Blog,  Lifestyle

Stress tijdens de feestdagen? Met deze tips kun je het voorkomen.

De feestdagen zijn zo leuk en zo gezellig. Samen met familie en vrienden feest vieren, buikjes vullen en pakjes openen is zo plezant! Alleen komt er bij deze feestdagen vaak heel wat stress kijken, want er valt zoveel te doen op kerst of oudejaar. Behalve als je zelf uitgenodigd wordt en gewoon met de voetjes onder tafel mag schuiven natuurlijk πŸ˜‰

Is het feest bij jou thuis? Dan heb ik alvast wat handige tips om stress te voorkomen op de avond zelf.

Voorbereiding is alles!

Kerstkaarten

Kerstkaart

Het eerste wat ik in orde maak voor de feestdagen, dat is het tijdig bestellen van kerstkaarten. Zelf hou ik ervan om elk jaar kaarten online te bestellen. Ik kies telkens een leuke foto van de kinderen uit om ze persoonlijker te maken. Het voordeel met ze online te bestellen, is dat je al meteen de tekst er op kunt laten drukken. Geen inspiratie voor een leuke tekst? Op Pinterest heb je inspiratie in overvloed! De kaartjes worden in enkele dagen tijd geleverd en zijn meteen klaar om op te sturen. Maak eerst een lijstje met iedereen die je een kaartje wil versturen, uit ervaring weet ik dat je er beter een paar extra besteld. Je weet maar nooit uit welke onverwachte hoek je een kaartje mag ontvangen. Dan is het maar zo netjes om een kaartje terug te sturen.

Kerstpakjes

Maak een lijstje voor wie je allemaal een kerstpakje moet kopen. Kinderen, mete- of petekindjes, (schoon)ouders, vrienden… Ga op kadootjesjacht ruim voordat je de pakjes nodig hebt. Zo hoef je de drukte niet te trotseren in de kerstperiode. Zelf heb ik een hekel aan plaatsen waar het veel te druk is. Geen inspiratie? Een foto doet het altijd goed. Kies voor leuke gepersonaliseerde fotogeschenkjes. Wat vind je van mijn nieuwe koekjesdoos? Ik ben er VERZOT op! Helemaal leuk om onze zelfgebakken koekjes in te bewaren!

Feestmaal voorbereiden

Bron

De beste tip om stress te vermijden, is om alles te bestellen. Van hapje tot dessert. Nergens werk aan, en bij een degelijke traiteur zal het ongetwijfeld allemaal lekker zijn. Als je een bestelling plaatst, wees dan zeker op tijd! Soms moet je wel 5 dagen op voorhand je bestelling geplaatst hebben, anders ben je te laat. Kijk zeker goed waar je de bestelling wil doen zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Maar goed, goedkoop is het niet. Zeker niet als je met een grote groep bent! Kies je ervoor om zelf te koken? Maak dan al een paar weken op voorhand je feestmenu op. Denk over welke aperitieven je wil geven, welke hapjes je zult maken en wat voor dessertje op tafel wil toveren. Maak aan de hand van je menu je boodschappenlijstje. Vergeet ook de kindjes niet, een glaasje kinderchampagne geeft hen ook een echt feestgevoel.

Lees ook: Een echte eyecatcher in je keuken.

En verder…

Heb je voldoende tafels en stoelen voor al je gasten? Heb je al een mooi tafelkleedje en misschien wat decoratie voor op de tafel? Heb je nog voldoende champagneglazen, of zijn er al gesneuveld? Heb je een extra fonduepot of gourmetstel nodig? Heb je ijsblokjes in de vriezer zitten? Vergeet ook niet om een to-do lijstje te maken voor de dag zelf, en denk daarbij welke dingen je de dag voordien nog kunt maken. Misschien is er wel iemand die staat te springen om wat te helpen?

Maar bovenal… Geniet van deze gezellige periode. Laat de drukte wat aan je voorbijgaan. Met bovenstaande tips zul je zeker en vast de kerststress beperken. Prettige feestdagen xxx

Delen is lief!
error

26 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *