Werken van thuis uit
Blog,  Hobby's

Van thuis uit werken: leuke opleidingen om te volgen

Thuisblijfmama zijn is het leukste wat er is, althans, in mijn ogen toch 😉 Toch vind ik het leuk wanneer de kinderen wat groter zijn om ook wat voor mezelf te doen. Na jaren bloggen ben ik gestart met geven van blogcursussen, zo kan ik jou helpen met een online cursus starten met bloggen. Van thuis uit werken is iets waar ik veel waarde aan hecht. Want ook nu de kinderen ouder zijn is het leuk om er altijd te zijn voor hen.

Wanneer bloggen niets voor jou is, dan zijn er nog heel wat andere mogelijkheden om van thuis uit te kunnen werken. Op deze manier ben je nog steeds lekker thuis voor de kids, maar bouw je ook een eigen zaak op. En aangezien je gewoon bent om op 1 inkomen te leven, ligt er financieel gezien minder druk op je schouders. Het helpt mij ook dat de verdiensten niet al te hoog moeten liggen, zolang ik sociale bijdrage kan betalen ben ik zeker dat ik opnieuw aan mijn rechten bouw. Namelijk een pensioen en recht op ziekte-uitkering.

Van thuis uit werken: leuke opleidingen die je kunnen helpen!

1. Copywriter

Wanneer je houdt van teksten schrijven is een opleiding copywriter misschien wel iets voor jou.

In de rol van copywriter schrijf je onder meer:

  • mailings (DM en eDM);
  • persberichten;
  • advertenties;
  • copy voor websites;
  • social media;
  • nieuwsbrieven;
  • brochures.

In de opleiding Copywriter leer je krachtig en helder schrijven. Ook leer je hoe je opdrachtgevers vindt en hoe je als freelance tekstschrijver rondkomt. Het is perfect haalbaar om van thuis uit te werken als Copywiter. Je kiest zelf welke uren best zijn om te werken. Zo kun je tijdens het dutje van je peuter snel even verder werken. Je kiest ook zelf hoeveel opdrachten je doet. No pressure!

2. Gewichtsconsulent 

Wil je helpen om mensen fit en gezond te krijgen? Met de juiste voedings- en bewegingsschema’s motiveren om af te slanken en gezonder te leven? Met de cursus Gewichtsconsulent kun je na 12 maanden aan de slag als zelfstandige. Als gewichtsconsulent(e) weet je perfect hoe je overgewicht blijvend kwijtraakt en hoe je iemand stimuleert om gezond te eten en voldoende te bewegen.

Je krijgt tips over hoe je klanten kennis en inzicht aanreikt over voeding. Het doel is om een gezond gewicht te bereiken en te leren hoe men het ideale gewicht behoudt. Maar je leert ook goede gespreksvaardigheden.
Ook leer je hoe je een eigen praktijk start. Je leert een ondernemingsplan opstellen en alles over de financiële administratie, marketing, belastingen, verzekeringen en het inrichten van de praktijkruimte.

3. Eigen Webshop Starten

Voor veel mensen is dit een droom om een webshop te kunnen starten. Je kunt hiervoor de cursus ‘Eigen webshop starten‘ volgen. Je leer er alles: van de voorbereiding en de bouw van een website tot beheer en promotie.

Leer hoe je zaken doet via het internet, wat de voordelen zijn van een webshop in vergelijking met een fysieke winkel. Leer alle aspecten rond het opzetten, inrichten en beheren van een webshop. Denk aan domeinnaam en hosting, betaalmethoden, wettelijke regels, statistieken en nog veel meer.

Je kunt ervoor kiezen om eigen producten te verkopen, om van thuis uit producten te verpakken of om via dropshipping te starten. Zo hoef je zelf geen voorraad in te slaan of onnodige kosten te doen. Nadeel is dat het natuurlijk wat minder persoonlijk is.

4. Coaching

Coach worden is ideaal om van thuis uit te werken. Er zijn tegenwoordig zoveel coaching programma’s om te volgen. Wat dacht je van budgetcoach? Ik volgde zelf deze zeer interessante cursus. Op deze manier kun je anderen helpen om hun financiële zaken beter op een rij te krijgen.

Of wat dacht je van een job als lifecoach? Als life coach help je mensen doelen bereiken, zowel in hun werk als in hun relatie. Sommige mensen willen beter omgaan met stress. Anderen lopen voortdurend tegen dezelfde problemen aan. Een life coach kan overal mee overweg en coacht anderen zodat zij weer verder kunnen met hun leven. Van de rol van de life coach tot gedragsverandering, verslavingsproblematiek, relationele zaken en stress: leer hoe je met de dingen des levens omgaat en mensen helpt in de rol van life coach.

Kindercoach, jongerencoach of loopbaancoach behoren ook tot de mogelijkheden in het coachen van mensen.

5. Creatieve opleidingen

Ben je eerder een creatief persoon, dan kun je zeker ook van thuis uit leuke dingen aanleren. Wat dacht je van taarten maken en decoreren? Hier in de buurt zijn er verschillende mama’s die een eigen zaak hebben en gewoon van thuis uit taarten bakken en verkopen.

Hou je misschien van tekenen en lijkt het je leuk om een cursus illustrator te volgen? Een cursus handletteren of vrij tekenen kan ook altijd van pas komen als creatieveling.

Misschien lijkt het je wel leuk om op deze manier logo’s te ontwerpen?

De mogelijkheden om te werken van thuis uit zijn enorm. Wanneer je je in een bepaald onderwerp verdiept kun je in veel gevallen zelf mensen dingen aanleren. En niet alleen 1 op 1, maar wat dacht je van het maken van een online cursus? Ik zie in ieder geval veel voordelen.

Deze blog bevat affiliate links. Lees er hier meer over.

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *