mommy wars tag
Blog,  Tags

Mommy Wars Tag – Over keuzes maken als ouder

Ik vind het leuk om mijn eigen mening over dagdagelijkse dingen te geven. Zeker als het over ouderschap en opvoeding gaat. Oh wat ga ik graag in discussie op onderstaande punten! Al ben ik wel heel open minded en doet iedereen waarbij hij of zij zich het beste voelt. Deze mommy wars tag nam ik met plezier over van Rob van papablogger.nl

Mommy Wars Tag

Veel van deze vragen zijn intussen niet meer van toepassing op mij, maar ik keer graag terug in de tijd. Met veel plezier vertel ik jullie hoe ik de dingen destijds heb aangepakt met onze kinderen.

Geef jij je kind borst- of flesvoeding?

Ik heb alle 3 onze kinderen borstvoeding gegeven. Bij de oudste dochter had ik voldoende melk voor 3 kinderen. Echt! Ik was precies een wandelende fontein en moest voor de voeding wat melk aftappen voordat ik kon voeden. De melk spoot in haar keeltje waardoor ze zich vaak verslikt heeft. Bij onze 2de dochter ging het wat moeizamer. Ook voldoende melk hoor, maar ze had reflux en huilde dag en nacht. Ik heb toen beslist dat het beter was om flesvoeding te geven omdat ik die wat kon indikken. Uiteindelijk heeft dat helemaal niet geholpen. Ze kreeg in totaal 3 maanden borstvoeding. Bij ons zoontje lukte de voeding wel vlot, maar heb ik na 3 maanden beslist om flesvoeding te geven. Met het idee dat de eerste maanden het belangrijkste zijn, en dat de meisjes niets liever deden dan een flesje geven aan hun kleine broer, nam ik vrede met dit besluit. Ik heb dus in totaal 12 maanden borstvoeding gegeven, en ik ben daar zeer tevreden mee.

Slaapt je kind bij jou in bed of heeft hij/zij een eigen bed?

De kinderen hebben hier altijd hun eigen bed gehad. Ik heb ze wel eens bij mij genomen toen ze nog heel klein waren, maar zo slapen kon ik niet. Ik was bang om op hen te gaan liggen ofzo… Bij Vince, ons derde kindje, zei de verpleegster dat ik hem gerust bij mij mocht leggen en dat ik me daar geen zorgen over moest maken. Hij was rustig bij mij en zo kon ik ook wat meer rusten dan wanneer hij in zijn eigen bedje lag. Maar eens thuis was dit eerder een uitzondering.

Lees ook: 22 vragen aan mijn kind Tag.

Gebruik jij wasbare luiers of koop je ze kant-en-klaar bij de drogist of supermarkt?

Hier zijn de luiers intussen al een tijdje de deur uit, maar ik heb altijd wegwerp luiers gebruikt. Niet milieuvriendelijk, dat weet ik. Maar ook nu zou ik diezelfde keuze maken. Wij hebben hier geen stoffen zakdoeken liggen omdat ik het vies vind om deze in de wasmachine te gooien. Laat staan dat ik zo’n luiers in mijn wasmachine zou steken. Neen, dat is niets voor mij. Het lijkt me gewoon niet zo handig en heel wat werk… Maar goed, ik spreek niet uit ervaring natuurlijk…

Uitsluitend houten speelgoed, of v-tech?

V-tech, onze kinderen hadden geen houten speelgoed. En dat is iets wat ik wel anders zou aanpakken moest ik de tijd kunnen terugdraaien. Wat heb ik vaak dat kabaal van al dat speelgoed door elkaar vervloekt!. Ik zou voor v-tech blijven kiezen, maar ook veel meer houten speelgoed aankopen. Ik ben nog maar sinds kort meer bezig met het milieu. Had ik toen geweten wat ik nu weet… maar goed, dat is met veel dingen zo natuurlijk.

Lees ook: Ons artikel in Het Laatste Nieuws: over geld en geluk.

Trek jij 2 maal daags een potje open of kook jij uitsluitend vers?

Ik heb beide gedaan. Kyara, onze oudste dochter, kokhalsde van het versgemaakt eten. Zowel ik, als de onthaalmoeder, als mijn schoonmoeder hebben geprobeerd om haar verse voeding te geven. Maar ze moest er niets van weten. Potjesvoeding ging daarintegen wel vlot binnen. Na een tijdje is ze wel gemakkelijk kunnen overschakelen op verse voeding. Bij onze andere 2 kinderen ging verse voeding makkelijker. Maar ik ben er nooit vies van geweest om eens een potje te geven. Vooral als we eens op uitstap gingen vond ik het gemakkelijk.

Dragen of wagen?

Dragen! Al heb ik het dragen pas echt ontdekt bij ons laatste kindje. Wat is dat gemakkelijk zeg, je kindje zo dicht en rustig bij je hebben. En toch je handen vrij hebben om iets te doen. Je kindje is veel meer geborgen dan wanneer hij of zij in een wiegje moet liggen. Ik ben helemaal pro dragen!

Ga jij al vroeg in de weer met zindelijkheidstraining of loopt je kind op z’n vierde nog rond in de luiers?

Dat hangt vooral af van het kind zelf. Ik ben helemaal geen voorstander van het forceren van een kind. Ik heb altijd gewacht tot ze een dikke 2 jaar waren om te beginnen met de zindelijkheid. En ze waren alle 3 op korte tijd zindelijk. Als je maanden bezig bent met het zindelijk krijgen van je kind, dan is het omdat je er te vroeg mee begonnen bent. Alles op zijn tijd, kinderen moeten al zo snel groot worden!

Shop jij je drie slagen in de rondte bij Primark, of koop je enkel eerlijke merken voor je kind?

Ik heb nog nooit een voet in de Primark gezet. Maar ik kan echt geen hopen geld uitgeven aan kinderkledij waar ze amper enkele weken inkunnen… Hier zijn we vooral liefhebbers van de H&M. Ondergoed voor de kinderen komt uit de zeeman zolang ze nog klein zijn. Voor de meisjes komt dit ook al uit de H&M. Merkkledij begint in het middelbaar een ‘must’ te worden. Dan krijgen ze al eens een t-shirt van Levis, maar eerlijk, ik kan geen 65 euro uitgeven per trui per kind…

Is er in jou huishouden ruimte voor onderhandeling met je kind, of ben je een ware drilsergeant?

Ik geef het toe… ik ben een woesie!!! Mijn kinderen zouden echt veel meer moeten doen in het huishouden. Maar als dat inhoudt dat ik meerdere keren hetzelfde moet vragen, dan doe ik het liever zelf… Erover zagen kan ik goed, maar de koe bij de hoorns vatten, dat is nog niet mijn sterkste kant. Maar ik ben er volop aan bezig! Een drilsergeant worden is niets voor mij! En onderhandelen eigenlijk ook niet. Ik verwacht niet veel, maar ik verwacht wel dat het zonder klagen gebeurt!

Lees ook: Recept appeltaart: super snel gemaakt en super lekker!

Laat jij je kind weleens huilen, of troost je ‘m al bij de eerste snik?

Van 0 – 6 maanden: troosten!! Ik heb op school geleerd dat je een kind niet kunt verwennen voor de leeftijd van 6 maanden. Nu, 3 kinderen later, kan ik dat alleen maar bevestigen! Echt waar, ik heb mijn kinderen de eerste 6 maanden zoveel vastgehouden toen ze huilden en ik heb daar op latere leeftijd nooit problemen mee gehad. Mijn hart breekt als ik mensen bezig zie die het anders doen en die geloven dat hun 3 maanden oude baby maar al te goed weet waar hij mee bezig is. Serieus??? Later merk je wel zelf wanneer een kind huilt voor aandacht, en dan laat je ze wel eens wenen.

Zo, daar heb ik van genoten si om deze mommy wars tag in te vullen! Het zijn een voor een onderwerpen waar ik graag over mee praat. Ik hoop dat Nele van Mamaexpert.be en Eke van EkeBrouwer.nl er evenveel plezier aan zullen hebben.

Bron foto.

Mommy wars tag

Ik ben Stephanie, mama van 2 dochters en een zoontje. Na de geboorte van ons derde kindje hebben we de beslissing genomen dat ik thuis zou blijven voor de kinderen. Op deze blog hou ik alles bij waarin in interesse heb of dingen die ik graag wil delen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.