Kinderboeken
Blog,  Over mij,  Persoonlijk

Mijn lievelingsboek als kind.

Boeken lezen als kind… ik had er een hekel aan. Het lukte me simpelweg niet. Zelfs voor schoolopdrachten las ik enkel de achterkant, een stukje voorkant en dan het einde. Achteraf gezien kwam dit door mijn ADD, maar toen wist ik nog niet dat ik het had. Ik kon me gewoon niet concentreren. Lezen met ADD is letterlijk pagina’s lezen, en achteraf niet weten wat je gelezen hebt. Je leest de woorden, maar het verhaal zelf heb je niet opgepikt. Slechts enkele boeken waren interessant genoeg om wel te lezen. Zo las ik graag de boeken van Annie M.G.Schmidt.

Nu weet ik intussen dat een boek echt aan mijn interesses moet voldoen, en het moet leuk en vlot geschreven zijn. Zoals het boek ‘Expat mama in Finland’ heb ik met veel plezier gelezen. Een mama die ervoor kiest om naar het buitenland te gaan wonen vind ik heel interessant, gewoon omdat ik het ook zou overwegen om zo’n beslissing te nemen. Verder lees ik graag waargebeurde verhalen.

Toch heb ik als kind graag gelezen.

Ik las heel graag stripverhalen. Gewoon door de vele tekeningen die erin staan. Ik kon echt uren lezen, strip na strip. Gewoon gezellig in bed, helemaal alleen. Want geluiden leiden me steeds af, dus het moet wel stil zijn om te kunnen lezen. Ik heb 10-tallen Jommekes, Kiekeboes en Suske en Wiskes gelezen. Steeds opnieuw en opnieuw. We hadden thuis stapels stripverhalen liggen.

Ik hou van voorlezen voor de kinderen.

Ik heb wel altijd heel graag voorgelezen voor mijn kinderen. Al toen onze oudste dochter amper een half jaar oud was, begon ik al boeken te lezen. En lees ik nog steeds elke avond een verhaaltje voor aan ons zoontje. Hij geniet hier enorm van, en ik ook. Ik geloof dat voorlezen heel leerrijk is voor een kind. En het is gewoon een momentje van rust en gezelligheid. Een rustige afsluiter na een drukke dag.

Las jij graag boeken als kind? Wat was jou lievelingsboek?

 

 

 

Deze blog bevat affiliate links.

Vergeet je deze blog niet te pinnen?

Ik ben Stephanie, mama van 2 dochters en een zoontje. Na de geboorte van ons derde kindje hebben we de beslissing genomen dat ik thuis zou blijven voor de kinderen. Op deze blog hou ik alles bij waarin in interesse heb of dingen die ik graag wil delen.

2 reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.