Blog,  Uitstapjes

Naar Bellewaerde gaan tijdens corona | Onze ervaring

Dit jaar gaan we niet op reis, de hele coronacrisis maakt het niet veilig om op vakantie te gaan dus blijven we thuis. Een uitstapje in eigen land is waar we onze kinderen toch graag een plezier willen doen. Omi had zin om op uitstap te gaan en trakteerde op een dagje met de familie naar Bellewaerde tijdens corona.

Naar Bellewaerde gaan tijdens corona: Hoe veilig is het?

Nu het aantal besmette personen dagelijks terug flink stijgt zijn we extra voorzichtig met wat we doen. We weten dat er maar een bepaald aantal mensen het park in mag zodat we veilig afstand kunnen houden van elkaar en dat mondmaskers verplicht zijn. Maar hoe streng wordt er controle gehouden? Houden mensen zich wel aan de regels en hoe veilig is het nu echt in een pretpark als Bellewaerde?

Jona Corona

Met regelmaat hoor je Jona Corona in het park, deze herhaalt met regelmaat dat je verplicht bent om voor en na elke attractie je handen moet ontsmetten. Het park staat dan ook vol standjes waar je je handen kunt ontsmetten. Het product wordt automatisch in je handen gespoten dus je hoeft zelf niets aan te raken. Ook bij elk toilet staan buiten extra mogelijkheden om je handen te wassen.

Constante controle op mondmaskers

Niet alleen het personeel die aan de attracties staat houdt streng controle over het correct dragen van de mondmaskers. Ook kwamen we vaak mensen van de security tegen die volledige rijen kwamen controleren. Op die manier voelden we ons meer dan veilig in het park.

De mondmaskers zijn verplicht in gesloten ruimtes zoals winkeltjes of toiletten. Maar ook in de wachtrijen en op de attracties zelf moet je je masker aanhouden. Enkel als je door het park zelf loopt mag je je masker aflaten als je afstand kunt houden. Maar het viel op dat heel veel mensen toch hun masker bleven aanhouden.

Tickets moeten gereserveerd worden!

Door het maximum aantal mensen dat mag binnen gelaten worden in het park moet je je tickets vooraf reserveren op de datum dat je wil gaan. Zo weet je zeker dat je binnen kan op de afgesproken dag. Tickets kun je hier bestellen op Bellewaerde zelf. Maar als ik een budget tip mag geven: hier bespaar je met gemak de helft van de prijs op je tickets 😉

Onze favoriete attracties:

We waren in oktober laatst in het park waar we toen voor het eerst op de Dawson Duel zaten. Deze is zoooo leuk! Alleen hadden we nu pech dat er maar 1 van de 2 banen werkte waardoor racen er niet inzat. Maar het blijft toch een spannende en leuke attractie.

De nieuwe Wakala familiecoaster was echt suuuuper gaaf!! Echt een topfavoriet onder ons allemaal! Super geslaagd, hier moesten we wel het langst aanschuiven waardoor we maar 1 keer zijn geweest. Kinderen vanaf 1 meter mogen onder begeleiding al op deze rollercoaster.

En dan de Bengal Rapid River, oftewel ‘de ronde bootjes’ is al een klassieker intussen. Maar deze blijft ook een van mijn favoriete attracties. Zeker als het mooi weer is valt het op het water wat wilder is en je echt wel natter uit de attractie komt. Deze deden we 2 keer.

Onze algemene ervaring:

De maskers zijn wat wennen, maar voor ons valt het heel goed mee om deze te dragen. We hebben er niet minder plezier om gemaakt. Het voordeel van naar Bellewaerde te gaan nu, is dat de wachttijden super meevallen. Zeker als je vergelijkt met een normale zomer. We hebben nergens echt lang hoeven aan te schuiven. Wat voor onze uitstap een grotere domper zou zijn dan het moeten dragen van een masker. Naar Bellewaerde gaan tijdens corona? Wij zouden het in ieder geval niet afraden.

Deze blog bevat affiliate links, lees er hier meer over.

Ik ben Stephanie, mama van 2 tienerdochters en een zoontje van 6. Ik ben thuisblijfmama sinds de zwangerschap van ons zoontje. Sinds september 2021 krijgen onze kinderen thuisonderwijs en zijn we van plan om te gaan reizen met het gezin. We gaan op een zoektocht naar financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. We stappen uit de ratrace. Volg je ons avontuur?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *