Blog,  Huis & tuin,  Huis, tuin & dier,  Tieners

Tienerkamer | Leuke verlichting voor op zolder

Wij zijn bezig met onze zolder te verbouwen. Onze oudste dochter (14j) heeft nood aan een eigen kamer. 5 jaar geleden hebben we ons dak volledig vernieuwd en geïsoleerd. Mijn man is bezig met de zolder toe te steken en binnenkort wordt de vloer geëgaliseerd. Nadien kunnen we de laminaat leggen. En dan is het tijd voor het leukste werk: de zolder inrichten! Tijd dus om uit te kijken naar leuke items om de kamer af te werken. Zo gingen we op zoek naar leuke plafondverlichting. Niet zo simpel voor een kamer vol schuine wanden! Maar hé, met het internet hoef je niet ver te zoeken om inspiratie op te doen. Wij vonden inspiratie op de website van Lampen24.be waar je keuze hebt uit meer dan 30.000 lampen! Er wanneer je je emailadres opgeeft, ontvang je een korting 10 euro op je eerste aankoop! Dat is mooi meegenomen natuurlijk.

Verlichting voor op zolder: de keuze van onze dochters!

Met 2 dochters van 14 en bijna 12 heb ik als mama niet veel meer te zeggen 😉 En gelijk hebben ze. De zolder wordt, naast de slaapkamer van de oudste, een gezellige ruimte waar de pubers samen kunnen studeren, tv kijken enz… Ze maakten een selectie met onder andere enkele mooie hanglampen die de ruimte zeker kunnen opfleuren.

Zelf vind ik dat onze tieners bijzonder goede smaak hebben 😉 Bovenstaande lampen hebben allemaal wel iets speciaals. Ze zijn een pak vrolijker dan gewone traditionele spots.

Ook een bureaulamp mag niet ontbreken

Zeker in de winterperiode, wanneer er niet veel natuurlijk licht binnen komt, hebben tieners een bureaulamp nodig. Dit is belangrijk om de ogen niet te overbelasten. Het is belangrijk dat de lamp op de juiste plaats op het bureau staat zodat je kind niet in eigen schaduw zit te schrijven. Als je dus rechtshandig bent, dan zet je de bureaulamp best links neer. En omgekeerd dus ook: als je linkshandig bent ze je de lamp rechts op het bureau.

Ledverlichting is een must!

Tot zo ver de keuze van de kinderen. Over de lampen die er in gaan, dat beslissen we zelf. Zo kiezen we, net zoals voor de rest van ons huis, voor led verlichting. Led lampen zijn energie zuinig en daar zijn onze zonnepanelen dankbaar voor. Ze gaan ook tot 20 keer langer mee dan andere lampen. In aankoop zijn ze zeker niet goedkoop, maar op de lange duur zijn ze dus goedkoper. EN ze bevatten minder stoffen die schadelijk zijn voor het milieu! Bron

Besteden jullie aandacht aan verlichting? Ik vind in ieder geval dat verlichting belangrijk is en echt de sfeer in een ruimte helpt bepalen.

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.