thuiscursus fotografie
Blog,  Ontspanning,  Over mij

Joepie! Ik volg een thuiscursus fotografie!

Fotografie is iets wat me al langer interesseert, maar vooral voor mijn blog vind ik het een noodzaak om betere foto’s te maken. Ik wil dus al langer een opleiding volgen hiervoor. Vorig jaar wou ik al starten met avondschool in september… maar een avondopleiding zit er gewoon niet in. Mijn man is al 2 avonden per week weg voor zijn opleiding en dan schiet er al niet veel meer over. .

Ik zocht ook vaak een thuiscursus fotografie, maar ik durfde nooit de stap te zetten. Want thuisscholing… werkt dit wel? En ik merkte al meteen dat meer mensen zich dezelfde vraag stellen! Toen kreeg ik van NHA de fantastische kans om de cursus te reviewen! Waarvoor ik heel dankbaar ben! Zo kan ik zelf ondervinden hoe thuisonderwijs bevalt EN kan ik jullie laten weten hoe het allemaal in z’n werk gaat. Een mooie win-win situatie dus 😉

Een thuiscursus fotografie: zo begin je eraan!

Ik meldde mij aan voor de cursus fotografie op de website van NHA en kreeg meteen een mail met mijn inloggevens voor de studentenplaza. Hierop kon ik al onmiddelijk inloggen en de cursus bekijken. Naast de cursus kun je er ook zien wie je docent is en contact leggen met medestudenten. Je kunt er ook heel makkelijk je huiswerk online indienen en nadien je punten bekijken.

Deze cursus fotografie bestaat uit 30 delen

En dus ook 30 huistaken die je moet maken en indienen bij je docent. Deze worden nagekeken, verbeterd en daar krijg je dus ook punten voor. Wat ook heel handig is, is dat er verschillende filmpjes te vinden zijn waarin je uitleg krijgt over hoe je moet werken in de studentenplaza. Zo kan iedereen gemakkelijk zijn weg vinden, ook al ben je niet echt handig met een computer.
Als je vragen hebt over de cursus, kun je altijd terecht bij je docent. Kan die je niet helpen? Dan staat NHA voor je klaar om je verder te helpen. Wat heel handig is, want zo heb je nooit het gevoel dat je er alleen voor staat.

De cursus wordt ook thuis opgestuurd!

Ik kreeg een dikke map met de hele cursus in. Naast de cursus zelf zat er ook een schrijfblok bij, huiswerkenveloppen (voor als je liever je huiswerk opstuurt ipv digitaal te maken), een boekje met de andere thuiscursussen die je kunt volgen en dan uitleg over hoe alles in z’n werk gaat. Na even snel te bladeren in de map, krijg ik meteen het gevoel dat deze cursus wel degelijk in elkaar zit. Er staan duidelijke voorbeelden bij met veel foto’s. Zo zie je zelf hoe het wel of niet moet. Ik zie het helemaal zitten om er in te vliegen!

Zo bevalt de cursus me tot nu toe:

Ik heb al de eerste 2 delen gedaan en dus ook 2 huiswerken ingediend. Deze werden de avond zelf verbeterd. Ik kreeg 2 keer 7,5/10. Niet slecht denk ik dan. Ik kreeg meteen al heel wat tips waar ik mee aan de slag kan! En ik neem nu al op een heel andere manier foto’s. Ik ben dus zeker benieuwd naar de volgende delen van de cursus. In ieder geval hou jullie op de hoogte als ik wat verder sta in de cursus. Spannend!!

Dacht jij ook al vaker om een thuiscursus te volgen? En heb je deze dan gevolgd? Of wat heeft je tegen gehouden om het niet te doen?

Lees ook: Een mooie hanglamp in onze living.

Ik ben Stephanie, mama van 2 dochters en een zoontje. Na de geboorte van ons derde kindje hebben we de beslissing genomen dat ik thuis zou blijven voor de kinderen. Op deze blog hou ik alles bij waarin in interesse heb of dingen die ik graag wil delen.

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.