Bespaartips,  Blog

We hebben eindelijk ons trouwalbum!! + hier heb ik zo’n spijt van!!

Het is intussen een dikke 7 jaar geleden dat we getrouwd zijn. Ruim 7 jaar geleden gaven we elkaar het ja-woord en al 7 jaar kijken we met een grote glimlach terug op deze prachtige dag. Er zijn 100-den foto’s gemaakt die dag. Maar een album maken is er tot voor kort nooit van gekomen. Met het digitale tijdperk is het nochtans zoveel makkelijker geworden om leuke en mooie albums te maken. Je maakt een keuze tussen enorm veel foto’s en kiest er de mooiste uit en je hoeft ze ook al lang niet meer 1 voor 1 in een album te plakken.

Toch lijkt het een grotere stap om daadwerkelijk een album te gaan samenstellen. Je zet de foto’s in een mapje op je pc en kunt ze bekijken wanneer je maar wil. Terwijl je  vroeger niet anders kon dan de foto’s af te maken als je deze wou bekijken. Ze raakten hierdoor ook veel sneller in een album. Maar goed, het is er eindelijk van gekomen: ik heb ons trouwalbum gemaakt, woehoew!!

Een trouwalbum maken nam veel meer tijd in dan eerst gedacht.

Dit had ik echt wel onderschat. ik ben uuuuren bezig geweest met dit album in elkaar te steken. Eerst moet je tussen de 100den foto’s een selectie maken van degene die je er ECHT in wil hebben. Ik heb aan vrienden en familie nog eerst gevraagd of zij nog foto’s hadden. Uiteindelijk is daar geen reactie op gekomen, die dachten waarschijnlijk: waar zij nu nog mee afkomt! En ik kan het hen niet kwalijk nemen, haha 🙂

Gelukkig heeft mijn maatje, die ook mijn getuige was, 2 albums staan op Facebook vol foto’s van ons huwelijk. Foto’s vooral van het avondfeest. De fotografen hebben foto’s genomen van bij ons thuis, in het stadhuis en nadien een fotoshoot. Van het avondfeest hebben we dus geen professionele foto’s jammer genoeg.

Nadat ik dan een keuze had gemaakt tussen al die foto’s, moet ik ze dan nog allemaal in het album krijgen! Ik heb mijn album gemaakt met Smartphoto en daar kon ik heel makkelijk kiezen tussen verschillende lay-outs. Na een paar uurtjes was het album klaar en kon ik bestellen. Binnen enkele dagen werd het album al geleverd en kon ik mijn werk bewonderen! Het album is van goeie kwaliteit en het fotopapier is heel degelijk en stevig van materiaal. Het thema dat ik gekozen heb is speciaal gemaakt voor een trouwalbum waardoor we echt leuke details hebben in ons album!

Hoewel ons album heel mooi is geworden, heb ik hier echt spijt van:

Niet iedereen staat op foto!!! Er zijn in die 7 jaar al mensen overleden van wie wij geen foto hebben op onze speciale dag. Niet iedereen van de dichte familie kon aanwezig zijn tijdens de fotoshoot en op de dag zelf hebben wij er niet bij stil gestaan dat we met iedereen op de foto hadden moeten staan. Hierdoor voelt ons album niet helemaal compleet aan. Dus een tip voor iedereen die nog moet trouwen: denk er zeker aan dat je iemand hebt die van iedereen een foto maakt. Want een foto is een levenslange herinnering. Er is zoveel om aan te denken, en dit is iets wat wij over het hoofd hebben gezien.

Hebben jullie snel een album gemaakt van jullie huwelijk? En zijn er dingen waar je niet aan gedacht hebt op die dag?

 

 

 

 

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

4 reacties

  • Leslie

    Wij hebben geen album, wij zijn ook lowbudget getrouwd (geen fotograaf dus, mijn stiefvader nam foto’s), en het was ook meer uit praktische overwegingen. We hadden al twee kinderen, ik had een huis, en de enige reden dat we getrouwd zijn was voor belastingtechnische redenen (mja, heel romantisch, maar dat papiertje was voor ons niet van belang). We vergeten ook bijna elk jaar onze trouwdag. Nu, de dag dat we elkaar leerden kennen en verliefd werden, die staat in ons geheugen gegrift en wordt elk jaar gevierd. Misschien hadden we op die dag moeten trouwen LOL

    • Stephanie

      Hier hadden we ook al ons huis en 2 kinderen. Voor mij was het toch een meisjesdroom om een mooi huwelijk te hebben. Ik snap de redenering van het ‘papiertje’, maar voor mij voelt het toch anders aan nu. Ik voel me nog meer verbonden met mijn man. Het is een heel dure dag geworden, inclusief dure trouwjurk, limousine enz… daarom vind ik het jammer dat we niet gedacht hebben om van iedereen foto’s te nemen. We waren met meer dan 80 personen op het feest.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *