Blog,  Over mij

Wat ik zou doen met een miljoen.

Aaaah, dit is een van de dingen waarover ik graag fantaseer!! En ik denk dat iedereen dat wel eens doet, niet? Ik heb hier al vaak over nagedacht en heb toch een idee wat ik zou doen. Met een miljoen kun je toch al heel wat doen, maar als je het niet slim aanpakt is een miljoen ook snel weg. Het goed aanpakken kan ervoor zorgen dat je kinderen er ook nog wat aan hebben. Ik vind het iets leuks om over te fantaseren, en als het ooit zo ver zou komen, dan hebben we toch al een plan, haha 🙂

Wat ik zou doen met een miljoen:

Als eerste zou ik ons huis afwerken zodat het helemaal in orde staat. Daarna zou ik het gaan verhuren, dit zijn al mooie maandelijkse inkomsten die we zouden krijgen. Natuurlijk moeten we ons huis nog afbetalen, maar dat doet een huurder dan voor ons. Dan zou ik nog 3 andere woningen aankopen om te gaan verhuren. Huurinkomsten x 4!

Een eigen huisje op de buiten dat zoveel mogelijk zelfvoorzienend is.

Dat is een droom! Ik koop ons een huis op de buiten, waar we wat meer grond hebben dan hier. Het lijkt me leuk om wat diertjes te kunnen houden en zelf meer groenten te kweken en fruitboompjes te planten. Hiervoor zou ik een deel lenen ook voor 20 jaar zodat we dat kunnen inbrengen in de belastingen. Een grote luxe villa heb ik niet nodig, ik blijf liever eenvoudig wonen dan in een kast van een huis te gaan wonen.

Met de huurinkomsten van 4 huizen en een kleine afbetaling zitten we toch redelijk safe. Met zonnepanelen en regenputten zou ik de andere lasten ook zo laag mogelijk willen houden. Zo kan niet alleen ik thuis blijven, maar kan ook mijn man het wat rustiger aan doen. Op deze manier wat meer genieten van ons leven zou zalig zijn! We houden ook enorm van reizen, dus dat zouden we ook regelmatig doen.

Wonen in Spanje?

Wat hebben we daar al veel over gepraat! En als we een miljoen zouden hebben dan zou dat misschien wel mogelijk zijn. Er zijn weinig jobs te vinden in Spanje, maar als je al die huurinkomsten hebt, kun je daar wel van leven. Huizen zijn er ook een stuk goedkoper. Maar een rustiger leven waar er meer zon is, en een eigen zwembad zeker een must is… ja, daar teken ik voor! Dromen kan toch leuk zijn!! En als je geld hebt om een aantal keer per jaar over en weer te vliegen, dan is dat ideaal.

Maar in ieder geval: leven zonder kak aan mijn gat!

Letterlijk en figuurlijk dan, hahaha 🙂 Liever een eenvoudig en gelukkig leven in een leuk huisje, dan een kakmadam in een grote villa. Niet dat alle madammen in een villa kakmadammen zijn, maar goed, je snapt wel wat ik bedoel 😉

Wat zou jij doen met 1 miljoen?

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.