Over mij,  Persoonlijk

September 2017, een heel nieuwe start voor ons gezin.

1 September… de eerste schooldag van een nieuw schooljaar… De allereerste dag school voor mijn kleine man. De eerste dag voor onze oudste dochter in het middelbaar. En de eerste dag voor mij als thuisblijfmama zonder baby of peuter in huis.Het idee dat mijn kleintje naar school moet en nog nooit een opvang heeft gezien maakt me wat bang. 32 maandjes oud. Zo klein. Toch denk ik dat hij er klaar voor is. Als we op stap gaan merken we dat hij wel graag met andere kindjes speelt. Hij knutselt ook heel graag en is graag met vanalles bezig. Hij zal worden uitgedaagd en zal zo veel leuke dingen leren. De eerste dagen zullen misschien wat moeilijk worden als het gaat over afscheid nemen. En ik zal daar terug staan, huilend aan de schoolpoort net zoals bij onze dochters, want ik moet terug een van mijn kinderen loslaten. Ik hoop dat hij zich niet in de steek gelaten voelt door mij.

Dan is er nog onze oudste dochter, 12 jaar, een vrolijke en leuke meid. Maar op school is ze stil, wat gesloten en in zichzelf getrokken. Ik hoop dat ze het leuk heeft en dat ze snel vrienden kan maken. Ik heb vertrouwen in de school zelf en denk wel dat het allemaal zal goed komen maar ik zal blij zijn als we wat verder in het schooljaar zijn en alles op rolletjes loopt. Met onze andere meid zit ik wat minder in, ze gaat gewoon naar het 5de lj en kent al de kinderen in de klas, voor haar zal het een blij weerzien zijn. Ik ben zo fier op onze kinderen!

Toch kijk ik uit naar deze nieuwe periode ook. Ik kan het in 1 woord omschrijven: TIJD

Tijd om boodschappen te doen zonder kinderen, tijd om mijn huishouden te doen zonder dat ik constant aandacht moet geven aan een peuter, tijd om eens opnieuw de winkels in de stad te ontdekken, tijd om eens naar de kapper te gaan, tijd om meer te gaan bloggen, tijd om…

Maar ik wil vooral aan mezelf gaan werken!

Ik ben echt een enorme chaoot, dagelijks loop ik naar de supermarkt en daar moet ik vaak nog gaan uitzoeken wat we die dag nu weer moeten gaan eten. Ik krijg maar geen structuur in mijn huishouden, het huis is rommelig en ik heb geen schema om te poetsen. Ook moet ik vaak snel een wasje draaien omdat er weer iemand iets tekort heeft, dat ben ik dan gewoon weer uit het oog verloren. Nu kan ik mij als thuisblijfmama wat bijschaven.

Dagelijks ben ik zoveel energie en tijd kwijt hierdoor. Dit zijn zaken die typisch zijn voor mensen zoals ik, mensen met ADD. Toch weet ik dat als ik er echt voor ga, ik wel een systeem zal vinden dat werkt voor mij.  Ik wil dus overal een schema voor krijgen en ik zal beginnen met een maaltijdplanner en boodschappenlijst per maand, zodat ik een pak geld EN tijd kan besparen.  Ik hou jullie op de hoogte. Wish me good luck!!

Vergeet je deze blog niet te pinnen?

Ik ben Stephanie, mama van 2 dochters en een zoontje. Na de geboorte van ons derde kindje hebben we de beslissing genomen dat ik thuis zou blijven voor de kinderen. Op deze blog hou ik alles bij waarin in interesse heb of dingen die ik graag wil delen.

3 reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.