Een foto van onze diertjes : 3 katten en 3 kippen
Blog,  Huis, tuin & dier,  Huisdieren

Werelddierendag! Ik stel je even onze diertjes voor!

Ik hou van dieren, en ik vind het heel leuk voor kinderen als ze huisdieren mogen hebben. Ik zie niets dan voordelen voor kinderen wanneer ze kunnen opgroeien met dieren. Ze leren respect hebben en zorg dragen voor een levend wezen. Vaak is een huisdier ook de beste vriend van een kind, iets waar ze troost bij vinden. Het liefst zouden onze kindjes een hondje hebben, maar dat is misschien iets voor later. Voorlopig zit een hondje er niet in. Al snap ik wel dat een hond hebben ook leuk is, er is natuurlijk weer heel wat zorg aan ook. Wij hebben wel 3 katten en 3 kippen.

Ik stel jullie graag voor: onze diertjes!

Onze katten: Poes, Diva en Minou!

Onze oudste poes hebben we nu een dikke 5 jaar, we hebben hem geadopteerd uit het asiel. Hij was achtergelaten door zijn vorige baasjes die verhuisden, een buur heeft hem naar het asiel gebracht. Het voelt goed om een kat te kunnen adopteren. Mensen klagen vaak dat een kat duur is in een asiel, en dat je ze gratis kunt krijgen van iemand… Maar om wettelijk in orde te zijn met je kat, moet je deze laten steriliseren of castreren. Een gratis kat laten steriliseren of castreren is een pak duurder dan wanneer je een kat haalt in het asiel die al helemaal in orde is! Met inentingen en al!

Onze tweede kat: Diva, hebben we gekocht in een dierenwinkel. Wat zijn we toen dom geweest!! Nooit koop ik nog een dier in een dierenwinkel! Toen we thuis kwamen begon ze over te geven en zijn we naar de dierenarts geweest. Ze gaf haar 50% kans om te overleven, naar de dierenwinkel gaan en ons geld terug eisen was zinloos. 2 nachten heb ik om de 3 uur moeten opstaan om haar met een spuitje eten te geven, gelukkig is het goed gekomen met haar. We hebben ons lesje wel geleerd, intussen ben ik al veel meer op de hoogte over broodfok en waarom het slecht is om dieren in een dierenwinkel te kopen.

Onze laatste kat: Minou, werd gewoon aan de deur gebracht. Ze was nog een kitten toen ze al in onze straat zwierf. We wilden oorspronkelijk echt geen kat meer bijnemen, 2 was genoeg. Maar wie kan zo’n mini katje nu weigeren? Zeker als de dame die hem bracht haast stond te smeken! Ze had zelf al zoveel katten en kon deze er niet meer bij nemen. We namen Minou in huis en hebben een foto van haar gedeeld op Facebook in de hoop haar baasje terug te vinden. Maar er kwam geen baasje langs, en we begonnen te hechten aan haar. Dus zit ze hier 2 jaar later nog steeds en dat zal ook zo blijven. Intussen hebben we haar al laten steriliseren.

Onze kippen: Marie, Tweety en Chica!

Marie is de grijze, Tweety is de witte en Chica de zwarte.

Had je mij 2 jaar geleden gezegd dat we kippen zouden hebben, ik had je gek verklaard! Ik heb echt schrik voor kippen! Waarom we dan voor kippen gekozen hebben? Wij gebruiken heel veel eieren, want ik bak veel. Ik had geen idee welk dierenleed er schuilt achter die gekochte eitjes in de supermarkt. Door beelden te zien op het nieuws, moest ik niet langer nadenken over het zelf houden van kippen. Onze kippen hebben het veel beter dan kippen die gehouden worden voor de leg… Ze kunnen buiten lopen, hebben heel wat meer ruimte en krijgen lekkere en gezonde voeding. Ik geloof graag dat we 3 blije kippen hebben. Ze hebben een afgesloten ren, maar af en toe laten we hen ook lekker in het gras lopen.

En wat mijn schrik voor kippen betreft: ik dacht dat als we hen zouden hebben als kleine kuikentjes…. Ik hen wel gewoon zou worden als ik ze elke dag zou vastnemen in hun groei. Maar toen ze begonnen pluimen te krijgen, had ik er al genoeg van. Ik vond ze toen echt niet mooi ook, je ziet zo goed die pluimen in hun huid zitten, brrrrt! Nu zijn ze intussen wel heel mooie kippen geworden, maar ik heb dus nog steeds schrik van hen. Al probeer ik mij er zo goed mogelijk over te zetten, ik zou al eens durven aaien… heel af en toe, hahaha 🙂

Lees ook: 5 goede redenen om kippen te houden.

Welke huisdieren hebben jullie?

Ik ben Stephanie, mama van 2 dochters en een zoontje. Na de geboorte van ons derde kindje hebben we de beslissing genomen dat ik thuis zou blijven voor de kinderen. Op deze blog hou ik alles bij waarin in interesse heb of dingen die ik graag wil delen.

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.