Blog,  Daguitstapjes,  Over mij

Vakantiedagboek week #2

De 2de week sinds we terug zijn van onze reis naar Calpé. De tijd vliegt weer voorbij en we zijn haast halfweg de grote vakantie! Voorbije week was ook het ventje terug in verlof. We hebben er een leuke tijd op zitten met z’n 5-jes. Wat ik hou ik van die perfecte familiemomentjes ♥

Deze week was ook de week van de hittegolf!! Elke avond waren de kinderen op tot middernacht in de hoop dat hun kamer wat zou gekoeld zijn tegen dat het bedtijd was. Dat bleek nadien gezien ijdele hoop. Ze sliepen dus ook telkens tot het bijna middag was. In de namiddag bleven we thuis omdat het veel te warm was om buiten te komen. De verschillende ventilators beneden zorgden voor verkoeling en pas in de late namiddag of zelfs avond kwamen we buiten om af te koelen.

Maandag 23 juli

We gaan naar de bioscoop!! Het is de eerste keer dat Vince (3,5jaar) naar de cinema gaat! Het is er heel kalm, we hebben haast de hele zaal voor ons. Vreemd dat niet meer mensen afkoeling gaan zoeken in de frisse bioscoop zalen. We zijn gaan kijken naar de film: Hotel Transilvania 3. Wat is dat terug een leuke film geworden!! Een van onze favoriete films, ook heel grappig voor volwassenen. De eerste 2 films hebben we ook al meerdere keren bekeken. Vince was flink tijdens de film, de eerste helft bleef hij heel stil zitten in zijn stoel, tijdens de tweede helft liep hij al eens uit zijn stoel naar een andere stoel. Geen probleem aangezien er niemand in onze buurt zat.

Dinsdag 24 juli

Na een rustige middag thuis maken we ons klaar om in een bos te gaan wandelen. En wat is dat verfrissend op zo’n hete dag! Er liggen opvallend veel dode vogels en 2 dode konijntjes… we vragen ons af of dit door het warme weer komt? Dit hebben we nog nooit eerder gezien en ik hoorde mijn schoonvader ook al praten over dode vogels die hij zag tijdens een korte wandeling met hun hond… Na de wandeling gaan we langs bij opi en omi (mijn vader en plusmoeder) om een aperitiefje te drinken. Het is een gezellige avond en het is al na middernacht als we naar huis gaan. Geen probleem voor onze kinderen die het al heel de vakantie gewoon zijn om zo laat te gaan slapen.

Woensdag 25 juli

Tijd om terug iets van onze checklist te schrappen: picknicken in het bos! Ik haal stokbrood en beleg, en we maken thuis zelf onze belegde broodjes. Ik was een bakje aardbeien en wat blauwe bessen, enkele flesjes frisdrank in de koelbox en we zijn klaar om te vertrekken. Zoals elke zomer trekken we voor onze picknick naar domein De Palingbeek in Ieper. Dit is met voorsprong mijn favoriete bos! We eten op de ligweide en gaan nadien naar het speelplein. Het is al donker als we naar huis gaan en aan de vuilnisbakken zien we een vosje lopen, zo leuk!!!

Donderdag 26 juli

Vandaag zijn we heerlijk gaan afkoelen aan zee. Het is al 19u30 als we op het strand aankomen, er is heel weinig volk aan zee en het is er zalig fris. Dat mag wel, want het was een zeer warme dag waarop de temperatuur ongeveer 35° was! Nadat de kinderen op het strand gespeeld hebben en we onze picknick gegeten hebben, gaan we nog even een wandeling gaan maken op de dijk. Lekker een ijsje gaan eten, zalig!

Vrijdag 27 juli

Vandaag was het plan om terug naar zee te gaan, het is vandaag nog warmer dan gisteren! Maar niemand heeft echt zin hierin. Hoewel de kinderen zich gisteren enorm geamuseerd hebben op het strand, geven ze toch aan dat ze een uitstapje in het bos nog leuker vinden. Maar vandaag blijven we gewoon thuis, morgen hebben we bezoek en we hebben nog heel wat werk te doen ook. Ik ga mijn boodschappen gaan doen terwijl het ventje de omheining van de kippenren wat hoger maakt. Die kippen kunnen hoger springen dan verwacht 😉

Zaterdag 28 juli

BBQ met vrienden!! Ons jaarlijkse vaste zomermomentje met onze vrienden! Dit zijn altijd heel gezellige avondjes waar ook de kinderen enorm van genieten! Als mijn vriendin met haar hond langs komt is het altijd feest! Niet alleen voor onze kinderen, maar ook voor haar hondje. Een hele avond zijn ze bezig met elkaar te entertainen. En wij genieten van elkaars gezelschap tijdens een aperitiefje met bijhorende versnaperingen en een heerlijke BBQ! Vandaag is het een pak frisser dan de voorbije dagen, wel 10° koeler, maar dat geeft niet, het is nog warm genoeg om een hele avond buiten te zitten.

Zondag 29 juli

Vandaag een luilekker dagje. Mijn maag is niet helemaal in orde en het moet heus niet elke dag feest zijn! Het is een leuke week geweest met weer mooie herinneringen. Hoe hebben jullie deze week van de vakantie doorgebracht?

Benieuwd naar ons eerste vakantiedagboek? Lees het hier.

Ik ben Stephanie, mama van 2 dochters en een zoontje. Na de geboorte van ons derde kindje hebben we de beslissing genomen dat ik thuis zou blijven voor de kinderen. Op deze blog hou ik alles bij waarin in interesse heb of dingen die ik graag wil delen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.