaan zorgen.

Week 1 van de lockdown: zo was het voor ons.

Boodschappen doen

Terwijl ik de eerste dagen rotsvast overtuigd was om 2 weken geen stap buiten te zetten… Ben ik nu al wat bijgedraaid. Ik deed boodschappen en kocht heel wat vers fruit en groenten. We eten plots gezonder dan ooit. Nog nooit was het zo belangrijk om elke dag fruit te eten. Herkenbaar? Alsof we daardoor niet ziek zouden kunnen worden… Maar gezond eten zal altijd zijn voordelen hebben. Ik kocht appels, peren, bananen, druiven, clementines en kiwi’s. Ik kocht ook wat vers vlees, verse groenten, stokbrood en sandwiches. We kunnen zeker een week weg nu dus ik hoef nu even niet buiten te komen. Het hamsteren lijkt (voorlopig) voorbij te zijn en in de winkel lag, zo goed als, alles wat ik nodig had. Zelfs wegwerphandschoenen. Je weet maar nooit…

Huiswerk planning maken

Dit was toch even slikken. De pubers kregen heel wat taken binnen en even dacht ik: dit gaat toch niet elke dag zo zijn??? Maar neen, tot nu toe lukt het om alles mooi te plannen. Niet simpel voor een chaoot als ik 😉 Elke dag, ook in het weekend, zijn ze wat bezig voor school. Ook in het weekend omdat er dan een vaste structuur in zit, ze wat te doen hebben dan, en alles meer verspreid kan worden. En onze kleuter heeft een werkboekje om in te werken, hij volgt elke dag ‘school’ bij zijn papa 🙂

Kinderen entertainen

Voorlopig heb ik nog geen verveeld kind gezien in huis. Ze gaan elke dag buiten, maken huiswerk, kijken tv, videochatten en entertainen elkaar. Nu de eerste week er op zit en we die overleefd hebben, ga ik de meisjes wat meer laten helpen in het huishouden. Daar kunnen ze veel van opsteken voor later. Ik bestelde ook wat leuke knutselpakketten van SES en 2 nieuwe voorleesboeken voor ons zoontje. Dus volgende week kunnen ze zich ook wel bezig houden.

Dankbaar voor onze hond en kippen

En wat ben ik blij met onze dieren! Onze kippen zorgen elke dag voor 3 verse eitjes. En deze worden volop gebruikt om te bakken of om te koken en tussen onze boterhammen te leggen. En ook nu is het duidelijk hoe leuk het is om een hond te hebben. Mijn dagelijkse wandelingen blijven door gaan. Ik liet haar maar 2 dagen enkel in de tuin, maar dat is niet te doen. Ze wordt lastig tegen de poezen en weet geen weg met zichzelf. Dat ik hierdoor elke dag in beweging blijf en buiten kom is alleen maar gezond voor ons. Zolang we dus afstand houden van andere mensen! En ook in de tuin is het super leuk voor ons zoontje. Nu zijn grote zussen niet altijd meer met hem spelen, is Nina zijn beste vriendin! Het is leuk om ze samen te zien ravotten.

Voor het eerst op de radio!

Ik kreeg voorbije week een mail met de vraag of ik het zag zitten om op zondagochtend opgebeld te worden voor de radio. Of ik wat tips zou kunnen geven om de kinderen thuis bezig te houden op het programma ‘Weekendwekker’ op Radio 2. Wie interesse zou hebben om het te horen: hier kun je terug luisteren. Even doorspoelen naar 1:13 en dan kun je het gesprek beluisteren.

Wat ik erover denk…

Het gaan nog lastige weken worden. Ik ben ervan overtuigd dat dit langer dan 3 weken gaat duren en het is duidelijk dat het enkel zwaarder gaat worden. Er zijn heel wat kinderen die geen broer of zus hebben en die ook niet met vriendjes kunnen spelen. Dit is voor hen des te zwaarder. Maar ook voor de mama’s en papa’s zal dit nog een hele beproeving worden. Ik hoop gewoon dat we allemaal gezond en wel door deze periode kunnen gaan. Zorg goed voor jezelf en je naasten en sterkte!

Voor wie inspiratie zoekt in deze dagen: Lees meer over Educatieve bezigheden voor de kids en kijk ook eens tussen de leuke binnenactiviteiten die ik voor jullie uitschreef.

Afbeelding van Free-Photos via Pixabay

Ik ben Stephanie, mama van 2 dochters en een zoontje. Na de geboorte van ons derde kindje hebben we de beslissing genomen dat ik thuis zou blijven voor de kinderen. Op deze blog hou ik alles bij waarin in interesse heb of dingen die ik graag wil delen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.