Lifestyle

Mijn haat / liefde verhouding met mijn smartphone.

Ik heb net het bericht gelezen dat de Nokia 3310 waarschijnlijk binnenkort weer te koop wordt aangeboden!! Hoe zot is dat?!

Dit was mijn eerste gsm, gekregen van mijn opa. Die heeft toen 150 euro betaald hiervoor, ik denk 14 jaar geleden? Voor dat geld heb je toch al heel wat meer nu. Nu zou hij terug te koop worden aangeboden voor amper 59 euro. Fier dat ik toen was, mijn eigen gsm MET het spelletje Snake erop. Ik weet nog goed dat ik op  de achterkant van de JOEPIE afbeeldingen kopen in zwart/wit!!  Pure nostalgie 🙂 Maar in die paar jaar tijd is er een enorme evolutie geweest in mobieltjes…

Waarom ik een hekel heb aan smartphones!

Ik ben nu eigenaar van een smartphone, een van de zovele die ik de laatste jaren heb versleten. Ik denk dat ik haast elk jaar, tot elke 2 jaar, een nieuwe heb gehad. Een klein duwtje, of van een halve meter hoog slecht terechtkomen op de grond, en hij is stuk. Vreselijk!! En ze zijn zo duur, ook al koop ik ‘maar’ smartphones van 150 / 200 euro per stuk, toch vind ik dit een enorm bedrag voor hetgeen het maar is en voor de tijd dat het maar meegaat.

Maar het ergste vind ik het gevoel van constant bereikbaar moeten zijn. Al die apps zoals Messenger, Facebook, Whatsapp enz die maar constant meldingen maken, om gek van te worden. Het kan ook aan mij liggen hoor, ik vind echt geen manier om die geluiden af te leggen. Maar dan nog, één blik op je telefoon en je ziet de melding staan en je bent altijd geneigd om te gaan kijken wie er wat heeft gezegd. En als je dan gaat gaan kijken kunnen ze natuurlijk zien dat je het bericht hebt gelezen dus verwachten ze ook snel een antwoord en eens je geantwoord hebt en ze weten dat je bereikbaar bent, kan je haast niet anders dan het gesprek verder zetten.

Wat ik ook jammer vind, dat is (en dat is mijn mening) dat mensen minder genieten van het het moment. Als er een optreden is, of er gebeurd iets leuks, dan zijn mensen vaak meer bezig om met hun gsm te filmen of foto’s te nemen, dan van het moment zelf te genieten. En als je er echt op let als je ergens gaat gaan wandelen dan kan je zien dat mensen op een terras vaak meer bezig zijn met hun gsm dan met de andere personen die bij hen zitten. Sociale media is dan plots zo sociaal niet meer, toch?

Toch kan ik niet zonder mijn smartphone…

Begrijp me niet verkeerd, ik hou echt wel van mijn smartphone en zou hem niet kunnen missen, ik heb steeds een camera bij om leuke momenten op beeld te zetten en in nood ben ik altijd bereikbaar of kan ik zelf iemand opbellen. Wachten in de wachtzaal bij de dokter is ook aangenamer als er sociale media op je smartphone staat. Maar ik word liever niet gestoord op een moment wanneer ik met mijn gezinnetje op stap ben en gewoon wil genieten.

 

 

Delen is lief!
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *