Over mij,  Persoonlijk

Vandaag ben ik 30 geworden!!! Ik maak even de balans op.

Waauw… al 30 jaar… Ongelofelijk hoe snel de tijd toch gaat! Ik heb een nieuwe voordeur. En toch voel ik me nog geen jaar ouder dan toen ik 20 was 🙂 Wel veel wijzer! Ik vind het altijd leuk om even de balans op te maken, eens zien wat ik al bereikt heb in men leven, en wat ik graag nog wil bereiken in de toekomst.

Wat ik op mijn 30ste al bereikt heb:

 • Ik ben al meer dan 14 jaar samen met mijn man / beste vriend. Op zo’n jonge leeftijd de ware tegenkomen, er zijn er niet zoveel die dit kunnen zeggen.
 • We hebben samen 3 gezonde kinderen: 2 dochters en een zoontje.
 • We hebben een droomhuwelijk gehad met alles erop en eraan. Van limousine tot een mooi trouwkleed en een mooi feest op een top locatie.
 • We hebben zelf ons eigen huisje gekocht dat al voor de helft is afbetaald!
 • Ik heb al een paar keer diep gezeten, maar ik ben er weer bovenop geraakt. Ik heb mezelf steeds beter leren kennen en dat doe ik nog steeds.

Mijn goede voornemens voor de komende jaren:

 • Ik wil meer bewegen, op dieet gaan lukt me niet. Dus ik moet het anders gaan aanpakken. Hoe ik dat juist wil aanpakken, dat weet ik nog niet. Maar ik weet dat ik er mee moet beginnen als ik de komende 10 jaar geen 10 kilo wil bijkomen.
 • Ik wil milieubewuster gaan leven. Ik gebruik om te kuisen al ecologische producten, maar ik wil er nog verder in gaan. Ook daarin moet ik mijn weg nog wat zoeken.
 • Ik moet manieren vinden om geld te besparen zonder dat we onszelf wat te kort moeten doen. Ik wil dat we als gezin wat meer kunnen sparen.
 • Minimaliseren is iets wat ik al langere tijd doe, maar ik wil er nog verder in gaan. Minder materiaal hebben en een meer opgeruimd huis creëren.

Waar heb ik spijt van?

Eerlijk? Van niets eigenlijk. Natuurlijk zijn er dingen die ik anders zou aanpakken moest ik mijn leven opnieuw kunnen doen. Maar van fouten kun je leren, dus echt spijt heb ik niet. Wat ik zeker anders zou aangepakt hebben, dat is meer sparen in de jaren die ik gewerkt heb. We hadden zoveel meer inkomen dan nu, en toch spaarden we amper. Je leeft naar je inkomen, en als je het nooit met wat minder hebt moeten doen, dan geef je echt teveel geld uit.

Al bij al ben ik heel tevreden met hoe ver we al staan in het leven. Hoewel ik me nog piepjong voel heb ik toch het idee dat ik mezelf al veel beter ken dan 10 jaar geleden. Ik weet beter wat echt belangrijk is in het leven en waar ik mijn focus op moet leggen. Hierdoor ben ik echt wel veel gelukkiger dan vroeger.

Kortom: Ik kijk al enorm uit naar de komende 10 jaar in mijn leven.

 

Vergeet je deze blog niet te pinnen?

Ik ben Stephanie, mama van 2 dochters en een zoontje. Na de geboorte van ons derde kindje hebben we de beslissing genomen dat ik thuis zou blijven voor de kinderen. Op deze blog hou ik alles bij waarin in interesse heb of dingen die ik graag wil delen.

2 reacties

 • Stefanie

  Allereerst…van harte!! 30 wat een mooie leeftijd. Ik hoop dat je een fijne dag hebt!

  Mooie blog!! We lijken echt veel op elkaar. Zou het door de naam komen;) in ieder geval elke keer weer fijn om herkenning tegen te komen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.