Steelstofzuiger Black en Decker
Blog,  Huis & tuin,  Huis, tuin & dier,  Huishouden

Steelstofzuiger Black en Decker powerseries | Review

Al jaren lang wil ik een nieuwe stofzuiger. Hoewel mijn Miele stofzuiger al 12 jaar meegaat en ik op zich super tevreden ben over het toestel, ben ik al lange tijd op zoek naar iets wat net wat makkelijker werkt. Geen stofzuiger meer die ik achter me aan moet slepen. Geen onhandig ding om mijn trap mee te stofzuigen. Want geef toe, zo’n toestel meesleuren op de trap is alles behalve handig! Komt daarbij dat de draad tekort is en ik die telkens moet versteken van stopcontact. Liefst ook geen stofzuigzakken meer, want die zijn ook niet goedkoop! Mijn grootste twijfel was of ik nu zou gaan voor een robot stofzuiger of een steelstofzuiger…

Ooit wil ik nog een robot stofzuiger, ongetwijfeld! Maar omdat ik met een robot stofzuiger de auto niet kan stofzuigen, en ook niet mijn trap… Ben ik uiteindelijk voor een steelstofzuiger gegaan. Omdat de prijs van een steelstofzuiger van Black en Decker goed meevalt en de reviews positief waren kocht ik dus zo een. Namelijk deze Black en Decker powerseries extreme pet. Nu ik mijn stofzuiger al 9 weken gebruik kan ik hem grondig beoordelen.

Steelstofzuiger Black en Decker powerseries | review

De stofzuiger in elkaar zetten

In de verpakking zit de stofzuiger zelf, een oplader, een batterij, een kierenzuiger, een borstel voor dierenharen en een handleiding.

Een dag na bestelling werd deze al geleverd. In een vrij kleine doos! Echt, dat een volledige stofzuiger daarin past! Maar goed, ik was super enthousiast en kreeg de stofzuiger snel en makkelijk in elkaar. Er zit een handleiding bij, maar deze had ik eigenlijk niet nodig. Ik kon de stofzuiger niet meteen testen. Eerst de batterij opladen. Dat duurt een 5-tal uur.

Het eerste gebruik

Wat mij opvalt (en dat had ik al gelezen) is dat hij wel wat zwaarder in de hand ligt dan een gewone stofzuiger. Logisch ook als je weet dat zowel de motor als het stofreservoir hier aanhangen. Maar dat vind ik op zich echt super meevallen. Na enkele keren gebruiken valt mij dat totaal niet meer op. De steelstofzuiger kun je op 3 verschillende standen zetten. De lichtste stand is hier niet voldoende om de vloer te stofzuigen want niet alle vuiltjes worden makkelijk opgezogen. Voor ons dik tapijt gebruik ik de hoogste stand.

De batterijduur

De batterij zou 55 minuten moeten meegaan op de lichtste stand. Hier gaat hij wel sneller plat omdat ik ons tapijt wel op de hoogste stand moet doen. Ik moet de batterij wel zeker om de 2 dagen opladen. Op de stofzuiger kun je aflezen hoe vol de batterij nog is, zo sta je niet plots met een lege accu! Na het stofzuigen kun je de batterij in de lader steken zodat hij weer opgeladen is voor de volgende stofzuigbeurt. Ik heb intussen een extra batterij zodat ik steeds een reserve heb voor als mijn andere batterij plat is.

Andere bijkomende voordelen van de Black en Decker steelstofzuiger:

 • Geen stofzuigzakken meer nodig. De filter kun je met een druk op de knop legen in de vuilbak.
 • Er zitten lichtjes op de stofzuiger. Da leek me eerst overbodig, maar echt! Je schrikt van hoeveel meer stof je ziet liggen dankzij die verlichting!
 • Bovenstaande is ook heel handig voor onder het bed of onder de zetels. Onze zetels en bedden zijn hoog genoeg om er met de stofzuiger onder te kunnen. Heel handig dus.
 • Snoerloos, echt een topper!
 • Je kunt er gemakkelijk een kruimeldief van maken.
 • Gemakkelijk en licht om de trap mee te stofzuigen.
 • Indien gewenst kun je een extra batterij aankopen, handig toch!
 • Omdat ik geen afgesloten ruimte heb om de stofzuiger in te zetten, is het voor mij een groot voordeel dat deze minder plaats inneemt en ik hem gemakkelijker kan wegmoffelen. Er zit een houder bij die je aan de muur kunt bevestigen, mega handig!

Nadelen aan de stofzuiger:

 • Hij ligt zwaarder in de hand, wat logisch is. Voor mij valt dat echt wel mee, maar ik kan me voorstellen als je last hebt van je schouder of elleboog, dit niet echt handig is.
 • Langs de randjes zuigt hij niet altijd alles mee. Met een gewone stofzuiger had ik dat probleem niet. Hij is dus iets minder grondig dan mijn vorige stofzuiger. Maar voor mij weegt dat niet op tegen het voordeel dat ik hem sneller even neem om wat op te stofzuigen.
 • Afhankelijk van hoe hoog je zetels / bed staat, zul je er misschien niet onder kunnen. Maar onder onze meubels is dit geen probleem.
 • Wanneer er grote pluizen liggen (wat hier met 3 katten en een hond wel vaak gebeurt) dan heeft de stofzuiger hier echt wel moeite mee, wat wel jammer is. Want tenslotte is dit wel een steelstofzuiger die ervoor gemaakt zou moeten zijn.

Algemene indruk na 8 weken gebruik:

Deze steelstofzuiger heeft vele voordelen, als ik eens een dag het stofzuigen oversla heeft hij wat moeite om al de haren op te zuigen.Maar goed, met 4 haarballen in huis vliegen de haren van onze dieren in grote plukken rond . Niet moeilijk dat een stofzuiger dan wat moeite heeft hiermee.

De steelstofzuiger voldoet wel voldoende om tussendoor snel te stofzuigen. Ik merk dat ik sneller geneigd ben om deze stofzuiger te nemen dan mijn gewone stofzuiger. Als het grondig moet gedaan worden neem ik dan weer mijn groter model. Dus ik ben wel blij dat ik mij deze stofzuiger heb aangeschaft. Ik heb een extra batterij gekocht dus ben ik zeker dat ik altijd een opgeladen batterij heb tegen dat de andere plat valt.

Twijfel je nog om op een aankoop over te gaan? Op Bol.com kun je nog even de reviews nalezen, maar met +- 90 reviews kreeg deze stofzuiger toch netjes 4,3/5 sterren.

Op zoek naar inspiratie om te gaan poetsen? Vind in deze blog al de motivatie die je nodig hebt.

Lees ook: Ecologisch schoonmaken, mijn favoriete producten.

Deze blog bevat affiliate links. Lees hier meer over in deze blog.

Ik ben Stephanie, mama van 2 dochters en een zoontje. Na de geboorte van ons derde kindje hebben we de beslissing genomen dat ik thuis zou blijven voor de kinderen. Op deze blog hou ik alles bij waarin in interesse heb of dingen die ik graag wil delen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.