Over mij

Waarom ik al zo lang niets gepost heb? Dat lees je hier.

Druk druk druk… Zo voelt het toch voor mij de laatste 2 maanden. Examens, verjaardagen, feestdagen, gezondheidsprobleempjes, enz… Meteen springen mijn gedachten van hier naar daar en zit mijn hoofd vol met gedachten die ik maar moeilijk kan ordenen. 

2 maanden… zolang is het al geleden dat ik mijn laatste post heb geplaatst!! Ik hou er nochtans zo van om te schrijven. Mijn stukje me-time. Ik weet nog dat ik in augustus een blogpost had geschreven over de vrijheid die ik zou hebben nu onze kleinste spruit ook naar school gaat. Ja… ik zou tijd hebben voor mezelf, tijd hebben voor mijn huishouden, tijd hebben voor vrienden… HAH!!! Niets is minder waar. Ik heb minder tijd nu alle 3 onze kinderen naar school gaan, dan dat ik had toen ik nog met een peuter thuis zat.

Wat ik dan allemaal doe?

Op zich niet zoveel… toch niet als ik het moet gaan vergelijken met andere, fulltime werkende mama’s… Maar goed, mensen die mij kennen weten dat ik niet veel nodig heb om in een negatieve spiraal te geraken. Ik ben zo gevoelig dat ik echt voor mezelf moet zorgen. Want enkel zo kan ik goed functioneren.

Een helpende hand in de familie, en een luisterend oor.

Wel, om te beginnen ga ik vaak wat familie gaan helpen. Ik haal daar echt voldoening uit, dus zolang ik kan helpen, doe ik het graag. Zo ga ik wekelijks wat gaan helpen bij de grootmoeder van mijn man. Ze begint de 90 te naderen en kan altijd wel een handje gebruiken. Ook bij mijn schoonouders en zus kunnen ze wat extra hulp gebruiken. Ik hou er ook enorm van om naar alle verhaaltjes te luisteren bij de meme over vroeger, daar kan ik echt van genieten. Nu ze alleen thuis is geniet zij ook van mijn aanwezigheid. Ze kan haar hart luchten en het doet mij goed dat ik dit kan doen voor haar.

Op naar de kiné!

Enkele weken geleden had ik serieuze rugklachten. Ik kon niet meer zonder pijn in mijn onderrug wandelen en zelfs zitten. Blijkt dat dit door mijn bekkeninstabiliteit komt. Daar heb ik voor het eerst last van gehad tijdens mijn 2e zwangerschap een dikke 10 jaar geleden. Nu ben ik er eindelijk voor naar de huisarts geweest en sindsdien moet ik 2 keer per week naar de kinesist. In totaal 18 beurten.

Str*ntprobleempjes :/

Sinds enkele maanden zit ons zoontje Vince met serieuze darmprobleempjes. Vooral met constipatie dan. Hij kan dagenlang opgestopt zitten en kan er enorm van af zien. Maar dit was snel op te lossen met een glycerine suppo. Maar na constante afwisseling van constipatie en diarree zijn we naar de kinderarts geweest. Na een grondig bloedonderzoek en echo was er niets speciaals op te merken. Veel water drinken, veel vezels eten door middel van fruit en groenten, bruin brood eten en volkoren pasta. Dit is de raad die we meekregen. Omdat het na het aanpassen van de voeding nog steeds niet beter gaat, vermoeden we dat het echt is omdat hij misschien te weinig drinkt.

Ik ben benieuwd of het zal helpen om hem te stimuleren om meer te drinken, ik hoop het alvast! Terwijl ik aan het schrijven ben begin ik er bij stil te staan dat zijn problemen begonnen zijn sinds hij naar school gaat… thuis dronk hij altijd veel, heel de dag door. Op school zal hij een pak minder drinken waarschijnlijk…

 

Bij deze zijn jullie wat op de hoogte van de voorbije maanden. Ik ga er met volle moed terug tegenaan en ik hoop echt om de tijd en energie te vinden om mijn blog netjes bij te houden.

Oh!! En ik moet jullie allemaal nog een gelukkig en gezond 2018 toewensen!! Bloos bloos 😉

Liefs,

 

Vergeet je deze blog niet te pinnen?

Ik ben Stephanie, mama van 2 dochters en een zoontje. Na de geboorte van ons derde kindje hebben we de beslissing genomen dat ik thuis zou blijven voor de kinderen. Op deze blog hou ik alles bij waarin in interesse heb of dingen die ik graag wil delen.

2 reacties

  • Stefanie

    Woeh ! Fijn om weer van je te horen. Stiekem checkte ik elke dag of je weer wat gepost had 😉

    Snap dat het super druk is geweest!! K hoop dat je rug snel beter gaat worden..dat is echt super vervelend!
    Wat zielig voor Vince.. hoop dat hij snel opknapt en zijn buik minder pijn zal doen!!

    Jij ook nog een mooi 2018 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.