Stress tijdens de feestdagen voorkomen: foto van een kerstbal in de sneeuw.
Blog,  Lifestyle

Stress tijdens de feestdagen? Met deze tips kun je het voorkomen.

De feestdagen zijn zo leuk en zo gezellig. Samen met familie en vrienden feest vieren, buikjes vullen en pakjes openen is zo plezant! Alleen komt er bij deze feestdagen vaak heel wat stress kijken, want er valt zoveel te doen op kerst of oudejaar. Zoveel voorbereidingen die je moet doen, je wil iedereen tevreden stellen en eigenlijk is het best wel een heel drukke periode! Behalve als je zelf uitgenodigd wordt en gewoon met de voetjes onder tafel mag schuiven natuurlijk 😉

Is het feest bij jou thuis? Dan heb ik alvast wat handige tips om stress te voorkomen op de avond zelf.

Stress tijdens de feestdagen? Voorkom ze met deze tips!

Begin op tijd met alles! Voorbereiding is alles! 😉

Kerstkaarten

Kerstkaart

Jaren geleden schreed ik nog zelf mijn kaarten. Ik probeerde wat origineel uit de hoek te komen en schreef op elke kaart een leuke tekst. Op zich wel leuk, maar toch een heel werk als je heel wat kaarten met de hand moet schrijven! Sinds enkele jaren maak ik onze kaarten op Smartphoto.be! Je hebt er veel keuze tussen verschillende hele mooie designs en kunt deze helemaal personaliseren met leuke foto’s van je kinderen, huisdieren en jezelf. Even op zoek naar een leuke tekst, en bestellen!

Je kerstkaarten worden binnen enkele dagen geleverd en zijn meteen klaar om op te sturen. Geen tekst en namen meer schrijven, ideaal! Heb je een schrijffout gemaakt? Dan mag je gewoon opnieuw bestellen zonder bijkomende kosten!

Feestmaal voorbereiden? Maak het jezelf niet zo moeilijk!

Bron

De beste tip om stress te vermijden, is om alles te bestellen.

Van hapje tot dessert. Nergens werk aan, en bij een degelijke traiteur zal het ongetwijfeld allemaal lekker zijn. Als je een bestelling plaatst, wees dan zeker op tijd! Soms moet je wel 5 dagen op voorhand je bestelling geplaatst hebben, anders ben je te laat. Kijk zeker goed waar je de bestelling wil doen zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Als het budgetvriendelijk moet zijn…

Maar goed, goedkoop is het niet, zo’n traiteur. Zeker niet als je met een grote groep bent! Heb je, net als ik, snel stress wanneer je volk over de vloer krijgt? Maak het jezelf niet moeilijk! Klassiekers als Gourmet en Fondue doen het altijd goed! Het is niet duur en je hebt er amper voorbereidingen aan.

Denk over welke aperitieven je wil geven, welke hapjes je zult maken en wat voor dessertje op tafel wil toveren. Maak je menu al een tijdje op voorhand en maak aan de hand van je menu je boodschappenlijstje. Vergeet ook de kindjes niet, een glaasje kinder champagne geeft hen ook een echt feestgevoel. Probeer zoveel mogelijk voorbereiding te doen de dag voordien.

Hoe wij het doen?

Oudejaarsavond is elk jaar bij ons thuis. We bestellen ons hoofdgerecht bij een traiteur, en betalen ieder ons eigen deel. Het werk aan de hapjes en desserts delen we. Soms doen we gewoon elk thuis wat hapjes en dessertjes… Maar soms werken mijn zussen en ik samen bij mij thuis in de keuken. Dat is al een groot deel van de gezelligheid aan oudejaar! Ook onze tieners vinden het leuk om zoveel mogelijk te helpen, superleuk! En zo valt niet alle last op 1 persoon 😉

Kerstpakjes

Maak een lijstje voor wie je allemaal een kerstpakje moet kopen. Kinderen, mete- of petekindjes, (schoon)ouders, vrienden… Ga op kadootjesjacht ruim voordat je de pakjes nodig hebt!! Zo hoef je de drukte niet te trotseren in de kerstperiode. Zelf heb ik een hekel aan plaatsen waar het veel te druk is. Zo heb ik mijn kerstpakjes al gekocht in november, ideaal eigenlijk!

Geen inspiratie? Een foto doet het altijd goed. Kies voor leuke gepersonaliseerde fotogeschenkjes. Wat vind je van mijn nieuwe koekjesdoos? Ik ben er VERZOT op! Helemaal leuk om onze zelfgebakken koekjes in te bewaren!

En verder…

Heb je voldoende tafels en stoelen voor al je gasten? Heb je al een mooi tafelkleedje en misschien wat decoratie voor op de tafel? Heb je nog voldoende champagneglazen, of zijn er al gesneuveld? Heb je een extra fonduepot of gourmetstel nodig? Heb je ijsblokjes in de vriezer zitten? Vergeet ook niet om een to-do lijstje te maken voor de dag zelf, en denk daarbij welke dingen je de dag voordien nog kunt maken. Misschien is er wel iemand die staat te springen om wat te helpen?

Maar bovenal… Geniet van deze gezellige periode. Laat de drukte wat aan je voorbijgaan. Met bovenstaande tips zul je zeker en vast de kerststress beperken. Prettige feestdagen xxx

Vergeet je deze blog niet te pinnen?

Ik ben Stephanie, mama van 2 dochters en een zoontje. Na de geboorte van ons derde kindje hebben we de beslissing genomen dat ik thuis zou blijven voor de kinderen. Op deze blog hou ik alles bij waarin in interesse heb of dingen die ik graag wil delen.

26 reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.