Blog,  Over mij

Vakantiedagboek week #1

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten, zijn we de eerste 2 weken van de zomervakantie op reis geweest naar Spanje. Hoe we onze kinderen verder bezighouden tijdens deze zomervakantie, dat deel ik graag met jullie via een wekelijks vakantiedagboek. Voorbije week moest mijn man heel de week werken. Volgende week zijn we weer een weekje samen thuis, zalig!

Maandag 16 juli

De kinderen hebben weer lekker lang geslapen. Zondagavond zijn we het eerste deel van het verlof gaan afsluiten door 2 verschillende terrasjes te gaan doen met de kinderen. Telkens waar er een speelpleintje bij was. Het was al middernacht toen ze in bed lagen. Dit ritme zijn ze al gewoon van tijdens onze reis, en met opblijven hebben ze geen moeite.

In de voormiddag nog krijg ik bericht van mijn zus, ze laat weten dat ze in de buurt is en vraagt of ze mag langskomen. Samen met haar dochter komt ze vragen of we zin hebben om mee te gaan bij hen thuis. Het zwembad staat uit en het is mooi weer, tuurlijk dat we meegaan! We eten samen ons middageten op en dan hebben de kinderen een leuke speelnamiddag bij hun nicht.

Omdat mijn zus nachten werkt en ons nichtje niemand heeft om mee te spelen, nodig ik haar uit om bij ons te komen slapen. Natuurlijk vinden ze dit heel leuk! We gaan eerst nog wat boodschappen doen en iets lekkers halen voor ’s avonds, en dan gaan we naar huis. ’s Avonds kijken ze samen naar een film en dan is het al snel bedtijd.

Dinsdag 17 juli

Na een goeie nacht zijn ze goed uitgeslapen wakker geworden. Oef! Want dat is nog altijd spannend, of ze wel goed zullen slapen allemaal. Ze spelen samen op de WII-U en na de middag gaan we samen naar mijn schoonouders. Voor de deur is een speelpleintje waar ze ook kunnen spelen. De dag vliegt voorbij en de kinderen hebben het leuk. Ik vraag of het nichtje het nog eens ziet zitten om te blijven slapen. Domme vraag natuurlijk, ze is dolblij!! Geen film deze avond, ze gaan op hun kamer gaan zitten. Als ze maar plezier hebben!

Woensdag 18 juli

Ook deze nacht hebben ze goed geslapen. Na het ontbijt ga ik taart gaan halen, want we gaan deze namiddag op bezoek bij mijn grootouders, de overgrootouders van onze kinderen. Ook daar kunnen ze buiten spelen. We hebben afgesproken met mijn andere zus en haar zoontje. Zo kunnen ze allemaal samen spelen, en zijn de overgrootouders tevreden dat ze ons nog eens gezien hebben. Leuke combinatie natuurlijk! Eens terug thuisgekomen wordt het nichtje opgehaald door haar mama. Het is leuk geweest!

Donderdag 19 juli

Vanmorgen ben ik zeer vroeg opgestaan, want komen er werkmannen om 7u ’s morgens om zonnepanelen te leggen. Uiteindelijk is het al bijna tegen de middag wanneer ze toekomen. Waarom schrik ik hier niet van? Haha! Voor onze reis hebben we al een week in de werken gezeten: we hebben centrale verwarming gelegd door het hele huis. En ook toen kwamen ze vaak een pak later toe dan afgesproken. Nu, goed… het is een verschrikkelijk warme dag en om 17u30 besluiten ze dat ze wel genoeg gewerkt hebben. Morgen komen ze terug, ze hebben nog een uurtje werk en dan zijn ze klaar. De kinderen hebben zichzelf wat bezig gehouden. Ze zijn flink geweest en ik hoor ze niet klagen. Het moet niet elke dag feest zijn.

Vrijdag 20 juli

Onze oudste dochter is jarig!! Hoera!!! Ik werd 13 jaar geleden voor het eerst mama!! Pfieuw, die tijd vliegt, niet normaal! De werkmannen zijn stil geweest, onze kinderen zijn niet wakker geworden door lawaai en onze zonnepanelen liggen er. Joepie! Ik ga naar de bakkerij om croissants en eclairs te halen voor de jarige, die nog in haar bed ligt. Tegen dat ik terug thuis kom is ze net wakker. We ontbijten en moeten thuis blijven tot de elektricien is langs gekomen om de panelen aan te sluiten. ’s Middags haal ik belegde broodjes voor ons en kort na de middag worden onze panelen aangesloten. Ik trek samen met de kinderen richting stad om een ijsje te gaan eten. Zoveel keuze: kinder bueno ijs, coockie ijs, snickers ijs… Njummie, zalig lekker!! Nadien moeten we nog boodschappen doen, want morgen is het de nationale feestdag en zijn alle winkels gesloten.

zaterdag 21 juli

Vandaag is weer een heel gewone dag. Naast een bezoekje aan de grootmoeder van mijn man, en een bezoekje aan mijn zus en de kindjes hun neefje, hebben we niet veel gedaan. ’s Avonds begin ik aan het avondeten en laat ik mijn aardappelen aanbranden. Oeps!! En ik heb net de rest van de aardappelen opgedaan, er zit niets anders op dan frietjes te halen in de frituur. Waar de kindjes heel blij om zijn natuurlijk 🙂

zondag 22 juli

Een rustig dagje thuis. Mijn man is sinds zaterdagochtend in verlof, en het is de eerste echt dag van het 2de deel van zijn congé. We blijven gewoon thuis en krijgen een bezoekje van familie. ’s Avonds kijken we samen naar de film van The Simpsons. De kindjes gaan laat naar bed, maar hé, het is congé voor iets 😉

Lees hier onze bucketlist van 25 dingen die we willen doen in deze vakantie.

 

 

 

Vakantiedagboek #1

Ik ben Stephanie, mama van 2 dochters en een zoontje. Na de geboorte van ons derde kindje hebben we de beslissing genomen dat ik thuis zou blijven voor de kinderen. Op deze blog hou ik alles bij waarin in interesse heb of dingen die ik graag wil delen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.