Van thuisblijfmama naar ondernemende moeder.
Blog,  Bloggen,  Ondernemen

Van thuisblijfmama naar ondernemende moeder: mijn verhaal

Al bijna 8 jaar ben ik al thuisblijfmama. We beslisten in 2014, na de bevalling van ons derde kindje, dat ik thuis zou blijven voor de kinderen. In die jaren dat ik thuis was kon ik me volledig storten op de zorg van onze kinderen en het huishouden. Eens onze jongste spruit wat ouder had ik terug wat meer tijd voor mezelf. Ik ben toen gestart met bloggen en alles wat erbij komt kijken. Ik vond het een leuke hobby, eentje die in eerst niet durfde delen met de buitenwereld. Het duurde een jaar voordat ik het zelfs durfde vertellen aan mijn familie. Dat ik in 5 jaar tijd van thuisblijfmama naar ondernemende moeder zou transformeren, dat had ik niet zien aankomen.

Je kunt gaan denken hoe onzeker en klein ik me soms voelde. Ik had zo’n schrik voor wat mensen wel zouden kunnen denken van mij. Op persoonlijk vlak heb ik dus een enorme groei gemaakt, iets waar ik best fier op ben. Ik sta nog niet waar ik wil staan op vlak van zelfzekerheid maar het mag duidelijk zijn dat ik ben gegroeid in die jaren dat ik blog.

Het bloggen beviel me goed, en ik heb nooit kunnen denken dat het me zou brengen waar het me nu heeft gebracht.

Van thuisblijfmama naar ondernemende moeder: mijn persoonlijk verhaal.

Ik verdiepte me jaren lang zo hard in het bloggen en stak er zoveel tijd in. Ik wou steeds meer bezoekers aantrekken, meer mensen inspireren en mijn blogs blijven verbeteren. Plots kwam die eerste mail: of ik een linkje wou plaatsen naar een website in ruil voor een bon van 50 euro korting op een vakantie. Waaaah, wat was dat zeg!! (Achteraf gezien een mega belachelijk aanbod! Maar goed, dat wist ik toen nog niet.) Ik kreeg mails met de vraag of ik, in ruil voor producten, een blog wou schrijven voor bedrijven.

Ik begon gratis spullen te krijgen voor onze kinderen, we gingen al eens gratis naar een pretpark en gingen gratis op weekend. Maar ik werd ook betaald door bedrijven om te gaan bloggen, iets wat ik me vooraf nooit had ingebeeld dat dat me zou lukken!

Het begint vaak met een blog, maar die blog brengt je zoveel verder…

Intussen zijn we al wat jaren verder en wou ik mijn kennis delen met anderen. Zo ontstond mijn bedrijf: Beter Bloggen. Ik ging van huisvrouw / thuisblijfmama naar een ondernemende moeder en begon met de verkoop van blogcursussen. Hierdoor begon ik te twijfelen of de blog ‘Thuisblijfmama’ wel nog passend was bij mij. Na meer dan een jaar hierover nadenken viel mijn beslissing: Ja, ik kan mensen nog steeds aanmoedigen om te kiezen voor hun gezin. Tegelijk kan ik hen ook inspireren om volop te gaan voor een leven voor zichzelf en dat een keuze om thuis te blijven voor het gezin niet het einde van hun carrière hoeft te betekenen. Maar dat het ook de start kan zijn van een heel nieuw begin.

Een blog is zoveel meer dan wat artikels schrijven!

Door te bloggen, waarbij je zelf kiest waarover je wil schrijven, ontdek je steeds meer je interesses. Je blogt steeds vaker over dat bepaalde onderwerp waardoor je je erin blijft verdiepen. En van daar uit kan iets heel moois ontstaan. Ik ken heel wat vrouwen die ooit gestart zijn met een ‘eenvoudige’ blog. Moeders die gewoon geld zijn gaan verdienen met hun blog. Die hun blog hebben kunnen transformeren naar een bedrijf. Gewoon, door je te blijven verdiepen in wat jij het allerleukste vindt.

Ik ging dus van thuisblijfmama, naar een mama die nog steeds thuis is voor haar kinderen, maar wel geld binnen brengt. Het voelt gek om te zeggen, maar eigenlijk heb ik intussen 2 bedrijven: Thuisblijfmama, deze persoonlijke blog waar jij nu dit artikel leest, en BeterBloggen: mijn blogbedrijf. Ik die 2 bedrijven run, iets wat je mij niet hadden kunnen wijsmaken als je mij dat zoveel jaar geleden had gezegd.

Heb jij al vaker gedacht om ook te gaan bloggen of wil je ook een online bedrijf kunnen starten?

Ik heb al vaker gedacht om een groep te starten met vrouwen die samen een blog willen beginnen. Wat denk je, zou het iets voor jou kunnen zijn?

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.