stofzuiger met water
Blog,  Huishouden,  Lifestyle

De voordelen van een stofzuiger met water.

Ik heb het geluk dat ik de aqua+ pet & family stofzuiger heb mogen testen van het merk Thomas. Dit is een stofzuiger van een Duits merk die hier in België nog wat minder gekend is maar stilaan zijn intrede doet. Ik ben dus super benieuwd naar hoe hij werkt! Met 3 kinderen en 3 katten in huis is een goeie stofzuiger een must! Zeker omdat we ook een tapijt in huis hebben.

De voordelen van een waterstofzuiger kende ik al langer. Mijn ouders hadden vroeger ook al een stofzuiger op water. Dus op zich was dit niets nieuws voor mij. Ben jij nog niet gekend met de voordelen van een stofzuiger met water? Dan vertel ik deze graag!

De voordelen van een stofzuiger met water:

Je hebt geen stofzuigzakken meer nodig.

En dat bespaart me toch een pak geld! Want ik betaalde 15 euro voor 4 stofzuigzakken. En met 3 kinderen en 3 katten in huis heb ik elke maand een nieuwe zak nodig. Hiermee bespaar ik dus al 60 euro per jaar! Een volle stofzuigzak neemt ook wel wat plaats in in je vuilniszak, dus je hebt ook minder afval 🙂 Het water uit het reservoir giet je, net als je dweilwater, gewoon weg door de riolen.

Je zuivert de lucht tijdens het stofzuigen

Wat je haast niet met het blote oog kunt zien, is dat een gewone stofzuiger tijdens het stofzuigen heel kleine stofdeeltjes uitblaast. Dus je zuigt wel het stof op, maar een groot deel van het fijn stof komt terug uit je stofzuiger. Dit kun je testen door je stofzuiger in het donker aan te leggen en er met een zaklamp op te schijnen. Je ziet zo al het fijne stof er terug uit blazen.

Doordat je hier werkt met een stofzuiger op water, wordt het stof meteen in het water gezogen. Ook het fijn stof… Dus dit komt niet in de lucht terecht. En je huis is dus veel frisser dan wanneer je een gewone stofzuiger gebruikt. Terwijl ik voordien wel last had van vieze geurtjes uit de stofzuiger, heb ik dat met de Aqua Pet & Family stofzuiger niet.

Ideaal voor mensen met allergiën!

Of je nu allergisch bent aan stof, aan huismijt of aan het haar van je huisdier… Met een stofzuiger op water ben je zeker dat je stofzuiger de beestjes niet gaat rondblazen. Oké, dit komt op hetzelfde neer als mijn vorige punt, maar hé… Ik vond het de moeite waard om dit nog eens apart in de kijker te zetten! Er zijn namelijk veel mensen met allergieën, en dan is zo’n stofzuiger zeker geen overbodige luxe. Ik vind dit vooral een pluspunt als ik de slaapkamers stofzuig.

Lees ook: Geldtip! Krijg meer overzicht tussen je inkomsten en uitgaven.

Andere voordelen die specifiek zijn voor de Thomas aqua+ pet & familie:

De Thomas is een krachtige stofzuiger!

Speciaal om dierenharen van op tapijten en stoffen zetels te verwijderen! Je kunt de stofzuiger op 3 verschillende standen zetten, waaronder ook de Turbo stand. Deze gebruik ik enkel op ons tapijt, voor harde vloeren is de eco stand meer dan voldoende.

Verwijdert vlekken uit je zetel!

Deze stofzuiger heeft een sproei-extractie systeem. In een aparte bak kun je water en wat van de bijgeleverde zeep indoen. Deze mengeling kun je op je stoffen zetels of op je tapijt sprayen en dit wordt meteen opgezogen om zo vlekken uit je zetels te verwijderen. Ook super handig om haartjes van je huisdieren gemakkelijk te verwijderen!

Het is wat zoeken de eerste keer…

Er zit een instructie bij van hoe je de stofzuiger moet klaarmaken hiervoor. Maar eens alles ineen zit is het vochtig stofzuigen echt wel eenvoudig. Voor de zetels is het heel gemakkelijk. Voor ons tapijt heb ik nadien nog eens de trekker bovengehaald. Het tapijt was goed vochtig en het kattenhaar kon ik mooi aftrekken hierdoor. Wij hebben wel een heel erg dik tapijt met verschillende hoogtes, niet echt gemakkelijk dus. Ik kan me voorstellen dat je met een gewoon tapijt voldoende hebt aan de stofzuiger zelf.

En verder…

  • Heeft deze stofzuiger een snoerlengte van 8 meter. Waar ik vroeger mijn stofzuiger tussenin moest veranderen van stopcontact, is deze lang genoeg om aan 1 stuk door mijn beneden te stofzuigen.
  • Zitten er heel wat verschillende opzetstukken bij die zeer handig zijn.

Lees ook: Een echte eyecatcher in de keuken.

Zijn er ook nadelen aan deze stofzuiger?

Het grootste nadeel, voor mij persoonlijk, is dat het waterreservoir iedere keer moet uitgespoeld worden achteraf. Je schrikt van hoeveel vuil er in het water zit. Als je graag snel snel de stofzuiger aansteekt en terug weg zet, dan is deze niet ideaal. Of het dan opweegt tegen de voordelen? Dat zal voor iedereen anders zijn…

Wat nog een minpuntje zou kunnen zijn, dat is dat de stofzuiger wel groot en zwaar is. Voor mij is dat persoonlijk geen probleem, maar ik kan me voorstellen dat mensen met lichamelijke klachten toch liever een lichter model hebben… Maar goed, verder super tevreden over deze stofzuiger!

Meer info over de stofzuiger en waar je deze kunt kopen kun je hier vinden.

Lees ook: Over geld & geluk, ons interview in Het Laatste Nieuws.

Dame die een stofzuiger met water gebruikt.

Ik ben Stephanie, mama van 2 dochters en een zoontje. Na de geboorte van ons derde kindje hebben we de beslissing genomen dat ik thuis zou blijven voor de kinderen. Op deze blog hou ik alles bij waarin in interesse heb of dingen die ik graag wil delen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.