Blog,  Lifestyle

De herfst: wat ik wel leuk vind aan dit seizoen

De herfst doet mij in eerste plaats denken aan korte, donkere en zelfs natte dagen. Ik vind het telkens opnieuw jammer als we afscheid moeten nemen van de zomer. De lange, warme en vooral zonnige dagen doen me zoveel goed! In de herfst heb ik jaar na jaar last van ‘het vallen van het blad’, of met andere woorden een herfstdepressie. Liefst van al zou ik een winterslaap willen doen, en niet moeten dealen met 3 zieke kinderen. Maar goed, een winterslaap doen zit er niet meteen in, dus we moeten er het beste van maken. Toch zie ik ook wel enkel leuke dingen aan dit seizoen.

Wat ik wel leuk vind aan de herfst:

De prachtig gekleurde bomen

Ondanks het koudere weer, hou ik er enorm van om te gaan wandelen. Hoewel het kouder en natter is, is de natuur met al zijn herfstkleuren super mooi. Ik kan hier zo hard van genieten! De bomen kleuren groen, geel, rood, bruin en zelfs roze! Gewoon prachtig! Ook ons zoontje doet niets liever dan buiten komen nu en blaadjes te rapen. Zelfs wanneer het regent wil hij op stap gaan. Of moet ik zeggen… vooral als het regent hihi! Geen enkele plas gaat ongezien voorbij. Niets leukers dan je broek en schoenen natspringen, volgens hem dan toch. Mama denkt er net even anders over 😉

De gezelligheid van de kortere dagen

Dit is zo dubbel, want liefst van al heb ik lange dagen vol zonnelicht. Toch is de herfst echt wel gezellig. Die eerste koude dagen waarop we terug onder de dekentjes kruipen in de zetel. Een wandeling gaan maken in de koude, om nadien terug op te warmen met een tas warme chocomelk.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is DSCN8467-e1542381713264-1024x820.jpg

Wat vinden jullie van de herfst? Kunnen jullie het mooie hierin zien of kan het niet snel genoeg terug lente / zomer worden?

Lees ook: Leuke activiteiten voor tijdens de herfstvakantie!

Ik ben Stephanie, mama van 2 dochters en een zoontje. Na de geboorte van ons derde kindje hebben we de beslissing genomen dat ik thuis zou blijven voor de kinderen. Op deze blog hou ik alles bij waarin in interesse heb of dingen die ik graag wil delen.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.